25 feb 2022 | Persoonlijk

Mijn doelen voor 2022: persoonlijk én sportief

De eerste twee maanden van 2022 zitten er al bijna op! Omdat ik pas net weer een beetje aan het bloggen ben, heb ik mijn doelen voor dit jaar helemaal nog niet met jullie gedeeld. Waar wil ik me komend jaar op richten? Wat verdient de aandacht? Ik deel het vandaag met jullie!

De eerste weken van dit jaar zaten Kai, Len en ik in Italië. Dat was voor mij de perfecte plek om na te denken over dit komende jaar. Wat wil ik in 2022 gaan doen? Waar wil ik me op richten? Wat worden mijn doelen? Wat wil ik anders doen? Er kwamen heel wat dingen in mij op. Samen met Kai heb ik een lijstje gemaakt van wat we samen willen, maar ook voor mij persoonlijk heb ik heel wat op kunnen schrijven. Of het nou doelen zijn, goede voornemens of mooie plannen: ik wil in ieder geval mijn aandacht richten op deze dingen.

1. Aankomen

Met stip op één staat aankomen. Al eerder schreef ik op Instagram dat ik na de bevalling veel ben afgevallen en het aankomen heeft dus grote prioriteit voor mij. Over dit proces krijg ik trouwens veel vragen. Hoe pak ik het aan? Dat zal ik later allemaal nog gaan delen. Op dit moment zit ik er nog middenin en wil ik me eerst focussen op het aankomen zelf. Inmiddels heb ik dit al meerdere keren in mijn leven gedaan dus ik weet zeker dat ik binnenkort weer een gezond gewicht ga aantikken!

2. Hardlopen opbouwen

Het hardlopen weer opbouwen is iets waar ik heel erg naar uitkijk! Tijdens mijn zwangerschap ben ik op een gegeven moment gestopt met hardlopen en na mijn bevalling was het natuurlijk eerst belangrijk om de bekkenbodem te laten herstellen. Het was dus al even geleden dat ik mijn hardloopschoenen had aangeraakt. Op dit moment heb ik mijn eerste rondjes gemaakt en die zijn gelukkig heel goed gegaan! Ik kan alweer langere stukken achterelkaar lopen en mijn eerste hardloopevent staat stiekem al gepland! Daarover zal ik later meer delen.

Qua doelen wil ik het verder heel erg loslaten. Het aankomen en aansterken van mijn lichaam is het belangrijkste en pas als dat helemaal oké is, kan ik echt focussen op hardloopdoelen. Mocht mijn lijf hersteld zijn, hoop ik voor de zomer weer een halve marathon te kunnen lopen en eind van dit jaar een hele marathon. Dit hangt overigens ook nog een beetje van de Tokyo Marathon af. Als ik die begin 2023 doorgaat, zal ik daar sowieso voor gaan trainen en lijkt het me niet handig om einde jaar een hele te doen. Het streven is in ieder geval om aan het eind van het jaar een marathon te kunnen lopen. Valencia misschien?!

3. Minder schermtijd

Het is iets wat ik mezelf al vaker als doel stelde. Dit jaar wil ik vooral proberen om minder tv te kijken. Ik merkte dat het een gewoonte was geworden om na het avondeten op de bank te ploffen en de tv aan te zetten. Eigenlijk liet ik heel onbewust de tv mijn avond bepalen. Ik zapte dan wat langs de zenders en keek het beste wat op dat moment werd uitgezonden. Soms ging ik dan naar bed en dacht ik: wat heb ik de afgelopen twee uur eigenlijk gedaan? Ik koos niet bewust voor wat ik wilde kijken.

In 2022 wil ik dat anders doen en tot nu toe gaat dat trouwens erg goed. Ik kies nu heel bewust om de tv aan te zetten als ik een specifiek programma wil kijken en zet het daarna ook echt uit. Het is niet meer standaard dat ik de tv aan zet na het avondeten. Ik pak nu vaker een boek, ga schrijven of kijk op mijn telefoon. Dat laatste is ook niet altijd een goede optie voor het slapen gaan, maar hè: stap voor stap.

4. Balans vinden in werk, moederschap en privé

Het zal in 2022 even zoeken zijn: hoe vind ik die nieuwe balans in werk, privé en moederschap? Op dit moment werk ik vooral op de vrijdag, want dan heeft Kai zijn papadag. Vanaf april zal Len naar de opvang gaan en heb ik meer tijd voor mijn werk. De andere dagen ben ik vooral aan het zorgen voor Len. Iets wat ik heerlijk vind om te doen, maar ik merk ook dat ik veel behoefte heb aan tijd met vriendinnen en even niet alleen maar moeder zijn. De komende tijd hoop ik hier een fijne balans in te kunnen vinden en zo te kunnen genieten van alle drie de facetten.

5. Vaker op reis en avontuur

Door corona ben ik veel minder in het buitenland geweest dan dat ik dit in de jaren daarvoor deed. Reizen heb ik ontzettend gemist, want het is een enorme passie van me. Komend jaar hopen Kai en ik wat vaker op pad te gaan met Len. Doordat Kai vaak vanuit huis kan werken en ik heel flexibel ben als ondernemer, kunnen we eigenlijk overal ter wereld werken (mits er goede wifi is natuurlijk). Daar willen we vaker gebruik van maken.

Zo begonnen we dit jaar al goed met twee weken werken vanuit het vakantiehuis van mijn ouders in Italië. Dit gaan we binnenkort (in april) herhalen, maar we hopen ook op andere plekken te kunnen zijn. We genieten namelijk heel erg van het buiten leven, nieuwe plekken ontdekken en de natuur opzoeken. Dat kan ook in Nederland, maar we vinden het ook leuk om dit in andere landen te doen. Het is een grote gemeenschappelijke passie van Kai en mij en daarom ook iets waar we in 2022 onze aandacht op willen richten!

Kleine doelen

Dit zijn eigenlijk de vijf grotere doelen voor komend jaar! Naast deze dingen zijn er ook nog kleinere aandachtspunten waar ik me op wil richten. Een kleine greep uit mijn lijstje: een keer een nachtje alleen naar een hotel, een meditatiecursus volgen, iets nieuws leren, een keer een trailrun lopen en een mooie gravelroute fietsen, maar ook van A naar B wandelen en dan met de trein terug naar huis, een foto album maken van Len zijn eerste jaar en een grote opruim- en schoonmaakactie houden in huis.

Het zijn kleinere doelen, maar wel allemaal dingen die ik komend jaar zou willen doen. Naast deze dingen heb ik dus ook samen met Kai nog een aantal leuke dingen bedacht om te doen. Zo houden we bijvoorbeeld iedere maand een thema-avond. Dan koken we in stijl van een land, maar draaien ook bijpassende muziek en drinken drankjes uit dat land. Super leuk om zo iets te leren over dat land, maar ook weer eens wat nieuwe gerechten te koken en smaken te proeven.

Dit zijn mijn plannen voor komend jaar. Al met al best veel dingen waar ik mee aan de slag ga, maar vooral dingen waar ik energie van krijg. Tot nu toe ben ik al goed op weg met de vijf hoofddoelen dus ik heb er alle vertrouwen in dat ik dit ga bereiken.

Heb jij ook doelen of voornemens gemaakt voor komend jaar?