19 jul 2019 | Wielrennen

Wat neem ik mee naar l’Etape du Tour?

Morgen stap ik in het vliegtuig naar Lyon om vervolgens per trein door te reizen naar Albertville. Daar zal ik aanstaande zondag beginne aan mijn l’Etape du Tour. Maar wat neem ik allemaal mee voor deze grote uitdaging? Ik deel het vandaag met jullie!

Fiets

Ten eerste neem ik mijn eigen fiets mee naar Frankrijk. Dit zal ik doen door middel van een fietskoffer. Vriendinnetje Fleur was zo lief om deze aan mij uit te lenen. Zo’n fietskoffer is ideaal wanneer je een fiets veilig mee wilt nemen. Het wordt mijn eerste keer vliegen met fiets en fietskoffer dus mijn ervaringen kan ik nog niet delen. Dankzij wat handige filmpjes op YouTube heb ik de fiets goed weten in te pakken. Hopelijk komt de fiets goed en wel aan in Frankrijk en krijg ik hem ook weer goed in elkaar.

Helm

Misschien is dit naast de fiets wel het belangrijkste om mee te nemen. Hoewel ik bergop waarschijnlijk niet fantastische snelheden zal halen, is dit tijdens het afdalen wel anders! Een goede helm is dan geen overbodige luxe. Aangezien ik een hele dag op de fiets zit, is het ook wel prettig dat de helm passend op mijn hoofd zit. Ik zal de Maestro helm van BBB meenemen naar Frankrijk. Deze helm vind ik ontzettend fijn, omdat hij heel goed verstelbaar is. Zo kun je onder andere de zijkanten verstellen, maar ook het bandje onder mijn kin is goed passend te maken. Er zitten verdelers op deze band, waardoor de straps altijd recht zitten. Leuk om te vermelden is dat de Wanty wielerploeg met deze zelfde helm in de Tour rijdt! Aan de helm kan het dus niet liggen.

Fietskleding

Op het moment dat ik dit aan het schrijven ben, twijfel ik nog welke kit ik aan zal trekken. Ik heb meerdere fijne fietskleding. Het is in ieder geval zeker dat ik meerdere opties mee ga nemen en zeker ook voldoende. Dit betekent dat er in ieder geval armstukken en een windstopper in mijn koffer zitten. Ook een goed thermoshirt vind ik prettig. Hoewel het zondag waarschijnlijk een hele warme dag gaat worden, vind ik het wel lekker dat mijn zweet goed wordt opgenomen. Daarnaast kan het op hoogte en tijdens het afdalen wat frisser zijn. Dan gaat die windstopper mij hopelijk iets warmer houden.

Voeding

Tot slot is voeding natuurlijk essentieel. Onderweg zullen er vijf verzorgingsposten zijn, maar het is wel fijn om altijd iets bij me te hebben. Gelukkig heb ik een voorraadje opgebouwd thuis en ik zal dus wat verschillende producten meenemen. Zo zullen er gelletjes meegaan, zodat ik heel snel energie binnen kan krijgen. Verder ben ik dol op deze Clif Bar repen. Die gebruik ik ook altijd voor mijn marathon. Ik weet dus zeker dat ik daar lekker op kan sporten. Daarnaast neem ik een aantal producten van Torq en Vifit Sport mee.

Hopelijk heb ik zo alles bij me om er een fantastische l’Etape du Tour van te maken. Ik vind het best een beetje spannend, omdat ik niet zo goed kan inschatten wat ik kan verwachten. Uiteindelijk is het natuurlijk het belangrijkste om er een prachtige dag van te maken. Ik ga dus vooral genieten van het fietsen in de mooie omgeving!

Heb jij weleens gefietst in het buitenland? Wat neem je dan zoal mee? Ik ben benieuwd!