14 sep 2020 | Dagboek

Dagboek: nazomer in België

Het was een drukke werkweek, want er komen veel campagnes aan en ik propte al mijn werk in vier dagen. Vanaf vrijdag begon mijn weekend al en vertrokken we naar België voor gezelligheid met vrienden!

Maandag

Na de lange fietsrit op zondag begon ik de maandagochtend heel rustig met een yogales bij de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Sinds kort ben ik hier begonnen met yogalessen via OneFit en dat bevalt heel goed. Het is voor mij een mooi alternatief voor het hardlopen en wielrennen, dat veel impact heeft op mijn lichaam. Ik kies vaak voor de rustige vormen van yoga, zodat het meer ter ontspanning en voor het herstel van mijn lichaam is.

De rest van de maandag werkte ik vanuit huis. Verder had ik tijd om mijn fiets te wassen na de W100 van zondag en poetste ik mijn fietsschoenen. Op Instagram kreeg ik de vraag hoe ik dit doe. Voor mijn witte fietsschoenen gebruik ik Vanish. Ideaal! Ook schijnt witte tandpasta goed te werken.

Dinsdag

Dinsdag werkte ik wederom vanuit huis. Ik moest veel content schieten, want de komende tijd heb ik veel campagnes lopen. Na maanden van onzekerheid, uitgestelde campagnes en wisselingen begint alles weer te lopen. Op Instagram zal dit misschien goed te zien zijn en ik kan me voorstellen dat het soms wat commercieel overkomt. Echter kies ik mijn samenwerkingen heel bewust. Het zijn dingen die bij me passen of waar ik al jarenlang met veel plezier gebruik van maak. Uiteindelijk kan ik mijn hypotheek helaas niet betalen met hardloopschoenen, sportkleding of horloges.

Na het schieten van content maakte ik een lekkere smoothiebowl en werkte ik aan mijn nieuwe project, waar ik hopelijk binnenkort meer over kan vertellen. Ik ben namelijk bezig met het opzetten van een nieuwe vorm van begeleiding, waarin ik mijn eigen ervaringen zal gaan inzetten.

Aan het eind van de werkdag had ik met Suzanne afgesproken om samen een rondje hard te lopen en bij te kletsen. We liepen ruim 15 kilometer, naar Ouderkerk aan de Amstel. Heel gezellig!

Woensdag

Woensdag was wederom een dag vol met werk: het beantwoorden van veel mailtjes, schieten van content en werken aan mijn nieuwe ‘project’. Verder heb ik deze dag eigenlijk weinig noemenswaardig meegemaakt.

Donderdag

Het was alweer de laatste werkdag van de week. Ik schoot nog wat content en werkte zoveel mogelijk door, zodat er ’s middags tijd was voor een fietsritje. Ik reed richting Bloemendaal en genoot van het lekkere weer. Na de werkdag begon mijn weekend goed met een etentje bij Loetje met m’n vriend en een vriendin. We aten heerlijk buiten op het terras.

Vrijdag

Al om half acht stond ik buiten om een rondje te gaan hardlopen. Wat mij betreft is dit een van de beste momenten van de dag! Na mijn rondje van acht kilometer maakte ik mijn ontbijt en pakte ik snel de laatste spullen in. Ons weekendje België kon beginnen! De eerste stop zou echter al in Haarlem zijn. We hadden een afspraak bij de notaris staan voor het opmaken van een samenlevingscontract. Nog een maand en dan mogen we eindelijk de sleutel van ons huis in ontvangst nemen!

Na de afspraak bij de notaris reden we door richting België. Dit weekend was ik uitgenodigd om te komen verblijven in het nieuwe Amoulogies. Door een volger werd ik gevraagd, om als eerste gast, hier te komen overnachten. Omdat het huis voor acht personen is, mochten we ook nog vrienden uitnodigen. Zij kwamen later op de dag.

Het huis zag er echt geweldig uit! Het ligt aan de rand van het bos op de Kluisberg, waardoor je een geweldig uitzicht hebt over het glooiende landschap. Indien je deze woning ook wilt boeken, kun je de code Japke30 gebruiken. Je krijgt dan 30 procent korting op je verblijf!

Na een late lunch trokken we onze fietskleren aan voor een kleine verkenning van de omgeving. Het huis bleek echter pal aan een mountainbike route te staan, waardoor we meteen konden gaan fietsen. Het was een ronde van 11 kilometer in en rond het Kluisbos. Heel gaaf!

Na een uurtje ‘buitenspelen’ waren we wel klaar en genoten we van de ondergaande zon. We kookten voor ons vieren en aten dit buiten op het fijne terras.

Zaterdag

De volgende ochtend vertrokken mijn vriend en ik, na het ontbijt, voor een iets langere fietstocht van twee uur. Wederom volgden we de verschillende mountainbikeroutes. We kwamen vier verschillende tegen, die stuk voor stuk super goed aangegeven zijn! Na een cappuccino op het terras bij Bar Baar stapten we ’s middags in de auto om naar Oudenaarde te rijden.

Daar wandelden we rond en genoten we van een echte Belgische lunch op het terras: Croque Monsieur! Al snel ploften we op het grote plein in de zon en dronken we Aperol Spritz of twee. Het voelde echt als vakantie!

Eenmaal terug in ons huis leek het ons leuk om uiteten te gaan in het Kluisbos. Dat betekende dat we in het pikkedonker door het bos moesten lopen. Niet erg met z’n vieren, maar ik was er liever niet alleen doorheen gelopen. We aten uiteindelijk bij Chalet des Bruyères, dat ongeveer op een halfuurtje wandelen was.

Zondag

Rustdag! We sliepen ”uit”. Normaal ben ik altijd rond zeven uur wakker, maar hier was ik ”pas” om half negen uit bed. Ik zette koffie en wachtte tot iedereen wakker werd. We ontbeten uitgebreid op het terras in de zon met verse eitjes en brood. Dit moet een zondag zijn!

Daarna was het tijd om op te ruimen en in te pakken. Het was een heerlijk verblijf in België! Op de terugreis maakten we nog een stop in Gent. Deze stad had ik in januari al bezocht en dat was zo tof. Nu kwamen we er langs en wilden we nog even een kijkje nemen. Echter is het verplicht om overal op straat een mondkapje te dragen, waardoor het toch iets minder prettig is om rond te lopen. Gelukkig was het niet heel druk. We lunchten op het terras om vervolgens terug naar Amsterdam te rijden.

Het was een heel geslaagd weekend in België! En ook komende week werk ik maar vier dagen, want er staat weer een weekend weg gepland. Deze keer gaan we naar Ameland met mijn familie! Maar eerst: vier werkdagen en tussendoor zoveel mogelijk genieten van de zon.