19 jul 2021 | Dagboek

MIJN WEEK #28

Afgelopen week begon heel fijn en eindigde ook weer zo. Daar tussenin voelde ik me helaas niet zo goed. Benieuwd hoe ik deze week beleefd heb? Ik deel het met jullie!

MAANDAG

Ik begon de week goed met wat werkdingen en daarna sprong ik op mijn racefiets. Heerlijk begin van de week! Na 40 kilometer was ik weer thuis. In de middag nam ik lekker vrij. De week ervoor was heel druk geweest en daar was ik nog best moe van. Gelukkig had ik deze week veel minder werk te doen waardoor het ook mogelijk was om vrij te nemen. Ik sprak af om met een vriendin koffie te halen in de stad en bij te kletsen. Daarna dook ik nog wat leuke winkels in. ‘s Avonds kwam er een vriendinnetje eten. Ik had heerlijke pokerbowls gemaakt en nu ik zwanger ben, doe ik dit altijd met krokante kip uit de airfryer in plaats van rauwe zalm. Hoewel ik de variant met zalm favoriet blijft, is deze met kip ook zeker een aanrader!

DINSDAG

Overdag moest ik nog wat werk doen, maar gelukkig was er ook vandaag tijd om even rustig aan te doen. Aan het eind van de dag sprak ik met een vriendin af om richting Amsterdam te gaan. We hadden namelijk een massage geboekt bij Five City Spa. Heerlijk! Daarvoor aten we bij Arie in de Pijp en ik vond het verrassend goed! We namen vooraf een broodje en als hoofdgerecht had ik de geitenkaas salade met frietjes. 

WOENSDAG

Na de massage leek ik me wel extra vermoeid te voelen, alsof alles er in één keer uitkwam! In de ochtend wandelde ik even een fijn rondje, voordat ik een meeting met mijn boekhoudster inging. Het was weer tijd voor belastingzaken zo na het tweede kwartaal. Daarna liet ik eindelijk mijn nagels weer opnieuw doen. Blij mee! Hoewel ik nog steeds heel moe was, had ik toch zin in een rondje hardlopen. Dat ging veel beter dan verwacht. Die zag ik echt niet aankomen. Na het hardlopen had ik nog een meeting, maar daarna was ik toch echt wel klaar voor de dag. Ik had geen zin om te koken en bestelde dus een lekkere Vegan Kapsalon bij Sla. 

DONDERDAG

Na een vervelende nacht werd ik om 5.00 al wakker. Ik was ineens verkouden en had keelpijn. In deze tijd kan ik daar echt zo van balen! Ik had namelijk een afspraak bij de bekkenfysio staan en die had ik echt nodig. Maar als je verkouden bent, mag dat nu natuurlijk niet. De afspraak belde ik heel teleurgesteld af en meteen daarna belde ik met de GGD voor een coronatest. Het was zo druk bij de teststraten dat ik helaas niet dichtbij huis kon testen. Gelukkig was er die middag nog wel een plekje ergens in Amsterdam. Ergens had ik al het gevoel dat het geen corona was, maar testen is toch wel zo verstandig. De rest van de donderdag deed ik vrij weinig, want ik moest immers binnen blijven. Ik hing wat op de bank en keek een serie.

VRIJDAG

Ook op vrijdag was ik om 5.00 al wakker. Ik ging naar beneden om te ontbijten en toen Kai om 7.00 wakker werd, kroop ik weer terug in bed. Ik sliep nog wat extra uren tot 10.00. Toen ik wakker werd, zag ik dat ik de uitslag van de coronatest binnen had. Negatief. Precies wat ik had verwacht. Wel heel fijn, want nu mocht ik in ieder geval weer naar buiten. Meteen trok ik mijn schoenen aan voor een rondje wandelen. Na de lunch had ik zin om te gaan fietsen. Het was heerlijk weer! Ik reed langs de zee en door de duinen en voelde me meteen een stuk beter!

Aan het eind van de middag pakten Kai en ik wat drankjes en hapjes en reden we naar ‘t Wed. Op een kleedje bij het water genoten we van onze vrijdagmiddagborrel. Heerlijk!

ZATERDAG

Wat een nacht! Ik werd echt gebroken wakker. Door de verkoudheid slaap ik zo slecht. Daarnaast krijg ik er ook heel erg hoofdpijn van. Ik voelde me verschrikkelijk. Kai en ik hadden het plan om een mooie fietsrit te gaan maken en ik wilde per se mee. Dit was natuurlijk heel eigenwijs en onverstandig. Tijdens het fietsen ging het overigens wel, maar echt slim was het niet. De afspraken voor de middag heb ik dus maar afgezegd. Kai en ik deden het extra rustig aan. We lunchten bij Cleeff en reden daarna weer door naar ‘t Wed om daar een middag te lezen, te zwemmen, te chillen en wat bij te slapen bij het water. Heel fijn! ‘s Avonds aten we lekker in onze tuin. Het was een fijne dag.

ZONDAG

Ik sliep ietsje beter en dat voelde ik meteen in mijn lijf. Ik trok mijn hardloopschoenen aan en liep, in de warmte, een rondje van 12 kilometer door de duinen. Het was genieten! ‘s Middags reden we naar Arnhem. We wandelden door de stad en dronken wat bij de Rijnkade (waar het water dus bizar hoog staat en de straat helemaal onder is gelopen). ‘s Avonds hadden we gereserveerd bij Caspar (aanrader!) om met familie te gaan eten. Rond 22:00 waren we weer terug in Haarlem.

Inmiddels voel ik me iedere dag gelukkig iets minder verkouden, want aanstaande donderdagavond stap ik eindelijk weer eens in het vliegtuig! Samen met twee vriendinnen ga ik naar Bari (het zuiden van Italië) voor een lang weekend weg. Als iemand leuke tips heeft voor die regio? Heel graag!