23 nov 2020 | Dagboek

Dagboek: niet hardlopen & project werkkamer

Het is weer maandag en dat betekent dat ik ga terugblikken op de afgelopen week. De week begon met leuke afspraken, maar vanaf woensdag zorgde rugpijn voor enige frustratie. Gelukkig kon ik ook een aantal dingen nog wél en dat deel ik vandaag met jullie!

Maandag

Mijn wekker ging al vroeg, want maandag zijn ze begonnen met onze badkamer. In principe hoeft er niks aan te gebeuren, maar er zit vocht in de muur dat onderzocht en aangepakt moet worden. Een stom klusje, want uiteindelijk zie je dus aan de buitenkant geen verandering, maar ben je wel een paar duizend euro lichter.

Ik besloot een dagje naar mijn ouders in Friesland te gaan en zat rond half negen al in de auto. Mijn eerste stop was nog in Haarlem, want mijn auto moest nodig gewassen worden. Met een schone auto reed ik door naar Friesland. Ik dronk koffie bij mijn ouders en werkte vanuit daar. Na de lunch ging ik even de stad in met mijn moeder, omdat ik nog wat cadeautjes moest kopen voor een vriendin. Aan het eind van de middag reed ik terug naar Haarlem.

Dinsdag

De dag begon wederom vroeg. Mijn tweede shootdag voor Intratuin zou namelijk vandaag plaatsvinden. Ditmaal moest ik in Bergen zijn. De foto’s zijn volgens mij ontzettend leuk geworden! In februari kun je me, als het goed is, terugvinden op de cover en in het magazine, Blad, van Intratuin.

Na de shoot had ik met een vriendin afgesproken die jarig was. Aangezien we beide heel erg van mountainbiken houden, was afspreken in Bergen een goed idee. Ik was immers al daar en er ligt een geweldig mountainbike parcours. Hoe leuk is het om je verjaardag zo te vieren? Na afloop dronken we een koffie to go en we hadden taartjes mee!

Snel reed ik terug naar Haarlem, want ik had nog een jarige vriendin waar ik ’s avonds was uitgenodigd om te komen eten. We haalden Loetje in Amsterdam en speelden spelletjes. Het was een gezellige avond!

Woensdag

Vandaag had ik een rustige dag. Na twee dagen op pad te zijn geweest, was dat ook wel heel fijn. Ik ruimde thuis wat op, werkte mijn mailbox bij en schreef dingen uit. Toen ik het oudpapier wilde wegbrengen, schoot het ineens in mijn rug. Ik had de afgelopen tijd al wat rugklachten gehad, maar dat zat rond mijn schouderbladen. Nu schoot het onderin mijn rug en had meteen veel pijn. Ik strompelde naar huis. De pijn werd steeds erger en het lukte me niet meer om rechtop te staan. Mijn bovenlichaam stond gebogen op mijn benen en strekken lukte niet. De rest van de dag kwam ik door op pijnstillers.

Donderdag

Ik had niet zo’n fijne nacht, want ook plat liggen is niet fijn als je rug niet wil strekken. Alleen met opgetrokken benen kon ik een beetje lekker liggen. In de ochtend had ik een aantal afspraken via Zoom dus dat was eigenlijk prima. ’s Middags was ik een beetje klaar met binnen zitten en stapte ik dus op de fiets om een rustig rondje te maken. Doordat zitten pijnvrij is, lukt fietsen ook zonder pijn.

Vrijdag

Zoals ik vorige week al aangaf, is vrijdag nu deels mijn vrije dag. Tot ongeveer tien uur werkte ik mailtjes weg en schreef ik een blog over jezelf vergelijken met anderen. Daarna wandelden mijn vriend en ik even de stad in. ’s Avonds reed ik langs ons oude huis in Amsterdam om wat pakketjes op te halen en ging daarna door naar een vriendin. We gingen samen naar de bios! Zo leuk dat dit weer veilig kan.

Zaterdag

We begonnen de dag met een training bij Wattworks. Daar mogen ze nu ook weer groepslessen geven en dat vind ik toch wel het allerleukst. Ik was benieuwd hoe het met mijn rug zou gaan, maar het viel me alles mee. Zolang ik mijn RPM hoog hield, ging het eigenlijk pijnvrij. Mijn hartslag ging lekker omhoog en ik heb veel gezweet. Heerlijk!

De rest van de dag hebben we besteed aan het afmaken van onze werkkamer. We wilden nog een muurtje verven en een en ander opruimen. Dat is gelukt! Helaas moest er nog een laagje over de muur dus dit zou pas zondag echt af kunnen zijn.

’s Avonds kookte mijn vriend een driegangendiner. We hebben afgesproken dat we iedere week een avond voor elkaar koken met nieuwe gerechten. Op die manier voelt het toch alsof je uiteten bent en je datenight hebt. Het maakt het allemaal net wat specialer!

Zondag

Eigenlijk zou er een vriendinnetje langskomen, maar helaas was zij grieperig. Ineens had ik een hele ‘vrije’ en nog lege dag voor me. Soms is dat zo lekker! Aangezien de zon scheen, besloot ik op de fiets te stappen en een mooie ronde te gaan maken. Ik wilde richting Noordwijk. Het eerste stuk door de duinen had ik flink wind tegen, maar dat vond ik eigenlijk niet erg. De terugreis kon ik immers lekker doortrappen. Of toch niet? Precies op het ”verste” punt bleek mijn accu van het elektrische schakelen leeg te zijn. Hij schakelt dan automatisch terug naar een licht verzet, zodat je thuis kunt komen. Helaas had ik alleen maar wind mee, waardoor dit natuurlijk veel te licht is. De kortste route naar huis was nog 30 kilometer.

Toen ik een weg inreed en na vijf kilometer niet verder kon vanwege een wegversperring en ik dus weer helemaal terug moest, werd ik toch wel een beetje chagrijnig. Toch besloot ik er het beste van te maken. De zon scheen, ik voelde me verder gezond (op de rugklachten na) en ik had immers alle tijd? Op die manier werd de terugreis van nog 35 kilometer eigenlijk best leuk.

Voldaan kwam ik thuis. Na een heerlijk bad besloot ik het muurtje in de werkkamer af te maken en verder in te richten. ’s Avonds had ik helemaal geen zin meer om te gaan koken. We maakten als voorafje een paar bitterballen uit de airfryer en bestelden daarna pizza’s van Nolita. Heerlijk!

Nu is het weer maandag en hoop ik heel hard dat mijn rug snel hersteld. Ik mis het hardlopen door de duinen toch een beetje. Ook duim ik dat we deze week worden gebeld dat onze bank eindelijk geleverd kan worden. Dat zitten op de grond is ook niet meer zo chill. Duim je met me mee?