16 dec 2016 | Geluk, Hardlopen

Foute Kersttruien Challenge

Het is vandaag #FouteKersttruiendag. De wat? Ja, #FouteKersttruiendag. Persoonlijk wist ik niet dat deze dag bestond en om heel eerlijk te zijn heb ik nog nooit een foute kersttrui gehad. Behalve dit jaar, want dit jaar zal ik met kerst mijn eerste, echte foute kersttrui dragen (en hoe!). En ik roep jou op om dat ook te gaan doen!

De Foute Kersttruien Challenge

Door Wehkamp word ik uitgedaagd om mee te doen aan de foute kersttruien challenge voor het goede doel. Dit houdt in dat ik mijn foute kersttrui* op een ludieke wijze aan zal gaan trekken. Nu vind ik het persoonlijk al een behoorlijke challenge om een foute kersttrui aan te trekken. Dat is al ludiek genoeg. Maar ik houd zeker van een uitdaging. Ik ben dus op zoek gegaan naar een uitdaging rondom de kerst die bij mij als persoon past, maar ook bij mij als blogger. En hoe kan het ook anders dan dat dit iets met hardlopen te maken zal hebben.

Omdat dit een persoonlijke hardloopblog is, is mijn uitdaging om de kersttrui tijdens het hardlopen op eerste en tweede kerstdag te dragen. Gewoon tijdens de kerstbrunch of het -diner dragen vind ik toch wat saai en gemakkelijk. Een foute kersttrui verdient meer dan dat.

Hoe dan?

Wat ik precies wil gaan doen, is eigenlijk nog meer dan dat. Eigenlijk maak ik er een dubbele uitdaging van. Want gewoon een rondje hardlopen, is voor mij geen uitdaging meer. Laatst las ik bij Annemerel dat zij had nagedacht over het lopen van een marathon tijdens de kerst. Ze doelde hiermee op een halve marathon op de eerste en een halve marathon op de tweede kerstdag. Dit vond ik meteen een toffe uitdaging. Het past ook goed in mijn trainingsschema voor de marathon van Rotterdam (april 2017). Ik wil deze uitdaging dus ook zeker doorzetten. Of Annemerel het zelf nog gaat doen, weet ik niet. Wat ik in ieder geval mee ga nemen in deze uitdaging is het dragen van de foute kersttrui. Wat ik dus ga doen? Ik ga met kerst een marathon lopen in mijn foute kersttrui!


file4file7file

Doe met me mee!

Jullie mogen me nu best voor gek verklaren (en dat doe ik zelf misschien ook), want het is zeker een ludieke actie. Het lopen van een marathon tijdens de kerst is al een uitdaging en dan ook nog een kersttrui aan? Ik begrijp best dat sporten met een kersttrui een hele rare combi is. Toch wil ik jou oproepen om ook mee te doen aan deze challenge. Nu hoef je niet per se te gaan hardlopen, maar mijn vraag is: draag je foute kersttrui op een originele manier en deel dit. Tussen 8 en 28 december kun je jouw foute kerstlook delen met de #kerstlook op de Facebookpagina van Wehkamp.

Ik zou het natuurlijk wel heel erg leuk vinden als je ook mee doet in (een deel van) mijn challenge. Je kunt dus proberen ook een run uit te voeren in een foute kerstlook. Wanneer je dit doet, deel deze dan via Instagram met de #kerstlookrun.
Je kunt er ook voor kiezen om mee te doen met het lopen van een marathon tijdens de kerst (dit mag natuurlijk ook zonder kerstlook). Wanneer dit je lukt, deel dit dan ook met me, door op Instagram gebruik te maken van de #kerstmarathon. Een marathon op iedere andere manier is ook toegestaan. Netflix misschien een idee?

Waarom meedoen?

Met jouw inzending van je #kerstlook op de Facebookpagina van Wehkamp maak je kans op een wehkamp-cadeaubon ter waarde van 200 euro! Naast dat je kans maak op deze toffe prijs is er nog een andere, een meer belangrijke reden, waarom je mee zou moeten doen met deze actie. Per ingezonden foto doneert Wehkamp namelijk 1 euro aan het Ronald McDonald Kinderfonds. Op deze manier krijgen de families daar ook de mogelijkheid om samen kerst te vieren. Meer over de foute kersttruien challenge van Wehkamp vind je hier.

Doe je met me mee? Deel je #kerstlook via de Facebookpagina van Wehkamp. Deel je #kerstlookrun via Instagram of deel je #kerstmarathon. Ik hoop dat je meedoet. Mijn eigen #kerstmarathon in #kerstlook kun je natuurlijk volgen op mijn blog en via mijn Instagram: @japkejanneke.nl

file5*de foute kersttrui heb ik gekregen van Wehkamp