26 feb 2024 | Marathon

Marathon Maandag: ons reisplan en wat neem ik mee naar de Tokyo Marathon?

De week van de Tokyo marathon is aangebroken. Aanstaande zondag loop ik in Tokyo mijn achtste marathon en zesde Major. Vandaag deel ik in deze laatste Marathon Maandag mijn voorbereidingen met jullie. Wanneer vertrek ik? Hoe zien komende dagen eruit en wat neem ik allemaal mee?

Laatste trainingen voor de Tokyo Marathon

De laatste trainingen ben ik nog aan het afronden. Hoewel ik het eigenlijk nauwelijks trainingen kan noemen. De loopjes zijn een stuk korter, maar bevatten af en toe wel even een prikkel qua snelheid of intensiteit. Ik merk dat ik steeds iets meer uitgerust ben. Mijn hartslag daalt en het voelt redelijk goed aan. Mijn rug blijft een struikelblok, maar ik heb me daar inmiddels wel bij neergelegd. Beter gaat het nu gewoon niet worden. Dit is het en hiermee ga ik de marathon lopen. Verder heb ik besloten om met mijn nieuwe Garmin Epix Pro te gaan lopen en ook de nieuwe HRM-Fit van Garmin zal meegaan richting Tokyo.

Reis

Woensdag vertrekken Kai en ik samen naar Tokyo. Len brengen we morgenmiddag naar mijn ouders, want daar zal hij ruim een week verblijven. Zo fijn dat dit kan! Mijn moederhart huilt al weken bij dit idee, maar tegelijkertijd weet ik ook waar ik het voor doe. Het is mijn droom om dit hoofdstuk af te sluiten en deze laatste major te lopen. Ik geloof er ook in dat je als ouders dit soort belangrijke dingen voor jezelf moet blijven doen, omdat je daar alleen maar een blijer en meer gelukkige ouder van wordt. Daarnaast heeft Len het altijd zo naar zijn zin bij z’n Pake en Beppe. Die gaat ook een hele fijne week tegemoet.

Om 12.30 vliegen we vanaf Schiphol met een directe vlucht van KLM naar Tokyo. De volgende ochtend komen we daar aan en zullen we richting hotel gaan. In de middag gaan we direct door naar de marathon Expo voor het startnummer. Belangrijkste dingen eerst! Verder hoop ik dat ik de donderdag een beetje door kan komen, want ik vermoed dat het weinig slaap wordt in het vliegtuig.

Op vrijdag staat er een marathonmeeting vanuit TUI gepland en gaan we de hele dag met een gids op pad om zoveel mogelijk van de stad te zien. Ik ben zo benieuwd! Op zaterdag doe ik mee aan de Friendship Run van 5 kilometer om alvast in de stemming te komen en dan staat de wekker zondagochtend natuurlijk al vroeg voor de marathondag.

Veel verder dan de marathondag zelf kan ik eigenlijk nog niet denken, maar wat ik wel weet is dat er een heel tof event na de marathon georganiseerd wordt voor alle lopers inclusief eten, drinken en Japanse ceremonies. Op maandag en dinsdag hebben Kai en ik dan nog twee hele dagen om Tokyo te ontdekken en na te genieten van de marathon. In de avond vliegen we terug en op woensdagochtend komen we dan, als alles goed gaat, weer aan op Schiphol om met Lenny en mijn ouders te knuffelen.

Inpakken

Voor een vakantie moet ik altijd al goed nadenken over wat ik inpak, maar bij een marathon gaat het net allemaal nog een stapje verder. Er is zoveel om over na te denken! Gelukkig heb ik al heel wat marathons in het buitenland gelopen en daardoor veel ervaring opgedaan. Wat moet je nou wel en niet mee? Ik heb zelf een mega paklijst gemaakt en wil graag ook met jullie delen wat belangrijk is om aan te denken.

Hierbij een aantal tips wanneer je een marathon in het buitenland gaat lopen:

– Doe je wedstrijdschoenen in je handbagage (en eventueel ook je race outfit)

– Neem voor alle weersomstandigheden (hardloop)kleding mee. Ook voor de dagen voorafgaand aan de marathon.

– Vergeet geen oude (warme) kleding mee te nemen, die je op het startterrein/in het startvak kunt achterlaten.

– Neem een extra set hardloopschoenen mee. Trek deze eventueel aan als je het startterrein opgaat, want zo’n terrein kan modderig en vies zijn en het is zonde als je met natte sokken aan je wedstrijd begint!

– Vergeet je poncho niet, zodat je warm blijft tot het startschot klinkt.

– Veiligheidsspeldjes (of magneetjes) voor je startnummer.

– Alle voeding voor tijdens de marathon en eventueel je favoriete ontbijtproducten en snacks voor op de wedstrijddag.

– Natuurlijk al je gadgets: ik mijn Garmin Epix Pro (om mijn pols) met lader en mijn HRM-Fit band.

– Zelf vind ik de reissokken van Stox heel fijn om in mijn handbagage mee te nemen tegen opgezwollen benen.

Natuurlijk is er nog veel meer om aan te denken, maar deze tips wilde ik in ieder geval even met je delen. Mijn koffer is inmiddels bijna ingepakt en ik ga me voorbereiden op de laatste dingen voor vertrek. Uiteraard ga ik alles rondom de marathon met je delen via mijn Instagram, dus blijf me daar zeker volgen. Na afloop zal ik op mijn blog een uitgebreid race- en reisverslag maken. Tot snel!