30 mrt 2020 | Dagboek

Dagboek: sporten & onzekerheid

Het was weer een bijzondere week in een gekke tijd. Deze keer verbleven we niet in Amsterdam, maar in Utrecht. Ik deel wat ik heb gedaan en dat was naast sporten niet zo heel veel.

Maandag

De week begonnen we deze keer niet in Amsterdam, maar in Utrecht. Het was stralend weer en daarom besloot ik dan ook om te beginnen met een fijn fietsritje van 45 kilometer over de Utrechtse Heuvelrug. Wat is het daar toch heerlijk fietsen! Verder ging ik ’s avonds in bad met een nieuwe bruisbal van Lush. Eindelijk heb ik tijd voor dit soort dingen!

Dinsdag

Dinsdag werkte ik eerst een paar uurtjes vanuit huis. Ik ging aan de slag met het schieten van content voor een aantal bedrijven en daarna was het tijd voor een wandelpauze met mijn vriend. Tijdens de lunch bakten we eieren en daarna wilde ik lekker gaan hardlopen. In korte broek ging ik voor een rondje van 18 kilometer. Heerlijk! Heb jij al in korte broek gelopen? ’s Avonds was het Netflix tijd en we gingen voor de film Room. Zelf had ik deze al een keer gezien, maar het blijft een hele indrukwekkende en aangrijpende film. Aanrader!

Woensdag

Woensdag had ik een lekker productieve dag! Heel de dag ging ik aan de slag met mijn e-book (alles over het lopen van je (eerste) marathon) dat hopelijk binnenkort eindelijk af is en een invuldagboekje TRAIN YOUR MIND. Ik vond het heel fijn om hier lekker mee aan de slag te zijn. Om toch even een frisse neus te halen, besloot ik een rondje te gaan lopen. Het werd 14 kilometer rond Utrecht.

Donderdag

Donderdag koos ik weer voor een fietsritje. Ik merk dat ik de afgelopen weken veel onrustiger ben en hierdoor meer behoefte heb om te gaan sporten. Niet altijd verstandig, maar het helpt me nu wel even om de dagen door te komen. Na 55 kilometer rondom Soesterberg was ik weer thuis en stond er een heerlijke lunch op me te wachten. ’s Middags schreef ik verder aan mijn e-book en ’s avonds gingen we verder met de serie Sex Education op Netflix. Hilarisch!

Vrijdag

Vrijdag stond de volgende bezichtiging in onze huizenjacht gepland. Het is een hele gekke tijd om nu een huis te bezichtigen. Gelukkig nemen ook de makelaars tijdens de bezichtigingen goede maatregelen, waardoor het allemaal veilig en op gepaste afstand door kan gaan. Het huis was prachtig, maar had toch een belangrijk minpunt. Dit wordt dus niet onze woning. ’s Middags heb ik nog even mijn Canyon gewassen, zodat ik er zaterdag weer op kon gaan fietsen. Aan het eind van de dag sloten we de week af met een vrijdagmiddagborrel in de zon en aan het water.

Later op de avond knakte ik. De onzekerheid van deze situatie kwam er weer eventjes uit. Ik maak me veel zorgen over hoe ik het de komende maanden ga volhouden, financieel, maar ook mentaal. Al langere tijd zit ik niet heel goed in mijn vel en deze situatie maakt dat nog moeilijker. Ik probeer heel erg te genieten van de kleine dingen en dankbaar te zijn. De meeste dagen helpt dat heel goed, maar soms komt alle spanning er even uit.

Zaterdag

Op zaterdag genoot ik van het heerlijke lenteweer. Er stond een fietstochtje van 75 kilometer gepland en dat was genieten. Na thuiskomst maakte ik samen met mijn vriend een driegangendiner. Het hoofdgerecht? Gabakken zalm met asperges en aardappeltjes uit de oven. Zo lekker! Heb jij al asperges gegeten dit seizoen?

Zondag

De laatste dag van de week was niet mijn dag. Het was onrustig in mijn hoofd. Ik genoot in de ochtend nog van een klein rondje hardlopen en in de loop van de middag verhuisden we met de auto naar Amsterdam. Komende week werk ik weer vanuit deze stad. Wel ben ik heel erg zoekende in wat ik wil en kan doen de komende tijd. Misschien is het juist fijn om even offline te gaan, maar het levert me ook wel weer positieve dingen op. Dat weet ik dus nog niet. Ik ga er in ieder geval weer alles aan doen om deze week positief in te gaan en me te focussen op alle mooie dingen die er zijn.

Fijne nieuwe week, lieve mensen!