1 feb 2021 | Dagboek, Persoonlijk

Mijn week #4

Een offday met veel tranen, een dag helemaal voor mezelf én een ijskoude gravelrit. Het was een fijne week, maar wel met ups en downs. Je leest in dit artikel wat ik precies heb gedaan!

Maandag

Maandag was een hele zonnige dag. Ik begon ik de dag dan ook met een wandelmeditatie. Iedere ochtend probeer ik een vorm van meditatie te doen. Al is het maar twee minuten rustig zitten en focussen op mijn ademhaling. Op maandag deed ik dit dus tijdens het wandelen en dat is me heel goed bevallen.

Na wat werken in de ochtend besloot ik om na de lunch een rondje te gaan fietsen. Het was nog steeds heerlijk weer en helemaal niet zo koud. Zo’n fijn begin van een nieuwe week!

Dinsdag

Dinsdag besloot ik om mee te gaan doen met een push-up challenge. Mijn vriend is al sinds 1 januari bezig. Iedere dag gaat hij een x aantal keren opdrukken. Hij begon zelf bij 5 en zit inmiddels op 20. En dan gaat het echt om kwalitatief goede push-ups, dus niet van die halve dingen. Zelf heb ik echt totaal geen borst-, arm- of rompspieren. Ik kan niet eens één keer opdrukken. Zelfs vanaf mijn knieën gaat het niet. Het leek me wel leuk om te kijken of ik dit ook zou kunnen aanleren en dus begon ik op dinsdag met twee keer opdrukken. En daarmee bedoel ik dus één sessie van twee x opdrukken. Omdat ik het dus niet zonder hulp kan, hield mijn vriend mijn heupen vast, zodat ik ook weer omhoog kon drukken. Inmiddels ben ik bijna een week verder en kan ik al drie keer zelfstandig opdrukken! Het klinkt super suf, maar ik ben er blij mee.

De rest van de dag was ik aan het werk. Tussendoor liep ik een rondje hard en aan het eind van de dag had ik nog een wandelmeeting in Amsterdam. ’s Avonds had ik zo geen zin om te koken en besloot ik dus een salade bij SLA te halen. Heerlijk!

Woensdag

Dit was niet mijn dag. Ik ben bezig met een aantal plannen, zoals een online programma, ideeën voor Vrouwen die Fietsen en er zijn ideeën voor een boek. Allemaal grote dingen waar ik heel graag mee aan de slag ga. Helaas komt af en toe de perfectionist in mijn naar boven en blokkeer ik volledig. Ik overzie het niet meer en hierdoor kom ik tot niets. Dan ben ik zo bang om te falen, dat dingen niet goed genoeg zijn. Deze dag probeerde ik me er gewoon aan over te geven. Dit resulteerde in heel veel tranen, maar uiteindelijk ook in liefde voor mezelf.

Donderdag

Dit was een betere dag! Zo begon ik met een goede planning, een fijne meditatie en een inzichtgevend gesprek met mijn coach. Dat hielp! ’s Middags werkte ik een en ander uit en stapte ik nog op de fiets. Omdat het buiten druilerig en nat was, besloot ik binnen op de Tacx te gaan. Zweten!

’s Avonds kwam een vriendin spelletjes spelen en eten. Vanwege de avondklok is dat toch een beetje gek, want normaal eten we graag wat later. Nu moesten we natuurlijk een beetje op de tijd letten. Wel heel fijn dat je op deze manier nog iemand mag uitnodigen.

Vrijdag

Inmiddels is de vrijdag al een tijdje mijn vrije dag en dat geeft zoveel rust. Ik begon de dag met het schrijven van een artikel, maar daarna trok ik al snel mijn hardloopschoenen aan. Het werd tijd om weer eens door de duinen te gaan rennen. Na 15 kilometer kwam ik voldaan weer thuis. We maakten een lekkere lunch en vervolgens ging ik aan de slag met het afmaken van een kast in de slaapkamer. ’s Avonds stond er nog een zoom gepland met wat vriendinnetjes. Op deze manier kunnen we toch goed op de hoogte blijven van elkaar!

Zaterdag

Zaterdag had ik helemaal niets in mijn agenda staan. Heerlijk! Naast dat mijn vriend een dagje van huis was, had ik ook een rustdag van het sporten. Meestal vind ik dat extra lastig als ik verder geen plannen heb en ik ook nog alleen thuis ben. Zaterdag besloot ik er een goede dag van te maken. In de ochtend mediteerde ik en schreef ik daarna op hoe ik me wilde voelen op die dag. Dit hielp me enorm! Ik wandelde door het centrum van Haarlem, haalde een koffie to go, verse crackers op de markt en een taartje van Waldo voor de zondag. De rest van de middag hield ik een grote schoonmaak in huis, keek ik schaatsen en ruimde ik mijn kledingkast op.

Zondag

Wat was dit een prachtige dag! Het was kraakhelder, maar wel ijskoud. Met een gevoelstemperatuur van -10 wist ik niet zo goed hoe ik me moest kleden. Er stond namelijk een gravelrit op ons programma. Met vijf laagjes, een hoofdband onder mijn helm, dikke handschoenen en overschoenen moest het goedkomen. We hadden een route van 52 kilometer uitgestippeld rondom Bussum. De rit vloog voorbij en rond half twee waren we terug bij de auto. We trakteerden onszelf op de Pecan Karamel taartjes van Waldo en deden de rest van de dag niets meer. Ik keek nog schaatsen, haalde lekkere hapjes in huis en om half 10 lag ik al in bed. Klaar voor een nieuwe week!

Vandaag begint februari. Een korte maand, maar wel de maand waarin ik 30 ga worden! Ik heb er zin in!