25 nov 2020 | Werk

Terugblik: vier jaar bloggen

Mijn blog bestaat deze week alweer vier jaar! Vier jaar geleden begon ik vanuit hobby met deze blog, niet wetende dat dit ooit mijn werk zou worden. Welke artikelen zijn het meest gelezen in vier jaar tijd? Vandaag blik ik terug!

De hobby liep aardig uit de hand en het is inmiddels dus mijn fulltime werk. Natuurlijk is bloggen niet het enige waar ik mijn tijd aan besteed en geld mee verdien, want ook Instagram speelt in mijn werk een grote rol en daarnaast doe ik af en toe wat modellenwerk, freelance klussen en ben ik bezig met het opzetten van mijn eigen online programma (waarover later meer).

Na vier jaar bloggen heb ik heel wat artikelen geschreven. De ene keer heb ik daar meer inspiratie voor dan een andere keer, maar over het algemeen tik ik redelijk gemakkelijk wat verhalen weg. Ik vind schrijven ook gewoon heel erg leuk! Maar vinden jullie het ook leuk om te lezen? Hieronder deel ik een aantal van mijn meest gelezen stukken met jullie!

1. 5 x tips om van een runner’s knee af te komen

Dit is met stip op één het meest gelezen artikel op mijn blog. Dat had ik eigenlijk niet verwacht, maar het is wellicht iets waar veel mensen op zoeken via Google. Als je ‘runner’s knee’ intikt, komt mijn artikel als derde optie. Ik kan me voorstellen dat dit artikel daardoor ook heel vaak wordt aangeklikt. Leuk!

2. 5 x lichamelijke klachten op de racefiets: zo voorkom je ze

Ook dit is mogelijk een artikel dat via Google vaak wordt gevonden. In 2020 zijn er volgens mij heel veel meer mensen op de racefiets gestapt. Wanneer je dan de eerste lichamelijke klachten krijgt, wil je natuurlijk op zoek naar handige tips. In dit artikel staan de meest voorkomende lichamelijke klachten centraal.

3. Hoe combineer je hardlopen en wielrennen?

Leuk om te zien dat ook de fietsgerelateerde onderwerpen vaak worden gelezen. Zelf combineer ik het hardlopen en wielrennen al heel wat jaren. In dit artikel vertel ik dan ook hoe ik deze sporten met elkaar combineer.

4. Duurloop: wat, waarom en hoe?

Toch leuk om te zien dat ook dit soort artikelen vaak worden gelezen. In dit artikel vertel ik meer over de duurloop. Wat is het, waarom is het belangrijke en hoe voer je het uit? Het is wel bijzonder dat dit artikel zo vaak gelezen is, want ik schreef het precies vier jaar geleden op 25 november 2016!

5. Over het doorslaan in sport

En tot slot staat dit artikel op nummer vijf in het rijtje. Het is een artikel dat nog niet heel lang geleden online is gekomen, maar nu al zoveel gelezen is. Dat vind ik heel fijn, omdat het ook een onderwerp is dat me aan het hart gaat. Dit artikel is ontzettend persoonlijk en kwetsbaar, maar ik hoop hiermee wel taboes te doorbreken en openheid te creëren.

De vier jaar bloggen zijn voorbijgevlogen en voorlopig ben ik nog lang niet uitgeschreven. Ik ben wel heel benieuwd: hoe lang lees jij mijn blog al? En wat zou jij in de toekomst nog willen lezen op mijn blog?