30 jan 2019 | Favorieten

5 x favoriet in januari

Het is weer eens tijd voor een favorieten artikel van de afgelopen maand. Januari was ondanks alles best wel een mooie maand! Ik vind het niet altijd de leukste maand van het jaar, maar natuurlijk zaten er wel wat fijne momenten tussen. Ben je benieuwd wat mijn favorieten van de afgelopen maand zijn? Je leest het hier!

1. Eerste wintersport van het jaar

Wintersporten doe ik zo graag! Skiën maakt me nog gelukkiger dan hardlopen en ik vind het heerlijk om de hele dag buiten te zijn. Toen ik hoorde dat ik mee mocht op persreis naar Zillertal Arena deed ik echt even een vreugdedansje. Zo gaaf! Inmiddels hebben we er al een paar skidagen opzitten en ik kan niet anders zeggen dan dat Zillertal Arena een prachtig skigebied is. Naast het skiën hebben we ook al meegereden op een piste bully en zijn we ’s avonds gaan rodelen. Ik ben alleen maar aan het genieten. Wat heerlijk! Na deze persreis staat er voor mij nog een wintersportweek gepland. Dit zal echt een vakantie worden, want we gaan weer (zo als ieder jaar) met de familie skiën. Dit jaar gaat de reis naar Sella Ronda (Ortisei).

2. Presentatie Kindertelefoon

In januari stond er een deskundigheidsbevordering gepland voor de vrijwilligers van de Kindertelefoon. Meerdere malen per jaar organiseren zij een avond met een bepaald thema. Dit keer ging het over eetstoornissen en dat betekende dat ik mocht komen spreken. Superleuk! De avond duurde twee uur en ik vertelde voornamelijk vanuit mijn ervaringsdeskundigheid. Inmiddels ligt die eetstoornis alweer tien jaar achter me, maar ik vind het nog altijd heel waardevol om mijn verhaal te kunnen delen en informatie hierover te verspreiden.

3.Winter in Nederland

Sommige mensen hebben er een hekel aan, maar winter in Nederland vind ik heerlijk. Natuurlijk niet als het regent, maar we hebben al hele mooie winterse dagen gehad. Echt schaatsen op natuurijs is mij nog niet gelukt. Hopelijk kan dat later dit jaar nog eens. Toch vind ik hardlopen in dat zonnige winterweer ook geen straf.

4. Teddy jas

Dit was op het nippertje de beste aankoop van 2018. Inmiddels zitten we in 2019, maar deze jas heb ik al vaak gedragen. Voor de echte winterdagen vind ik hem iets te koud, want dan draag ik liever een winddichte jas. Ik kocht deze bij de Costes in de opruiming en ik ben echt heel blij met mijn aankoop.

5. PR op de 10 kilometer

Tot slot nog een leuke hardloopfavoriet! In de eerste week van januari liep ik namelijk al een nieuw PR. Er stond een 10 kilometer gepland en ik finishte in een tijd van 40.32. Dat ik al zo snel in het nieuwe jaar één van mijn doelen kon behalen, had ik niet verwacht. Of ik onder die 40 kan duiken dit jaar? Ik heb geen idee. Ik weet dat ik dan echt nog een flink stuk harder zal moeten lopen. Wie weet!

Dit waren een aantal favoriete momenten van de maand januari. Hoe was jouw eerste maand van 2019? Heb je ook fijne momenten beleefd?