17 feb 2021 | Sport

Online programma: Liefdevol Sporten

Yes! Ik kan het eindelijk met jullie delen. Over drie weken start mijn online programma Liefdevol Sporten. In dit artikel leg ik kort uit wat het precies is.

Liefdevol sporten is een (online) programma met de mogelijkheid tot 1-op-1 coaching. Door middel van persoonlijke begeleiding kun je hierin leren om te sporten vanuit liefde voor jezelf. Van ‘moeten’ naar willen en van obsessie naar plezier.

Als je me langer volgt weet je dat ik moeite heb gehad met het vinden van een gezonde balans in het sporten. Het fijne gevoel kwam niet meer na een klein rondje hardlopen of fietsen. Ik moest steeds vaker, langer of intensiever sporten van mezelf. Wanneer ik niet kon sporten of alleen al het idee van een rustdag gaf me onrust, angst en zelfs paniek. Ik had een ongezonde en obsessieve relatie met bewegen ontwikkeld. Zo had ik regels voor mezelf bedacht waar ik me aan moest houden: minstens x kilometer per week hardlopen, x aantal uur per week sporten en minimaal x aantal stappen per dag zetten. Ging dit niet lukken? Dan voelde ik me onrustig en kreeg ik last van angstige en vooral negatieve gedachten. Wanneer ik niet kon sporten of bewegen voelde ik me slecht over mezelf.

Sport werd mijn manier om controle te houden over een situatie, die soms onoverzichtelijk, onzeker en chaotisch voelde. Ik raakte de verbinding met mezelf steeds meer kwijt. 

Met goede hulp en fijne inzichten heb ik uiteindelijk opnieuw een liefdevolle relatie met mezelf en met sporten kunnen ontwikkelen. Ik leerde wat de functie is van mijn sportgedrag, waarom ik het zo nodig heb en wat de alternatieven zijn. Ook ben ik gaan oefenen met rust nemen, echt luisteren naar wat ik nodig heb en de onrust omarmen. Sport is niet langer een obsessie, maar doe ik weer vanuit plezier en liefde voor mezelf. Alles wat ik heb geleerd wil ik graag met anderen delen. Naast mijn ervaringsdeskundigheid zet ik ook mijn expertise als gedragswetenschapper en hulpverlener in. Deze combinatie maakt dit programma heel uniek en waardevol.

Het kan anders

Wanneer ik me goed voel, maar ook op minder mooie dagen. Een rondje hardlopen of wielrennen zorgt ervoor dat ik mijn hoofd leeg kan maken en kan ordenen. Het geeft rust en een fijn gevoel, maar ik ben er niet meer afhankelijk van. Dat gun ik jou ook! Dit is dan ook de reden waarom ik dit online programma heb gemaakt.

Meedoen

Wil je weten wat het precies inhoudt? Neem dan vooral een kijkje op de website. De eerste ronde is een pilot ronde en dat betekent dat ik maar plek heb voor een select groepje. Zeker in de variant met 1:1 coaching kan ik maar een aantal mensen begeleiden. Wil je verzekerd zijn van een plekje? Wacht dan niet te lang met je inschrijving.

Deze eerste pilot start op woensdag 10 maart.