24 apr 2020 | Geluk

10 x tips ter ontspanning tijdens corona

Naast dat ik in deze coronacrisis veel tijd besteed aan sporten, is rust natuurlijk ook heel belangrijk. Vandaag deel ik mijn tips! Welke Netflix series vind ik tof? Welke boeken lees ik? Hoe zorg ik voor ontspanning tijdens corona?

1. Unorthodox op Netflix

Deze miniserie vond ik zo indrukwekkend. Het gaat over een jonge vrouw van 19 dat de streng ultra orthodoxe gemeenschap in Brooklyn verlaat en naar Berlijn vlucht. Dat wordt natuurlijk niet geaccepteerd. Het is een ontzettend spannend verhaal. Daarnaast vind ik het heel interessant om te zien hoe het leven in zo’n gemeenschap er aan toe gaat.

2. Wandelen

Nog nooit heb ik zoveel wandelingetjes ”zonder doel” gemaakt. Natuurlijk vind ik wandelen altijd wel leuk, maar meestal was het dan toch om ergens naar toe te gaan of vanwege een praktische reden. Nu wandel ik ook gewoon om even buiten te kunnen zijn! Ik vind het eigenlijk wel heel ontspannend en het is een fijne tegenhanger voor het hardlopen.

3. Kalifat op Netflix

Een andere serie waar ik echt naar aflevering na aflevering wilde kijken is Kalifat. Je volgt hierin en vrouw uit het Kalifat die terug wil naar Zweden. Om dit voor elkaar te krijgen, moet ze informatie delen met de Zweedse politie over een aanslag die gepland wordt en waar haar man bij betrokken is. Daarnaast volg je nog een verhaallijn over Zweedse puber meisjes die worden geronseld om ook af te reizen naar Raqqa. Zo heftig om te zien hoe ze op deze meiden inspelen! Het is een hele spannende serie, die op geen enkel moment saai is.

5. ‘Ik haat hardlopen.. dacht ik’ van Hedwig van Bree

Onlangs heb ik dit boek van Hedwig van Bree mogen ontvangen en hoewel ik nog maar net ben begonnen met lezen, is het toch bijna uit. Wat een vermakelijk boek! Er zitten herkenbare stukken in en het leest heel fijn. Ik zou het boek zeker aanraden als je van hardlopen houdt (of het haat natuurlijk).

6. Springvloed op Netflix

Ook deze serie moet ik absoluut aanraden! Springvloed is wederom een Zweedse serie waarin je meeleeft met een jonge vrouw die in haar studie onderzoek moet doen naar een onopgeloste moordzaak. Al gauw komt ze erachter dat haar vader vroeger ook aan deze zaak heeft gewerkt. Het einde van seizoen één is zo onverwacht! Ik ga er verder niks over delen, maar dit is echt een must-see.

7. Bananenbrood bakken

Yes! Dit is echt zo’n fijne ontspanning tijdens Corona. Ik ben echt geen keukenprinses en helemaal niet goed in koken en bakken. Toch ben ik de afgelopen tijd aan de slag gegaan met het bakken van bananenbrood. Het recept dat ik heb gebruikt, is deze van Uit Pauline’s Keuken. Heerlijk met een laagje pindakaas erop!

8. Casa de Papel op Netflix

Oké, de laatste Netflix tip: Casa de Papel! Seizoen 1, 2 en 3 vond ik al geweldig, maar ook seizoen 4 is briljant. Ik had niet verwacht dat het zo spannend zou zijn. Meteen na de laatste aflevering checkte ik wanneer het volgende seizoen online gaat, maar helaas zal dit vanwege Corona behoorlijk wat vertraging oplopen.

9. Puzzelen

Ja, ook ik heb een puzzel liggen! In de eerste instantie begonnen we aan een puzzel van 2000 stukjes, maar dit was iets te ambitieus. Inmiddels zijn we teruggezakt naar 950 stukjes en dat is aanzienlijk leuker. Het gaat net wat sneller en ik heb er dus iets minder geduld voor nodig.

10. Podcasts luisteren

Een podcasts luister ik vaak tijdens het hardlopen, maar ook tijdens een ontspanningsmoment is het fijn. Mijn favorieten? Man man man, de podcast, Have a good run, Kukuru, De Avocado Generatie Podcast, LoopPraat, De Pacer, Susy Q&A en JUST.talkaboutit.

Wat doe jij graag ter ontspanning tijdens corona? Heb jij nog leuke Netflix of baktips voor mij? Laat het hieronder weten in een reactie!