15 feb 2021 | Dagboek

Mijn week #6

Dit was de mooiste week van 2021 so far! Wát een weer! Het was zo leuk om weer even echt winter te ervaren. Daarnaast werd ik ook nog 30 en gingen we een weekendje weg.

Maandag

De week begonnen we al in winterwonderland. In Haarlem sneeuwde het trouwens nog flink door op de maandag. Na wat uurtjes werk besloot ik een rondje te gaan rennen door de duinen. Wat was het daar mooi! Gelukkig had ik me goed ingepakt, want de wind was ijzig koud.

In de middag wandelde ik, samen met mijn vriend, nog een rondje door het centrum van Haarlem. We haalden koffie en genoten van alle besneeuwde straatjes.

Dinsdag

De dag begon ik met laatste werkzaamheden voor Coachfinder (en Psychologie Magazine). Vanaf deze week ga ik namelijk als freelancer aan de slag bij LINDA.nl en deze twee dingen kan ik helaas niet combineren. Wel heb ik heel veel zin in deze nieuwe uitdaging.

’s Middags stapten mijn vriend en ik op de gravelfiets om een rondje te gaan maken door de besneeuwde duinen. Ik vond het best spannend. Hardlopen door de sneeuw vind ik geen probleem, maar fietsen? Uiteindelijk viel het ontzettend mee en was het vooral heel erg leuk! Ik ben wel een aantal keer onderuit gegaan, maar vanuit een bijna stilstand voelde ik daar weinig van.

Woensdag

Woensdag is sinds kort mijn rustdag en dat vond ik deze week heel jammer! Het was natuurlijk heerlijk weer en ik wilde zo graag nog een rondje door de duinen rennen. Maar gelukkig is wandelen ook fijn! Het heeft ook voordelen, want wandelend kan ik gemakkelijk bijkletsen met familie of vriendinnen. Daar maakte ik dan ook goed gebruik van.

Donderdag

Donderdag was opnieuw een stralende dag. Ik koos ervoor om een lange duurloop door de duinen te maken. Na 15 kilometer was ik weer thuis! Aan het eind van de dag had ik nog afgesproken om een rondje te gaan wandelen met een vriendin. We spraken ook in de duinen af, omdat dit gewoon de mooiste plek is om een lekker stuk te gaan wandelen. Heerlijk!

Vrijdag

Mijn verjaardagsweekend kon beginnen! Ik besloot in de ochtend een eerste rondje op natuurijs te gaan maken. Er stond een ijzige wind, maar de Veerplas lag er al super goed bij. Ik vond het heerlijk om na jaren weer op het natuurijs te kunnen staan.

’s Middags begon mijn verrassingsweekend! Ik zat achter het stuur, maar had dus geen idee waar we heen zouden gaan. Wel reden we richting de Afsluitdijk en dat kon maar één ding betekenen: Friesland! Back to my roots! Zo leuk om daar mijn dertigste verjaardag te vieren. Mijn vriend had twee nachtjes in het Abdijhotel in Dokkum geboekt. In onze suite stond een grote eettafel waar we dus heerlijk konden ontbijten en dineren. Zo leuk!

Zaterdag

De dag begon met een uitgebreid ontbijt. Daar kan ik zo van genieten! Daarna pakten we onszelf heel goed in, want we hadden het plan om een gravelroute te rijden rondom Bakkeveen en Beetsterzaag. Vroeger heb ik daar heel wat mountainbike kilometers gemaakt.

We kwamen over de mooiste paadjes, dwars door de natuur. Ook hadden we de route zo gemaakt dat we langs het oude huis van mijn Beppe kwamen. Daar heb ik zoveel mooie herinneringen aan. In Beetsterzwaag haalden we natuurlijk ook even een warme choco en fietsten daarna terug naar de auto.

Terug in Dokkum stopten we nog voor een rondje schaatsen op natuurijs. Nog geheel in fietskleding reden we over de Dokkumer Ee. Maar aan het eind van de middag waren we redelijk gesloopt. Gelukkig stond er een heerlijk taartje in de koelkast van Waldo en genoten we nog van een Glühwein to go. ’s Avonds werd er een driegangen verrassingsmenu geserveerd in onze kamer. Wat een heerlijke afsluiting van deze bijzondere dag en mijn verjaardag moest nog beginnen!

Zondag

14 februari betekent Valentijnsdag, maar ook mijn verjaardag! Ik werd 30! We begonnen de dag weer met een heerlijk ontbijt. Daarna was het tijd om uit te checken en op pad te gaan. Mijn vriend vertelde me dat we een wandeling zouden gaan maken in een natuurgebied dichtbij. Ik had geen idee, maar plots stonden mijn ouders voor mijn neus! Wat een verrassing. Ze hadden koffie en taart meegenomen voor na de wandeling.

Vervolgens reden wij door naar Sneek waar we nog een rit op natuurijs maakten richting IJlst. Daarna was het toch echt tijd om terug te rijden naar Haarlem. Toen we thuiskwamen scheen het zonnetje nog en wandelden we even door het centrum om dit weekend relaxt af te sluiten. Zo leuk om iedereen nog op het ijs te zien en rond de ‘apres-skate’ tentjes te zien staan. Eindelijk weer wat vrolijk- en gezelligheid op straat!

Het was een geweldige week en hoewel ik geen alcohol heb gedronken, op de Glüwein na, voelt vandaag als een kleine kater. Ik probeer nog maar heel vaak terug te denken aan het weekend en zo lang mogelijk na te genieten.