21 jul 2021 | Zwanger

ZWANGERSCHAPSUPDATE: 22 WEKEN, AANKOMEN EN RUGKLACHTEN

Op mijn vorige update kreeg ik veel positieve reacties dus vandaar dat ik vandaag weer een nieuwe update geef. Hoe gaat het nu met me? Mentaal en fysiek? Ben ik al veel aangekomen? Hoe gaat het sporten en hoe gaat het met de babykamer? Ik deel het met jullie!

Op dit moment ben ik ruim 22 weken zwanger en heel eerlijk gezegd begin ik me ook echt steeds meer zwanger te voelen. Mijn buik lijkt met de dag te groeien en ik voel de baby nu iedere dag fanatiek trappelen. Dat maakt het zoveel echter voor mij. Hoewel ik nog steeds niet kan geloven dat er echt een mensje in mij groeit. Misschien om dat besef ook pas na de bevalling. 

MENTAAL

Mentaal gezien voel ik me een stuk beter. Het lijkt alsof ik minder last heb van de hormonen. Misschien waren deze toch in de eerste weken veel heftiger aanwezig of reageerde ik er gewoon wat heftiger op. Ik moet zeggen dat de vakantieperiode hierin ook wel een rol speelt. Begin juli was nog erg druk qua werk en ik vermoed dat de komende weken wat rustiger zullen worden. Daar maak ik dan ook maar gebruik van, hoewel ik dit tegelijkertijd heel moeilijk vind. Er is altijd een stemmetje in mijn hoofd die zegt dat ik niet mag rusten en harder moet werken. Ik probeer er juist nu wel wat meer aan toe te geven. Als ik vrij kan nemen en niks hoef te doen, doe ik dat ook eventjes niet. 

De veranderingen van mijn lichaam blijven voor mij een moeilijk punt. Toch kan ik mijn buik nu echt heel mooi en bijzonder vinden. Dus dat gaat al een stuk beter. Het is nu ook echt een buik van een zwangere vrouw. Echter is er nog steeds een angst dat mijn lichaam helemaal uit gaat rekken of op gaat zwellen. Alle eventuele ‘overbodige’ kilo’s die erbij zouden kunnen komen, maken me angstig. Op dit moment sta ik af en toe op de weegschaal, omdat ik benieuwd ben wat er met mijn lijf gebeurt. De kilo’s komen er niet hard aan. Ik zit zelfs aan de ondergrens. Dit is enerzijds een geruststelling, maar brengt ook weer onzekerheden mee. Het is op een of andere manier nooit goed, haha. 

FYSIEK

Fysiek voel ik me eigenlijk ook super goed. Het sporten gaat me nog heel goed af. Zowel hardlopen als wielrennen kan ik probleemloos doen. Dit vind ik zo fijn! De ene keer gaat het wel gemakkelijker dan een andere keer natuurlijk. Mijn zwakke plek is mijn onderrug. Al jaren heb ik af en aan lage rugklachten. Dit komt eigenlijk, omdat mijn rugspieren extreem getraind zijn en mijn diepe buikspieren juist minder. Ik compenseer bijna alles vanuit mijn onderrug en dit geeft pijnklachten. Al een tijdje ging ik naar de bekkenfysio voor mijn stuitje, maar nu het doorloopt in mijn onderrug, heb ik ook hiervoor oefeningen gekregen. Hopelijk gaat dit verlichting geven!

BABYKAMER

De babykamer begint nu steeds iets meer vorm te krijgen. Hoewel nog lang niet alles in huis is, zijn we wel stappen aan het maken. De commode staat op dit moment en het ledikantje is besteld. Ook heb ik een mooie klamboe gekocht voor boven het bedje. Verder hebben we nu aan de eettafel al een mooie Stokke kinderstoel staan (met de newborn set) en is de kinderwagen onderweg. Natuurlijk moeten we nog heel veel aanschaffen. Ook qua kleding heb ik nog bijna niks gekocht. Op een of andere manier ervaar ik daarin nog wel een drempel. Meer zwangere vrouwen die dit herkennen? Ik probeer alles maar stap voor stap te doen en vertrouw erop dat ik straks toch die behoefte nog wel ga krijgen. 

Tot zo ver deze update! Ik ben benieuwd hoe de komende weken me zullen vergaan.