26 apr 2019 | Hardlopen

Hardlopen in Groningen (+ winactie MEER-run)

Mijn liefde voor lopen begon in Groningen. Het is dan ook vreemd dat ik na bijna 10 jaar deze stad heb verlaten en ik inmiddels in Utrecht woon. Gelukkig heb ik mooie hardloopherinneringen aan deze stad en ben ik binnenkort terug om een nieuw loopevenement te ontdekken: de MEER-run. En jij kunt daar ook bij zijn!

Mijn eerste rondjes in Groningen waren door het Noorderplantsoen. Met heel veel plezier liep ik daar rond de vijver en dan terug naar huis. Op die manier kwam ik op 4 tot 5 kilometer. Dat ik nu, een aantal jaren verder, al 7 marathons heb gelopen, had ik nooit verwacht.

Mijn liefde voor hardlopen begon in Groningen. Zo liep ik mijn allereerste wedstrijdje in Groningen: vijf kilometer tijdens de OHB loop. Vervolgens kwamen er meer loopwedstrijdjes voorbij. Ook mijn eerste halve marathon liep ik in de stad tijdens de Nacht van Groningen. Verder nam ik deel aan loopjes rondom het Stadspark en begon ik bij Groningen Atletiek.

Naast dat Groningen een hele gezellige stad is om te wonen, is het wat mij betreft ook een prachtige plek om te sporten. Ooit schreef ik een artikel over mijn favoriete looproutes rondom Groningen. Het vaakst liep ik richting Stadspark, omdat je vanaf daar zo de Onlanden induikt. Verder was een rondje Paterswoldsemeer altijd het perfecte duurloop rondje. Tot slot vond ik het ook altijd fijn om richting Kardinge te gaan.

Toen ik onlangs werd gevraagd om deel te nemen aan de MEER-run* in Groningen hoefde ik niet te twijfelen. Natuurlijk wilde ik dit loopevenement ook ontdekken en voor mij is het weer een hele goede reden om terug te gaan naar het hoge Noorden.

De MEER-run

Op vrijdagavond 17 mei wordt dit evenement voor de vierde keer georganiseerd. Het is een recreatieve loop door de natuur van Meerstad en door de dorpjes Engelbert en Middelbert. Er zijn twee routes: 7 of 14 kilometer. Tijdens beide opties loop je zowel verhard als onverhard! Dit jaar wordt er ook voor het eerst een Kidsrun georganiseerd.

Winactie

Wil je ook bij de MEER-run aan de start staan op vrijdag 17 mei? Dan heb ik een leuke winactie voor je. Ik mag namelijk 2 x 2 startbewijzen weggeven. Laat hieronder weten met wie jij graag de MEER-run wilt lopen. Je kunt ook meedoen via mijn Instagram, want ook daar komt de winactie vandaag online.

Mocht je nou zeker willen zijn van een startbewijs voor de MEER-run? Dan kun je je ook gewoon hier inschrijven. Het zou leuk zijn als ik je daar zie!

Kende jij de MEER-run al? Lijkt het je leuk daar te lopen? Doe dan mee aan de winactie!

*Dit artikel is in samenwerking met de MEER-run tot stand gekomen.