21 okt 2019 | Wielrennen

Alpentocht 2020: fiets, ren of wandel je met me mee?

Afgelopen september was ik aanwezig bij de Alpentocht. Dit is een prachtig sportevenement met ook nog eens een heel goed doel: geld inzamelen voor Stichting CliniClowns. In 2020 fiets ik mee! In dit artikel vertel ik er meer over. 

Afgelopen jaar vond de Alpentocht plaats in Valloire op de Col du Galibier. De komende editie, van 2 tot en met 6 september, wordt ergens anders georganiseerd. Dit jaar ren, fiets of wandel je namelijk naar de top in Val Thorens. 

https://youtu.be/jtasI2Re6lI

Waarom doe ik mee?

In de eerste instantie ben ik benaderd door de organisatie om mee te gaan en te zien wat dit evenement inhoudt, maar ook wat het werk van de CliniClowns precies betekent. 

Zij zetten zich in voor zieke kinderen, kinderen met een beperking en voor mensen met dementie, door contact te maken met het positieve en gezonde in een persoon. Dat zorgt ervoor dat zorgen, angst en stress naar de achtergrond verdwijnen. Door dergelijke inzamelingsacties kunnen er nog meer ontmoetingen met de CliniClowns mogelijk worden gemaakt. Wat mij betreft is de Alpentocht de perfecte match tussen het leveren van een mooie fysieke prestatie en het leveren van een bijdrage aan een heel mooie stichting. Door mijn achtergrond als orthopedagoog weet ik hoe fijn het, in dit geval voor kinderen, is om even alle spanning in hun leven te kunnen vergeten. Dit is dan ook één van de redenen waarom ik het heel belangrijk vind om mijn steentje bij te dragen.

Maar ook jij kunt meedoen!

Tijdens de Alpentocht in 2020 fiets ik mee met de 37 kilometer. Maar ook jij kunt meedoen! De inschrijving voor de Alpentocht 2020 is nu geopend. Het leuke is dat je kunt kiezen tussen hardlopen, wandelen en fietsen! Ook is het mogelijk om te kiezen uit twee routes. De ene route start helemaal onderaan en is 37 kilometer. Mocht dat te ver zijn, kun je ook gaan voor de route van 17 kilometer. Naast dat het een leuke en sportieve uitdaging is, is het ook een lang weekend vol met gezelligheid en is het volledig verzorgd. Er wordt van alles georganiseerd waaronder een gezamenlijke pastaparty, een afsluitende BBQ en iedere dag een leuk avondprogramma. 

Het is leuk om deel te nemen met collega’s, een klein groepje vrienden of familie. Doordat er ook keuze is uit verschillende sporten is dit ook gemakkelijker. Zo kun je ook met iemand samen gaan, die helemaal niet van fietsen houdt, maar liever gaat wandelen!

Lijkt het je leuk om (samen met mij) deze uitdaging aan te gaan? Je kunt je hier inschrijven!

Dit artikel is in samenwerking met Stichting CliniClowns tot stand gekomen.