13 apr 2020 | Dagboek

Dagboek: veel zon & 17 trainingsuren

Fijne tweede paasdag! De afgelopen week is weer voorbijgevlogen. Doordat alle dagen veel op elkaar lijken, is het best lastig terug te halen wat ik allemaal heb gedaan. We woonden in ieder geval weer een weekje in mijn appartementje in Utrecht en ik maakte heel veel fietskilometers!

Maandag

De week begon ik met werken vanuit huis. Ik moest wat foto’s schieten voor een nieuwe campagne en het is nu wel heel handig dat mijn vriend thuiswerkt en me hierbij kan helpen. In de lunchpauze gingen we even naar een natuurgebied in de buurt, zodat we de foto’s konden maken en meteen even een frisse neus konden halen.

Na de lunch ging ik op pad met mijn Canyon om een rondje in Utrecht te verkennen. Het was echt een hele mooie route! Vanaf Utrecht fietste ik eerst naar Wijk bij Duurstede en daarna via de dijk naar Amerongen. Aanrader! Na 72 kilometer was ik weer thuis en ging ik aan de slag met het avondeten. Het werden deze keer wraps, met daarop tapenade van zongedroogde tomaten, gebakken kip, paprika, feta, mango, avocado, een beetje rucola en wat ongezouten cashewnootjes. Heerlijk!

Dinsdag

Dinsdag was echt niet mijn dag. Eerst werkte ik vanuit huis en daarna besloot ik om een rondje te gaan rennen. Ik liep 18 kilometer, maar ik had ontzettend last van de warmte en constant buikkrampen. Het ging voor geen meter. Dit soort trainingen horen er ook bij. Na het avondeten besloten mijn vriend en ik nog even een wandelingetje door het Wilhelminapark te maken en dat deed me gelukkig goed. Even voelde het alsof we op vakantie waren in eigen stad. Heel fijn!

Woensdag

Op woensdag ging ik een rondje fietsen met een vriendin. Dat was heel fijn! We probeerden goed afstand te houden van elkaar, maar dat blijkt lastiger dan gedacht. Uiteindelijk fietste ik 77 kilometer. ’s Middags werkte ik verder aan mijn nieuwe platform. Ook las ik de eerste reacties van meiden die graag als blogger bij mij aan de slag zouden willen. Zo leuk om die enthousiaste mails te lezen! Ik werd er helemaal blij van.

’s Avonds had ik zin in heel veel verschillende dingen. Het werd dus een diner met allemaal kleine hapjes: groente met hummusdip, dadels met monchou en spek uit de oven, een stokbroodje en een soepje. Inmiddels heb ik het vierde seizoen van Casa de Papel al uitgespeeld en was het zoeken naar een volgende serie begonnen. We kozen voor Unorthodox, een miniserie, en dit was super indrukwekkend! Vorig jaar ben ik in Israël geweest en daar heb ik veel orthodoxe joden gezien en hun gebruiken. Deze miniserie geeft een inkijkje in het bizarre leven van ultraorthodoxe joden in New York. Aanrader!

Donderdag

Donderdag besloot ik weer een rondje te gaan lopen, omdat ik wat content moest maken voor een samenwerking. Ik vind het dan wel zo handig om dit te combineren. Gelukkig ging het veel beter dan dinsdag. Verder heb ik echt geen flauw idee wat ik donderdag nog meer heb gedaan. Waarschijnlijk weer gekookt en een serie gekeken. Nee, niet heel verrassend.

Vrijdag

Het mocht dan Goede Vrijdag zijn, maar ik ging gewoon aan het werk. Ook fietste ik een rondje rondom Soesterberg. Ik had een nieuwe kledingpakket ontvangen van Rapha en dat wilde ik heel graag even testen (en vastleggen). Na 55 kilometer was ik weer thuis. De rest van de middag werkte ik nog even door en we sloten de dag af met een vrijdagmiddagborrel aan het water. Ook haalden we weer pizza bij mijn favoriete pizzeria in Utrecht, Bastacosi. Die zal ik zeker gaan missen als ik Utrecht ga verlaten!

Zaterdag

Op zaterdag reden we terug naar Amsterdam, zodat we samen een fietstochtje konden gaan maken. Na de lunch stapten we op de fiets. Ik had een route aan de noordkant van Amsterdam uitgestippeld en die bleek superleuk te zijn! We fietsten 80 kilometer en ik heb zo ontzettend genoten. Meteen na het fietsen besloten we dat we dit op zondag weer zouden gaan doen. We maakten een nieuwe route van 90 kilometer richting Castricum.

Zondag

De route naar Castricum bleek ook een goed idee! Het was rustig op de weg en we hadden genoeg ruimte om anderen te passeren. Helaas zijn de fietspaden in de regio bij Castricum iets minder fijn om te fietsen, maar wel genoot ik wederom van deze uurtjes op de fiets. In totaal heb ik afgelopen week bijna 400 kilometer gefietst! Dat was lang geleden. We sloten de week af met een BBQ, maar dan binnen. We hebben namelijk geen buiten, maar we hadden wel trek in BBQ ”voedsel”. Opgelost!

Het was al met al een mooie week, waarin ik heel veel mooie stappen heb gezet! Het platform ‘Vrouwen die Fietsen’ krijgt steeds meer vorm en ik hoop deze week een team te kunnen samenstellen. Wel trainde ik afgelopen week heel veel. Ik heb in totaal 17 uur gesport! Dit komt natuurlijk door de fietsrondjes en het heerlijke weer. Daarom verwacht ik ook dat het komende week weer iets minder zal zijn. Ik merk verder ook dat ik steeds meer begin te wennen aan deze gekke situatie en ik iets meer rust krijg in mijn hoofd. Herkenbaar?

Hoe was jouw week? Heb je ook zoveel buiten gesport? En begin je ook al wat meer te wennen aan deze situatie?