29 jan 2021 | Geluk

10 x lockdown tips tegen verveling

Met een lockdown en avondklok is het best een beetje zoeken naar leuke afleiding. Wat zijn nou leuke dingen om te doen? Hoe zorg je ervoor dat je je niet gaat vervelen? Vandaag deel ik tien lockdown tips tegen verveling!

1. Wandelen

Dit moet zeker in de lockdown tips tegen verveling! Volgens mij heeft heel Nederland wandelen herontdekt tijdens corona. Het is natuurlijk een heel gezonde nieuwe gewoonte, maar ook iets dat je heel leuk kunt maken. Zelf wandel ik graag met een vriendin of juist lekker alleen. Wandel naar je favoriete koffietentje en haal een koffie to go of zet een fijne podcast op. Onlangs deed ik voor het eerst een wandelmeditatie (via Spotify) en ook dit vond ik heel fijn om eens te doen. Door de wandelingen zo af te wisselen houd je het leuk. Ook is het leuk om eens een uitgestippelde wandelroute te lopen. Via de ANWB of Natuurmonumenten kun je mooie routes vinden.

2. Podcast luisteren

Een podcast luisteren vind ik vooral fijn om te doen tijdens een andere activiteit. Zo luister ik dus graag tijdens het wandelen, hardlopen of fietsen. Ook tijdens het opruimen of schoonmaken kan het luisteren van een podcast leuk zijn. Mijn favorieten heb ik al vaker gedeeld, maar nu luister ik graag naar: De Avocado Generatie Podcast, Leermeesters, 100% Inspiratie Podcast, Dear Good Morning Podcast, de BOOST! podcast, Sarah’s Stories, EFFE RELATIVEREN de podcast en Man man man de podcast.

3. Koken

Ik ben helemaal niet iemand die van koken of bakken houd, maar in deze tijd vind ik het wel leuk om nieuwe dingen te proberen. Zo hebben wij hier een tijdje driegangen diners voor elkaar gemaakt. Na de kerstdagen hebben we dit even stilgezet, vanwege de overkill aan etentjes. Ook maak ik van mijn lunch iedere dag weer een feestje met een lekker ei, verse broodjes uit de oven of pannenkoeken. Je kunt jezelf makkelijk uitdagen door iedere week een nieuw gerecht uit te proberen of iedere dag iets anders te eten tijdens je lunchpauze.

4. Lezen

Als je nooit tijd had om te lezen, is dat niet langer een excuus. Zelf ben ik ook meer aan het lezen en ik vind het heel fijn. Benieuwd welke boeken ik onlangs heb gelezen? Ik vond Uit Beeld van Amber Brantsen heel mooi. Daarnaast las ik De Keuze, Licht Leven van Nanne van der Leer en De moed van de imperfectie. Aanrader zijn altijd welkom!

5. Yoga

Met al het thuiswerken en het sluiten van de sportscholen is af en toe wat fijne yoga geen slecht idee. Zelf probeer ik het meerdere keren per week te doen. Al is het maar tien minuten! Welke yoga ik dan doe? Meestal zoek ik een fijne YouTube video afhankelijk van hoelang ik wil gaan. Ik vind Yoga met Milou fijn, maar ook Yoga with Adriene of via YogaTV. Je kunt natuurlijk ook online yoga doen via een yogaschool in jouw buurt. Zo steun je ook nog de lokale ondernemer!

6. Huis opruimen

Geef je huis een grote schoonmaak en ruim eens echt goed op! Aangezien wij nog niet zo lang in dit huis wonen, is dat bij ons niet nodig. Wel liggen er heel veel klusjes nog te wachten waar ik mee aan de slag wil. Door iedere keer iets van het lijstje te pakken, hoef ik me zeker nooit te vervelen! Je kunt je kamer of huis ook eens een make-over geven. Verf kun je online bestellen, indien je een kleurcode weet. Op deze manier heb je altijd een klusje op een saaie dag.

7. Kleding uitzoeken

In dezelfde catogorie valt het uitzoeken van kleding. Iedereen heeft vast wel iets in zijn kledingkast dat uitgezocht kan worden: de sokken lade, sportkleding of zomerkleding. Welke kleding kun je wegbrengen of misschien nog verkopen? Het is niet alleen duurzaam, maar ook heel fijn om wat orde te scheppen.

8. Fotoalbum maken

Dit is iets wat ik onlangs bij iemand voorbij zag komen. Hoe leuk is het om een bijzondere reis of jaar eens samen te vatten in een fotoalbum? Het is zo’n klusje dat best veel tijd kost, maar waar je wellicht nu wel wat ruimte voor kunt maken. Ik ga binnenkort eens kijken wat ik in een album zou willen samenvatten.

9. Oude hobby

Pak een oude hobby op! Wat vond je als kind leuk om te doen? Probeer dit weer eens uit. Zelf was ik als kind altijd gedichten aan het schrijven en onlangs heb ik dit weer opgepakt. Superleuk! Zo zie ik mensen weer schilderen, puzzelen of fotograferen.

10. Spelletjes

Tot slot is spelletjes spelen hier ook favoriet! Ik ben echt dol op gezelschapsspelletjes en in de afgelopen maanden worden die hier dus volop gespeeld. Wij spelen sinds kort Ticket to Ride en zijn helemaal om. Zo leuk! Ook Rummikub blijft een heerlijk spel. Heb je nog een ander spelletje voor twee personen dat je kunt aanraden? Laat het hieronder vooral weten!

Wat zijn jouw lockdown tips tegen verveling? Ik ben benieuwd!