15 jan 2017 | Werk

5 x wat ik heb geleerd van Annic van Wonderen + WINACTIE

Als ik ìemand een inspirerende blogger en vlogger vind, is het Annic van Wonderen. Naast dat ik haar inspirerend vind in haar werk, merk ik ook dat ze als persoon op een hele mooie manier in het leven staat. Toen ik hoorde dat ze een ‘Masterclass B(v)loggen’ ging organiseren, wilde ik daar heel erg graag bij zijn! En zo geschiedde. Op zondag 18 december heb ik haar masterclass mogen volgen in Amsterdam. In dit artikel deel ik 5 meest belangrijke dingen die ik heb geleerd tijdens deze Masterclass van Annic (en Joyce en Charlotte!). Daarnaast heb ik een hele leuke bijpassende winactie voor jullie!

De ‘Masterclass B(v)loggen’ vond op zondag 18 december plaats in het Renaissance Hotel in Amsterdam. Deze masterclass was bedoeld voor alle bloggers en vloggers (in spé). Er werden door Annic, Joyce en Charlotte allerlei tips en tricks uiteengezet om jouw blog succesvol(ler) te maken. Annic vertelde zelf het meeste over het zakelijke bloggen en het ondernemen. Joyce deelde vooral tips over het schrijven en het maken van content. Tenslotte kwam Charlotte aan het woord over de juridische aspecten, die je moet weten als blogger.

Er is heel erg veel verteld tijdens deze masterclass en eigenlijk was bijna alles nuttig. Toch heb ik geprobeerd om voor mij de 5 belangrijkste lessen of tips eruit te halen en deze met jullie te delen.

1. Stel een doel

Eigenlijk ben ik begonnen met bloggen, omdat ik het simpelweg heel leuk vind om te schrijven. Wanneer ik aan het schrijven ben, voelt dat heel erg ontspannend. Daarnaast vind ik het leuke van bloggen dat je mensen kunt bereiken en dus ook mensen kunt motiveren of inspireren. Echter had ik nooit nagedacht over het stellen van doelen. Annic heeft uitgelegd dat het heel belangrijk is om doelen te stellen voor jezelf. Je kunt deze doelen onderscheiden in zakelijke en persoonlijke doelen. Het is bij het stellen van deze doelen van belang om ze meetbaar te maken. Denk dus bijvoorbeeld aan bezoekersaantallen die je wilt bereiken of een bepaalde klus, die je graag zou willen doen. De doelen geven je een richting en een houvast. Tevens zorgt het ervoor dat je ook successen kunt vieren, wanneer je een doel hebt behaald. Dit is heel belangrijk!

2. Verplaats je in jouw lezer

Door je te verplaatsen in de lezer, blijf je bezig met wat leuk is om te lezen. Ook kun je hiermee je lezers op een bepaalde manier nieuwsgierig maken. Wanneer zou ik zelf een artikel aanklikken? Ook wanneer je een grotere blogger wordt, kan het handig zijn om je ook te verplaatsen in jouw adverteerders. Wat wil hij of zij graag zien of lezen?

3. Gedraag jezelf zoals je jezelf graag ziet

Dit vind ik een hele lastige, maar wel iets waar ik nog een tijd over na heb zitten denken. Annic heeft uitgelegd dat je jezelf groots moet zien. Dit deed zij destijds ook bij I Love Fashion News. Het werkt eigenlijk net zoals: fake it, untill you make it. Wanneer je maar doet alsof je heel groot bent, wordt je dat vanzelf en gaan mensen je ook zo zien. Nu wil ik niet per se groot zijn, maar ik heb wel een bepaald beeld bij hoe ik graag gezien zou worden. Wanneer ik dit dus uitstraal, zullen mensen mij ook eerder op deze manier zien. Interessant!

4. Continuïteit

Dit heb ik vanaf het begin van mijn blog al proberen in te zetten. Het is heel belangrijk om continuïteit te bieden en voorspelbaar te zijn. Zo zorg ik dat er altijd op maandag, woensdag, vrijdag en zondag een nieuw artikel online komt. Dit geeft houvast en voorspelbaarheid voor de lezers. Zo voorkom je ook dat je jouw verwachtingen niet waar kunt maken.

5. Laat je echte ik zien

Ik denk dat dit altijd belangrijk is. Ik krijg trouwens ook weleens van mensen terug dat ze vinden dat ik wel erg open ben. Ik deel zeker veel, zoals over mijn problemen met eten en het obsessieve sporten in het verleden. Toch merk ik dat veel lezers dit toch heel interessant vinden. Ze vinden bijvoorbeeld (h)erkenning of motivatie. Om je echte ik te laten zien, hoef je niet eens alles te delen. Als datgene wat je deelt maar echt is. Ook denk ik dat lezers al heel gauw zien wanneer iemand echt of nep is. Je echte ik zijn is het allerbelangrijkst!

image

 

Winactie!

Het was een zeer geslaagde masterclass! Als klap de vuurpijl kreeg ik ook nog een heel fijne goodiebag thuisgestuurd. Daarin zat Annic haar boek: ‘Masterclass Ondernemen”: één voor mezelf en één om weg te geven. Nu is het zo dat ik Annic haar boek een half jaar geleden zelf al gekocht had. Ik zit dus nu met drie boeken thuis en dat betekent dat ik er twee ga weggeven! Wil je meedoen aan deze winactie? Het is heel simpel! Laat hieronder weten in een reactie waarom je dit boek zou willen winnen. Je mag ook meedoen via Instagram wanneer je me daar volgt. Je kunt me vinden als @japkejanneke.nl. Succes!