21 jun 2019 | Reizen

9 x redenen om te sporten op vakantie

Vakantie betekent lekker doen waar je zelf zin in hebt. Genieten van zomers weer, een mooie omgeving en lekker eten en drinken. Maar sporten? Doe jij dat op vakantie? Twijfel je of je wel moet gaan sporten? In dit artikel geef ik 9 redenen om te sporten op vakantie. 

1. Omgeving verkennen

Sporten op vakantie is de ideale manier om de omgeving snel en op een leuke manier te verkennen. Als je op een bestemming bent, waar je niet eerder bent geweest is het wel handig om van te voren even fiets- of hardlooproutes te spotten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ga op zoek naar een mooi weggetje langs een rivier, een meer of over het strand. Hardlopen kan sowieso overal. Voor fietsen kun je het beste even op zoek naar een goede fietskaart of mooie fietspaden in de buurt. 

2. Conditie onderhouden

Nog een van de betere redenen om te sporten op vakantie is dat je hierdoor je conditie een beetje onderhoudt. Dit maakt het tevens gemakkelijker om na je vakantie weer door te gaan. Het contrast met thuis is minder groot, omdat je lekker in de structuur van het bewegen blijft.

3. Genoeg tijd

Op vakantie heb je immers de hele dag de tijd, dus waarom zou je daar niet gewoon goed gebruik van maken? Je hebt vast meer tijd om te sporten dan in je werk- of studieweken. 

4. Extra genieten van je stranddag

Ik geniet altijd extra goed van een relaxte stranddag als ik in de ochtend een sportieve activiteit heb gedaan. Je kunt dan met een voldaan gevoel gaan relaxen.

5. Sneller in de vakantiemodus

Wanneer je gaat sporten, verlaag je je spanning en stress en hierdoor kun je nog eerder de drukte van je werk achter je laten. Je maakt je hoofd leeg en hierdoor kun je sneller gaan genieten van de vakantie.

6. Extra genieten van veel en lekker eten

Wanneer je hebt gesport, kun je net even wat beter genieten van lekker eten, toch? En laat dat lekkere eten en drinken op vakantie nou meestal voldoende aanwezig zijn.

7. Leuke activiteit samen

Op vakantie kun je ook kiezen om eens met je reismaatje te gaan sporten. Ik loop thuis meestal alleen hard, maar tijdens mijn reis door Israël en Jordanië kon ik eindelijk eens met een vriendinnetje lopen. Wel zo gezellig! Ook vind ik het altijd heerlijk om samen met mijn reisgenoot op de fiets of mountainbike te stappen tijdens mijn vakantie.

8. Pluk de dag

Sporten op vakantie kan behoorlijk warm zijn. Hierdoor is het soms verstandig om je wekker vroeg te zetten. Op deze manier haal je nog meer uit je vakantiedag!

9. Buiten zijn

Wat is er nou fijner dan buiten zijn? Door te sporten op vakantie kun je heerlijk buiten zijn en genieten van het fijne weer en natuurlijk de omgeving.

Wat zijn voor jou goede redenen om te sporten op vakantie? Ik ben benieuwd!