16 feb 2022 | Kind

Mijn baby musthaves (0-3 maanden): 10 favoriete items

Afgelopen weekend was Len precies drie maanden oud. Wauw! De tijd gaat inderdaad heel snel wanneer je een kindje hebt gekregen. Inmiddels kan ik dan ook wel zeggen wat mijn favoriete producten zijn die ik voor Len veel gebruik. Wat zijn mijn (persoonlijke) baby musthaves van deze eerste maanden? Vandaag deel ik ze met jullie!

1. Hydrofiele doeken

Dit was wat iedere ouder me heeft aangeraden: koop voldoende hydrofiele doeken. En het klopt! Je gebruikt ze echt veel voor een pasgeboren baby. Het fungeert bij ons vooral als spuugdoek. Maar of je er echt 20 nodig hebt? Zelf heb ik er een stuk of 10 die ik veel en regelmatig gebruik. Deze gaan gewoon vaak in de was. Maar de hydrofiele doek hoort zeker bij mijn baby musthaves! Qua merk heb ik trouwens niet echt favorieten. Wij hebben meerdere in de kast liggen, zoals een paar van Ikea, van Jollein, maar ook van de Zeeman en Hema. So far zijn de doeken allemaal nog prima!

2. Boekje ‘Baby Ziet’

Het boekje Baby ziet… is echt een favoriete aankoop voor Len geweest! Ik had dit boekje al bij meerdere ouders op Instagram voorbij zien komen en het is echt heel leuk om te zien dat je pasgeboren baby hier al gefascineerd naar kan kijken. In het boekje staan allemaal contrasterende plaatjes. Doordat een baby vooral contrasten ziet in de eerste weken en maanden, trekt dit dus behoorlijk de aandacht. Op dit moment kan Len er ook gewoon heel hard om lachen uit het niets. Zo leuk om te zien!

3. Bednest

Al vanaf de geboorte slaapt Len in de co-sleeper van Bednest. Wij zijn ontzettend enthousiast en tevreden over deze co-sleeper. Sowieso wilde ik heel graag dat Len de eerste periode bij ons zou slapen, maar nog steeds vind ik het heel prettig dat hij naast me ligt. Het is goed voor de hechting, maar het was in de eerste weken ook handig met de voedingen. Je kunt heel snel even checken hoe het met je baby gaat. Omdat het Bednest ook een reiswieg is en heel gemakkelijk in te klappen, hebben we dit bedje ook al meerdere keren meegenomen op reis. Super handig! Op deze manier heeft Len altijd zijn eigen vertrouwde bed bij zich. Na zes maanden willen we Len overigens wel op zijn eigen kamertje laten slapen.

4. Speelkleed van Lovevery

De eerste weken hebben we dit kleed nog niet veel gebruikt, maar vanaf ongeveer zes of acht weken begon Len het interessant te vinden. Het Lovevery speelkleed heeft allemaal leuke speelitems voor baby’s erin verwerkt. Zo zitten er kaartjes bij met contrasten, maar ook een balletje waar je kindje mee kan spelen, knisper dingetjes en ga zo maar door. Er zitten genoeg leuke dingetjes bij waar je baby de eerste maanden al veel plezier van heeft, maar zeker ook nog maanden plezier van kan hebben.

5. BIBS fopspeen

We hebben een hele lade vol met speentjes, maar Len vindt de fopspeen van BIBS het meest fijn. De eerste weken hebben baby’s veel behoefte om te zuigen en het consultatiebureau gaf dan ook aan dat het tot drie maanden geen probleem is om de speen te gebruiken. Uiteindelijk is het wel prettig om het gebruik van de speen misschien wat af te bouwen.

6. Flesjes van Hegen

De eerste weken heb ik geprobeerd om borstvoeding te geven. De productie kwam goed op gang, maar Len dronk niet zo goed aan mijn borst. Hij was daar in het begin wat te moe voor. Uiteindelijk hebben we steeds gekolfde melk in een flesje aangeboden en zijn toen meteen begonnen met de flessen van Hegen. Deze zijn zo goed bevallen dat we nooit iets anders meer hebben geprobeerd. Laatst was ik toch wel benieuwd hoe Len zou drinken uit een fles van Difrax, maar dat duurde zeker een kwartier langer. We blijven dus lekker bij deze fijne flessen van Hegen!

7. Flessen sterilisator

Wij hebben deze flessen sterilisator van Philips Avent en die bevalt heel erg goed! Je betaalt er slechts 30 euro voor, maar het scheelt je heel veel gedoe met uitkoken van flesjes. Je vult de bak met een beetje water, zet de flessen en speentjes erin en na een paar minuten in de magnetron is het al klaar. Ideaal!

8. Wikkeldeken

Dit wikkeldeken van Jollein is ook echt een van mijn baby musthaves! Die eerste weken is het heerlijk om je baby lekker in te wikkelen en warm te houden. We gebruiken het vooral in de autostoel, maar je kunt het ook in de kinderwagen leggen. Het is een heel handige deken, omdat er dus klittenband en gleuven inzitten, zodat je gewoon de gordels van de autostoel er doorheen kunt doen.

9. Draagzak

Naast een goede kinderwagen is het aanschaffen van een draagzak ook aan te raden. Al heel snel hebben we een draagzak kunnen gebruiken, want de meeste merken zijn ook geschikt voor newborns! Ik heb twee draagzakken in huis en tot nu toe zijn we heel tevreden over één daarvan. Dat is deze draagzak van BabyBjörn. Waarom deze zo fijn is? Hij is vooral heel gemakkelijk om ‘aan te trekken’ en dan voornamelijk als je alleen bent. Dit vond ik bij de andere draagzak die wij hebben veel lastiger. Ook zat Len in deze draagzak al vanaf de geboorte heel goed.

10. Wipstoel

En tot slot kan de wipstoel niet ontbreken in het lijstje met baby musthaves. Deze wipstoel hebben wij, toevallig wederom van BabyBjörn, en die bevalt heel goed. Je kunt hem gemakkelijk inklappen en daardoor ook meenemen als je op reis gaat bijvoorbeeld. Len vindt het heerlijk om in het stoeltje te wippen en een beetje rond te kijken. Zo zet ik de stoel vaak even in de keuken neer als ik ga koken, maar ook weleens op tafel als ik daar bezig ben. Len zat er trouwens al vanaf zijn geboorte heel goed in. Ideaal voor de eerste drie maanden, maar we kunnen dit ook zeker nog maanden gebruiken voor hem. Zeker het aanschaffen waard!

Dit waren een aantal van mijn persoonlijke baby musthaves. Ik realiseer me heel goed dat dit ontzettend persoonlijk is en voor andere ouders heel anders kan zijn. Sommige kindjes vinden een draagzak misschien helemaal niet prettig of drinken niet goed uit de flessen van Hegen. Toch wilde ik deze musthaves graag delen, omdat ik er vaak vragen over krijg!

Wat zijn jouw baby musthaves?