15 apr 2020 | Wielrennen

Road to Alpentocht 2020

Voorlopig staat er nog maar één doel in mijn agenda. Of dit wel of niet doorgaat, kunnen we op dit moment moeilijk voorspellen. De organisatie zal daar begin juni een beslissing over nemen. Toch wil ik jullie alvast meenemen mijn voorbereidingen op de Alpentocht 2020.

Op zaterdag 5 september 2020 zal ik hopelijk voor de CliniClowns een mooie sportprestatie neerzetten. Dit jaar vindt de Alpentocht plaats rondom Val Thorens. De klim naar Val Thorens is 37 kilometer lang en deze kun je wandelend, hardlopend of fietsend afleggen. Zelf ga ik fietsend, omdat ik dit in de bergen het leukst vind.

Eerlijk gezegd vind ik het ontzettend lastig om nu te gaan trainen voor dit doel. Dit komt enerzijds, omdat ik nog niet kan voorspellen of het door zou kunnen gaan. September is nog zo ver weg, maar aan de andere kant ook dichtbij. Corona verspreidt zich nog steeds en de vraag is hoe de wereld er in september uitziet. Zouden we dan al kunnen en mogen reizen? Zouden we dan sportevenementen kunnen organiseren? Ik heb zo mijn twijfels.

Daarnaast zou ik het liefst een aantal trainingen in heuvelachtig gebied doen, zoals in Limburg, rondom de Posbank of in de Ardennen. Aangezien we nu zoveel mogelijk thuis moeten blijven, zitten die trainingen er voorlopig nog niet in. Ik zal het moeten doen met de Utrechtse Heuvelrug en het kopje van Bloemendaal. Zou dit genoeg zijn voor het beklimmen van die 37 kilometer straks?

Mijn doel is om in ieder geval nu iedere week een lange duurtraining op de fiets te doen. Dit betekent een rit van twee tot vier uur. Verder doe ik door de week heen nog wat kortere blokken. Ik merk dat mijn conditie redelijk goed is door de marathontrainingen die ik heb afgewerkt in de afgelopen winter. Toch is fietsconditie net iets anders. Ik merk dat ik heel erg moet wennen op de fiets. Inmiddels fiets ik alweer drie tot vier weken en nu begint het weer iets makkelijker te gaan. Dat is heel fijn om te merken!

De komende weken ga ik dus vooral werken aan mijn basisconditie op de fiets. Dat zal veel duur zijn, maar het liefst pik ik straks als het kan weer wat korte heuvels of bergjes in Limburg mee. Op deze manier kan ik ook weer wat wennen aan het klimmen.

Doe jij ook mee?

Natuurlijk zou ik het ook heel leuk vinden als er nog meer mensen zich opgeven voor de Alpentocht 2020. Mocht je ook nog mee willen doen, dan kun je nog tot 5 juni inschrijven. Je kunt dan kiezen tussen wandelen, hardlopen en fietsen en ook zijn er verschillende afstanden (17 of 37). Naast de Alpentocht op zaterdag worden er ook nog andere gezamenlijke ritjes georganiseerd, is er een pasta party op vrijdag en een BBQ op zaterdag. Iedere avond kun je genieten van een gezellig avondprogramma. Ik zou het superleuk vinden om jou daar ook te ontmoeten! Vorig jaar waren er al een aantal volgers aanwezig. Heel tof!

Wil je niet meedoen, maar wil je wel iets bijdragen? Je kunt mij ook sponsoren. Dat zou ik echt heel erg waarderen! Via deze pagina kun je een donatie doen. Dit gaat rechtstreeks naar de Cliniclowns. Ook wanneer het evenement niet door zal gaan, zal dit geld aan de Cliniclowns worden gedoneerd. Het komt dus zeker goed terecht!

Heb jij nog een doel staan dit jaar? Vind je het ook lastig om daarvoor te trainen? Ik ben benieuwd!