1 jul 2019 | Favorieten

5 x favoriet in juni

Een nieuwe maand is begonnen. Juni ligt nu echt achter ons en dat betekent dat ik weer even ga terugblikken. Waar werd ik blij van de afgelopen maand? Wat waren mijn geluksmomentjes? Vandaag deel ik het in dit favorieten artikel van de maand juni.

1. Reizen door Israël en Jordanië

Dit was wel het grote hoogtepunt van de maand juni! Samen met twee goede vriendinnen heb ik rondgereisd door Israël en Jordanië. Wat was dat een prachtige reis! In dit artikel deelde ik al heel veel tips. Ik zou zo’n reis iedereen aanraden. Beide landen zijn heel divers, de mensen zijn ontzettend vriendelijk en het eten is geweldig!

2. Langste tocht op de langste dag

Op vrijdag 21 juni was het de langste dag van het jaar. Om dit te vieren besloot ik mijn langste tocht (tot nu toe) van het jaar te gaan maken. Het idee was om van Utrecht naar mijn ouders in Friesland te fietsen. Aangezien ik nog steeds ”rustig” aan doe vanwege overtraining, besloot ik het plan goed af te stemmen met m’n moeder. Het doel was sowieso om naar Friesland te fietsen, maar tot Lemmer is wel aanzienlijk korter dan tot Dokkum. Mijn moeder stond de hele dag paraat om me op te halen, indien nodig. Gelukkig ging het ontzettend goed en fietste ik redelijk gemakkelijk in 155 kilometer van Utrecht naar Mantgum. Het was superleuk om te doen en wil dit in de toekomst zeker ook vaker gaan doen.

3. Zomeravonden

De afgelopen weken was het warm en wat heb ik daarvan genoten! Sinds ik in Utrecht woon, heb ik een mooi en groot balkon op het zuiden. Het is zo fijn om daar ’s avonds lekker op de loungebank te zitten met vrienden of familie, onder het genot van lekker eten en goede wijn. Voor mij was dit zeker een favoriet moment in de maand juni!

4. Wahoo

Dit was zeker weten het mooiste perspakketje van de afgelopen maand. Van Wahoo kreeg ik de ELEMNT Bolt om te gaan proberen. Wat een handig ding! Hiermee kun je namelijk allerlei leuke fietsroutes inladen en het werkt als een goede navigatie. Ik kon deze Wahoo meteen goed testen, toen ik mijn tocht van Utrecht naar Friesland ging maken. Daarnaast ken ik nog weinig leuke routes in Utrecht en omstreken, maar op deze manier wordt het ineens veel gemakkelijker om de omgeving te ontdekken. Zo fijn!

5. Nieuwe energie

Eind april begon ik me steeds minder fit te voelen. Het voelde alsof alle spanning van het afgelopen jaar er in één keer uitkwam. Ik was op! De trainingen voor Boston, de verhuizing en veranderingen in mijn privé situatie hadden veel energie gekost. Dat moest ik bekopen. Ik trainde door, maar het voelde steeds minder fijn. Al snel zat ik bij de huisarts en vervolgens bij de sportarts. Na de diagnose overtraining moest ik behoorlijk rustig aan doen. Na een paar weken halvering qua activiteiten en een goede vakantie van ruim twee weken, kan ik zeggen dat ik me stukken beter voel! Ik ben nog niet helemaal de oude, maar ik voel me veel energieker. Die nieuwe energie is zo fijn! Niet alleen voor mijn lichaam, maar zeker ook voor mijn hoofd. Met deze nieuwe energie ga ik vol goede moed de maand juli in.

Wat waren jouw favoriete momenten in juni? Ben je ook al op vakantie geweest?