6 jul 2020 | Favorieten

5 x favoriet in juni

De zesde maand van het jaar is inmiddels voorbij. Dit betekent dat we officieel ook over de helft van het jaar zijn. De eerste helft van 2020 was een hele vreemde, maar ik heb ook fijne momenten gehad. Benieuwd wat in juni favoriet was? Je lees het in dit artikel!

1. Terug naar Italië

Als je me langer kent, weet je dat mijn ouders een vakantiehuis in Italië hebben. Het is al ruim vijftien jaar een soort tweede thuis voor me. De rust, het uitzicht, het warme weer, de mooie natuur en de relaxte sfeer geven me zo’n fijn gevoel. Voordat corona onze wereld op z’n kop zette, had ik al wat reisjes naar Italië gepland. Natuurlijk kon dit niet doorgaan en was het afwachten wanneer we mochten gaan. De grenzen zijn halverwege juni opengegaan en dat was voor ons een moment om te kijken hoe het huis (en de tuin) erbij stond. Het was best een beetje spannend vooraf, maar gelukkig waren het hele fijne dagen. In dit artikel heb ik al gedeeld hoe het is om in Italië op vakantie te zijn tijdens corona. Ik vond het in ieder geval ontzettend fijn om terug te zijn. Inmiddels ben ik weer in Nederland, maar over ruim twee weken mag ik alweer die kant op. Nu al zin in!

2. Boeken lezen

In de maand juni kwamen er twee leuke boeken binnen van lieve ”collega’s”! Suzanne Brummel schreef Zwem. en Laura Brijde schreef Life Goals. Beide boeken moet ik nog gaan lezen, maar ik ben ontzettend benieuwd. Vooral het boek van Laura lijkt me een hele fijne om mee te nemen tijdens mijn volgende reisje naar Italië.

Nu ik een e-reader heb, ben ik ook flink aan het lezen geslagen. Zo heb ik het boek De keuze van Edith Eger gelezen en dit is zeker een aanrader! De schrijfster deelt haar bizarre verhaal over het leven in Auschwitz, maar ook over het leven daarna. Ondanks dat het haar verhaal is wat je leest, voelt het ook als een boek voor persoonlijke ontwikkeling. Haar kijk op het leven is heel inspirerend!

Tot slot las ik de afgelopen maand nog een hele fijne thriller. Toen ik zag dat Saskia Noort een nieuw boek had geschreven, wist ik zeker dat ik deze op vakantie in Italië wilde lezen. Bonuskind had ik dan ook in twee dagen uitgelezen. Wat een goed en spannend boek!

3. Gravelen

Vlak na mijn valpartij twee weken geleden, mocht ik een hele mooie nieuwe fiets ophalen bij Canyon. Het is de Grail WMN CF SL 7.0. Allereerst is het echt een prachtige fiets om te zien, maar natuurlijk gaat het erom hoe het fietst. Door mijn valpartij moest ik even geduld hebben. Stiekem nam ik de Grail toch mee naar Italië. Wie weet kon ik een klein rondje gaan maken! Dat was een goede keuze, want de lichamelijke klachten bleven uit tijdens het sporten. Het eerste ritje op deze Grail was geweldig. Wat een comfort! Ik genoot ontzettend van het fietsen, zowel verhard als onverhard. De komende tijd wil ik in Nederland buiten de gebaande gaan fietsen. Het lijkt me heel fijn dat het niet echt om de snelheid gaat, maar juist om het ontdekken van nieuwe paden. Als iemand tips heeft voor leuke gravelroutes rondom Amsterdam; let me know!

4. Terras

Vanaf 1 juni (of moet ik juno zeggen?) is de horeca weer geopend in Nederland. Voor corona ging ik best vaak uiteten, maar tijdens de hele periode ontdekte ik ook hoe fijn het is om zelf meer te koken en nieuwe gerechten te proberen. Toch was ik stiekem wel blij dat we op 1 juni weer gebruik mochten maken van de horeca. Ik kan er echt van genieten om een drankje te drinken op het terras of ergens wat te gaan eten. Zeker met die zonnige dagen afgelopen tijd is een terrasje pakken wel heel lekker!

5. Herstel

Hoewel ik natuurlijk liever zou doorgaan met sporten, was mijn valpartij ook wel heel ”nuttig”. Ik werd gedwongen om letterlijk even stil te staan. Dit vind ik niet gemakkelijk, maar het geeft me wel heel veel inzichten. Op dit moment kan en mag ik wel weer wat meer sporten, maar ik probeer mezelf heel bewust af te remmen. In juni ben ik weer vaker aan de slag gegaan met yoga en meditatie en dit geeft me weer heel veel rust. Het is fijn om op deze manier even in te checken bij jezelf. Nu de sportscholen weer open zijn, kan ik ook weer yoga in Amsterdam doen via OneFit. Voor deze week staat mijn eerste lesje Yin Yoga & Mindfulness alweer gepland! Zeker favoriet in juni en ik hoop het ook vol te houden in de komende maanden.

Heb je ook een fijne maand gehad? Wat was voor jou favoriet in juni? Ik ben benieuwd!