8 jul 2020 | Sport

Een nieuwe uitdaging: de Alpentocht NL Editie

Eerder schreef ik al dat ook de Alpentocht dit jaar niet door kan gaan. Ontzettend jammer, maar ook heel begrijpelijk. Maar als wij niet naar de berg kunnen, halen we de berg toch gewoon naar Nederland? De organisatie van de Alpentocht heeft een ontzettend leuk alternatief bedacht: de Alpentocht NL Editie. Benieuwd wat het is en hoe je meedoet? Ik vertel er in dit artikel meer over!

Vorig jaar ging ik voor het eerst mee met de Alpentocht om daar de promotiefilm voor dit jaar te maken. Zo jammer dat het niet door kan gaan, want ik had natuurlijk graag dit jaar in Val Thorens over de finish willen komen. Natuurlijk is het heel begrijpelijk dat het evenement daar niet door kan gaan en ik vind het mooi dat de organisatie kiest voor leuk een alternatief.

CliniClowns

Allereerst zal ik nog iets meer uitleggen wat de Alpentocht precies is en waarom dit ieder jaar georganiseerd wordt. De Alpentocht NL Editie wordt georganiseerd voor CliniClowns. Zij zetten zich in voor zieke kinderen of kinderen met een beperking en mensen met dementie. Cliniclowns zorgen ervoor dat er even een zorgeloos en positief moment is met een lach.

De CliniClowns ontvangen geen subsidie en kan dus zeker wat steun gebruiken. Door geld te doneren aan de deelnemers van de Alpentocht (NL Editie) kunnen CliniClowns plezier brengen aan nog meer mensen in een kwetsbare gezondheidssituatie. Zeker in deze bijzondere tijd is dat extra hard nodig. In zorginstellingen en ziekenhuizen kunnen de CliniClowns gelukkig weer langskomen, maar wel op gepaste afstand natuurlijk.

Alpentocht NL Editie

Een Alpentocht in Nederland: hoe dan? Het idee is simpel. Aangezien je de hoogtemeters niet in Frankrijk kan maken, gaan we dat nu in Nederland doen. Nederland heeft genoeg heuvels, dijken, viaducten, bruggen en kleine klimmetjes. Het doel is om zoveel mogelijk hoogtemeters te maken. Het leuke aan de Alpentocht NL Editie is dat echt iedereen mee kan doen. Je kunt de hoogtemeters namelijk wandelen, hardlopen of fietsen.

Naast het sportieve element is het ook wel handig om een beetje creatief te zijn. Want uiteindelijk blijft Nederland natuurlijk een heel plat landje. Je kunt een viaduct op fietsen of rennen, maar ook de Domtoren beklimmen. Wil je wat inspiratie op doen? Hier vind je alvast een aantal tips voor beklimmingen.

Doe je met me mee?

Aan jou de uitdaging om van 29 augustus t/m 5 september zoveel mogelijk hoogtemeters te maken voor CliniClowns. Hardlopend, fietsend of wandelend. Zelf ga ik zowel voor een hardlooproute met hoogtemeters, als een flinke fietstocht met hoogtemeters. Dit zal ik nog precies gaan uitwerken. Voor het fietsgedeelte hoop ik naar Limburg te kunnen, want daar zijn de hoogtemeters iets gemakkelijker te maken dan rondom Amsterdam. Hoewel het Kopje van Bloemendaal ook een leuk klimmetje is natuurlijk.

Lijkt het je leuk om mee te doen? Hier kun je meer informatie vinden en inschrijven.

Doe jij met me mee aan de Alpentocht NL Editie?