26 jul 2021 | Dagboek

Mijn week #29

Het was weer een mooie week, want ik vloog donderdagavond naar het zuiden van Italië voor een lang weekend met twee vriendinnen. Heerlijk! Vandaag deel ik wat ik daar allemaal heb gedaan.

Maandag

Het zonnetje scheen heerlijk dus na wat uurtjes werk besloot ik op de racefiets te stappen en een rit door de duinen te maken. Heerlijk! ’s Avonds wandelde ik nog een rondje met een vriendin door het centrum van Haarlem in de avondzon.

Dinsdag

Het was een hele warme dag en omdat ik niet zoveel werk te doen had, besloot ik ’s middags bij ’t Wed te gaan liggen. Ik vind het nog altijd een drempel om dan alleen te gaan, maar gelukkig kwam een vriendinnetje na een uurtje ook gezellig langs. Het gaf echt een beetje vakantiegevoel: zwemmen, boekje lezen en zonnen. Heerlijk!

Woensdag

Al om 9.00 stond mijn sneltest gepland, want op donderdagavond vertrok ons vliegtuig naar Bari. Gelukkig had ik de uitslag al binnen een kwartier. Negatief! Als mijn twee vriendinnetjes ditzelfde bericht binnen hadden, kon de voorpret pas echt beginnen. Na de test koos ik er wederom voor om een fietsritje te maken. Genieten! Echter ging het deze keer iets minder gemakkelijk dan maandag. Gek dat het zo per dag kan verschillen! ’s Middags bracht ik een bezoekje aan de fysio en bracht ik wat kleding terug in de stad. Na het avondeten wandelden Kai en ik Haarlem nog even in voor het allerlekkerste ijs van Haarlem. Dit vind je, wat mij betreft, bij Pierre. Ik ga altijd voor de smaak Pindarotsjes (proeft naar Snickers) en Hazelnoot Praliné.

Donderdag

Vandaag stond in het teken van het inpakken van mijn koffer, want om 19.15 vloog ik dus met twee vriendinnen naar Bari in Puglia (Italië). Om 17.15 waren we netjes op Schiphol en het was ontzettend rustig. We konden zo doorlopen bij de douane en we hadden nog genoeg tijd om ergens een hapje te eten. Onze sneltesten werden nergens gecheckt, ook niet bij aankomst in Italië. De hele reis hebben we dit niet hoeven laten zien.

Toen we rond 22.30 aankwamen in Bari pakten we de taxi naar ons appartementje. We hadden een heel mooi appartement (Cattedralflats) in het oude deel van de stad, middenin het centrum, geboekt. Het was een top plek en zag er ontzettend netjes uit. Aanrader! Na het uitpakken van de koffers dronken we nog een drankje op het centrale pleintje en doken rond een uur of 1:00 ons bed in.

Vrijdag

De volgende ochtend werden we wakker in een prachtig zonnige stad. Ik had een koffietentje gevonden met de beste koffie van Bari en daar genoten we van ons Italiaanse ontbijtje: een cappuccino en een Nutella croissant. Heerlijk! Daarna ontdekten we de smalle straatjes van het oude centrum. Zo leuk om hier doorheen te slenteren! Rond 13.00 waren we opnieuw hongerig en kozen we ervoor om te lunchen op het plein. Daarna trokken we onze bikini aan en doken we de zee in. Het strandje bij Bari is klein en druk, maar het was wel heel fijn om even af te koelen. ’s Avonds genoten we van een pizza en heel veel drankjes op het gezellige pleintje.

Zaterdag

Al om 6.30 stond ik, samen met een van de twee meiden, buiten in hardloopkleding. We renden over de boulevard, langs de zee, drie kilometer heen en weer terug. Wat een heerlijk begin van de dag! Daarna genoten we weer van een ontbijtje. Deze keer werd het cappuccino en een Pasticiotto. Dit is een gebakje uit de regio en echt een mega aanrader als je in Puglia bent. Na het ontbijt pakten we de bus naar Alberobello. Hier wandelden we langs de Trulli’s. Het was alleen zo warm dat we er al snel genoeg van hadden. We reden met de bus terug en genoten van een duikje in de zee. ’s Avonds genoten we opnieuw van een heerlijk diner bij een goed restaurant in het oude centrum van Bari.

Zondag

Alweer onze laatste dag in Puglia. Om 6.00 was ik klaar wakker en wederom gingen we voor een zes kilometer loopje langs de zee. Daarna pakten we onze koffers in en checkten we uit. Na een laatste ontbijtje met cappuccino en de favoriete Pasticciotto kochten we treinkaartjes voor een retourtje Monopoli. Dit stadje ligt op een halfuur treinreizen van Bari. Wat een mooie stad! We dwaalden door de straatjes en genoten van een lunch op het terras. Op de terugreis maakten we een tussenstop in Polignano a Mare. Ook dit is een leuke stad, maar het was ontzettend druk. Daarom besloten we al eerder terug naar Bari te reizen. We haalden onze koffers en reden met de taxi terug naar het vliegveld. De mini vakantie zat er alweer op! Met een beetje vertraging waren we rond middernacht terug op Schiphol.

Wat was het heerlijk om weer even met vriendinnen op pad te zijn. Dankbaar dat dit zo kon!