14 okt 2020 | Favorieten

5 x favoriet in september

De maand oktober is alweer halverwege, maar ik vind het altijd fijn om even terug te blikken op de vorige. Dat had ik nog niet gedaan en daarom deel ik, beter laat dan nooit, mijn vijf favorieten van de maand september!

1. Weekendjes weg

In september liepen de cijfers van de tweede golf coronabesmettingen nog niet zo hard op. Het was in ieder geval nog mogelijk om een weekendje weg te gaan. Begin september mochten we naar België afreizen om daar een weekend te genieten van de prachtige omgeving. Ik was uitgenodigd om in deze prachtige woning te slapen. We ontdekten de omgeving op onze gravelfiets en gingen een middagje naar Gent. Het was een heel fijn en gezellig weekend!

Het weekend daarna was het stralend weer en hadden we een familieweekend op Ameland gepland. Dit was wederom een groot succes. Mijn moeder had een geweldig huis in de duinen geboekt. We aten vrijdagavond op het strand met zonsondergang, fietsten zaterdag het eiland rond en gingen blowkarten.

2. Indoor trainen

Sinds kort ben ik weer begonnen met binnen trainen op de fiets. Vorige winter heb ik dit ook een aantal keren gedaan. In de zomer is het natuurlijk ook gewoon mogelijk, maar dan fiets ik toch het liefst buiten. Nu het kouder en natter wordt buiten, ben ik heel blij dat ik binnen flink kan gaan zweten. Vorige week deed ik een FTP test en nu kan ik de komende maanden heel gericht gaan trainen. Dit doe ik bij Wattworks in Amsterdam (en straks Haarlem, natuurlijk!).

3. Herstel

Zoals ik in dit artikel al schreef was ik de balans in het sporten kwijt. Daar heb ik hulp voor gezocht en sinds een paar maanden gaat het gelukkig heel goed. Op dit moment ben ik ook weer bijna op mijn ‘oude’ gewicht. Mijn lichaam wordt weer sterker, gezonder en in mijn hoofd is het rustiger. Natuurlijk blijft het altijd zoeken naar een goede balans en zal dat soms een uitdaging zijn. In september zijn mijn stappen in het herstel wel heel belangrijk geweest en daarom mag dit zeker niet ontbreken op mijn favorieten lijstje!

4. Uit Beeld van Amber Brantsen

Om dit thema nog even door te trekken, wil ik ook graag bovenstaand boek delen. Afgelopen maand las ik ‘Uit Beeld’ van Amber Brantsen. Wellicht ken je haar van het NOS journaal. Ze heeft in het verleden een eetstoornis gehad en nu haar verhaal opgeschreven. Het boek is heftig, pijnlijk en verdrietig, maar geeft ook hoop, (h)erkenning en bevat een behoorlijke dosis humor. Ik vind het echt een aanrader!

5. Voorbereidingen voor de verhuizing

Tot slot stond september ook in het teken van voorbereidingen voor onze verhuizing. Zo ruimden we alvast wat spullen op, regelden we allerlei zaken rondom de aankoop en zochten we een deel van onze nieuwe inboedel uit. Afgelopen maandag hebben we de sleutels in ontvangst mogen nemen en zijn we druk aan het klussen. Zo leuk om in je eigen huis aan de slag te gaan! Ik kan niet wachten om er echt te gaan wonen.

Dit waren mijn favorieten van de maand september!