29 jul 2019 | Favorieten

5 x favoriet in juli

De maand juli loopt alweer ten einde. Wat gaat de tijd snel! Juli was een hele zomerse maand waarin ik lekker veel fietskilometers heb gemaakt. Daarnaast heb ik vooral genoten van het mooie weer. Vandaag deel ik mijn favorieten van de maand juli!

1. L’Etape du Tour

Iets meer dan een week geleden nam ik deel aan L’Etape du Tour in Frankrijk. Tijdens dit evenement fiets je als ‘recreant’ een officiële etappe van de Tour de France. Dit jaar was er gekozen voor de Koninginnenrit: van Albertville naar Val Thorens. Deze etappe is 135 kilometer lang en bevat 4500 hoogtemeters. Van te voren had ik gezonde kriebels. Ik had er vooral veel zin in, maar wist niet zo heel goed wat ik ervan kon verwachten. Uiteindelijk viel het me eigenlijk mee. De eerste 100 kilometer vond ik heel goed te doen. De laatste klim was 33 kilometer lang en daardoor vooral mentaal erg zwaar. Mijn benen voelden gelukkig heel goed en de enige pijntjes kreeg ik vanuit mijn rug. Het was een heel gaaf evenement en heel goed georganiseerd. Ik heb genoten van de mooie route en alle mensen langs de kant! Voor mij was dit zeker een hoogtepuntje van de maand juli.

2. Varen op het Friese water

De eerste boottochtjes heb ik er weer op zitten. Sinds mijn ouders een sloepje hebben gekocht, kan ik met dat warme weer natuurlijk niet anders dan het Friese water opgaan. Wat heerlijk is dat toch! Afgelopen weekend zijn we naar Grou gevaren om daar de eerste dag van het Skûtsje Silen mee te pakken.

3. Intervaltrainingen

De afgelopen maanden heb ik het hardlopen op een heel laag pitje gezet. Nog steeds loop ik niet veel, maar ik probeer vanaf nu weer op te bouwen. Hoewel er nog een heel groot fietsdoel aan zit te komen -waarover later deze week meer- wil ik ook het hardlopen niet helemaal loslaten. Mijn grootste loopdoel staat begin 2020 gepland en daarvoor zal ik toch na de zomer weer flink moeten gaan trainen. Daarom probeer ik nu wekelijks mijn intervaltrainingen uit te voeren. Het moet soms van ver komen, maar ik vind het wel weer heel leuk om wat variatie aan te brengen. Een hoogtepuntje van juli!

4. Zonsondergang

De afgelopen maand heb ik heel wat mooie zonsondergangen gezien. Ik kan echt genieten van de kleuren in de lucht en de rust die het uitstraalt. Vorige week was er weer zo’n prachtige zonsondergang. Omdat ik op die bewuste avond ook nog op het strand was, kon ik het nog beter bewonderen. Wauw!

5. Royal Park

Op zondag 14 juli ging ik met twee vriendinnen naar Royal Park bij Paleis Soestdijk. Naast Haevn trad daar ook Tom Odell op. Het was zo’n fijne zondagmiddag en -avond! Ieder jaar worden er meerdere concerten vanaf deze locatie georganiseerd en meestal komen er dan twee of drie grote artiesten per avond. Naast de muziek is het ook een soort foodfestival met een hele relaxte sfeer. Zeker een aanrader!

Heb je ook zo genoten van het heerlijke weer? En kende jij Royal Park al?