3 jul 2019 | Wielrennen

Mijn voorbereidingen op l’Etape du Tour (+ winactie)

Over 17 dagen sta aan de start van de l’Etape du Tour. Dat mijn voorbereiding niet ideaal was, is wel duidelijk. Toch heb ik, ondanks dat, geprobeerd om mezelf zo goed mogelijk voor te bereiden. In dit artikel deel ik wat ik al heb gedaan en wat ik de komende weken nog ga doen, zodat ik in ieder geval die Franse bergen daar over ga komen. Ook deel ik een leuke winactie!

Kilometers maken

Sinds Boston heb ik mijn racefiets er weer bij gepakt en ben ik begonnen met mijn fietstrainingen. Die eerste weken waren het vooral korte rondjes, maar momenteel maak ik ook langere duurritten. Ik vind het heerlijk om nieuwe routes te proberen en de omgeving te verkennen. Dat Utrecht een mooie fietsprovincie is, weet ik inmiddels. Favoriete routes zijn nu vooral langs de Vecht en over de Utrechtse Heuvelrug. Wat een mooie omgeving!

Natuurlijk maakte ik ook een lange tocht door van Utrecht naar Friesland te fietsen. Dit idee kwam eigenlijk naar aanleiding van een campagne voor de langste dag. Dankzij een goede navigatie kon ik een mooie route vinden van 155 kilometer van deur tot deur. Met een paar tussenstopjes viel het me ontzettend mee! Dit wil ik eigenlijk in aanloop naar l’Etape du Tour nog een keer gaan doen, zodat ik ook gewend ben om wat langer op mijn zadel te zitten.

Bergjes op

Tijdens l’Etape du Tour zullen er weinig vlakke kilometers bij zitten. Het mag duidelijk zijn dat je in Nederland deze hoogtemeters moeilijk kunt trainen en daarom probeerde ik hier, in Italië, gisteren nog wat hoogtemeters te pakken. Binnen de eerste vijf kilometer klom ik al 500 meter en op die manier ging het best snel. Op de mountainbike is het echter weer heel anders fietsen dan op een racefiets, maar het was heerlijk om te doen!

Drenthe’s Mooiste

De komende weken ga ik door met het maken van kilometers. Dit ga ik onder andere doen door deelname aan een mooie tourtocht. Op zondag 14 juli rijd ik namelijk weer mee met Drenthe’s Mooiste. Een prachtige tourtocht door de bossen, over de heide en pittoreske dorpjes. Vorig jaar was dit ook een prachtige dag en daar hoop ik natuurlijk weer op. Ik zal de 115 kilometer gaan fietsen en ik start om 9.00 in de ochtend. Wil je ook deelnemen aan Drenthe’s Mooiste? Dat lijkt me super leuk!

Je kunt aanhaken en meefietsen met mij! Schrijf je hier in voor dit evenement en twee inschrijvers zullen ook nog eens hun startgeld terugkrijgen. Gebruik voor je inschrijving de code: ‘Japke2019!’. Dan weet ik dat je mee wilt fietsen, maar ook kans wilt maken op een gratis startbewijs. Ook als je een andere afstand wilt fietsen, kun je deze code gebruiken natuurlijk!

Het zal een gezellige tourtocht worden onder het motto ‘samen uit, samen thuis’! Iedereen kan meedoen en ik zou het heel erg leuk vinden als je je inschrijft, zodat we met een mooi groepje zijn.

Heb jij al mooie fietsdoelen gesteld? Lijkt het je leuk om mee te fietsen tijdens Drenthe’s Mooiste? Ik ben benieuwd!