31 dec 2018 | Hardlopen

Terugblik: hardlopen in 2018

Hardlopen in 2018 was weer geweldig! Vandaag blik ik terug op het hele jaar. Hoeveel kilometer heb ik in totaal gelopen? Hoeveel trainingen deed ik? Wat was het mooiste loopevenement? Wat was mijn meest teleurstellende prestatie? En wat was de meest bijzondere plek waar ik in 2018 heb hardgelopen? Ik geef antwoord op deze en nog veel meer vragen. 

Welke marathons liep ik?

Waarschijnlijk is dit je niet ontgaan. In 2018 liep ik twee marathons: Londen en Chicago. Allebei een absolute aanrader!

Hoeveel kilometer liep ik?

In totaal liep ik 2764 kilometer in 2018. En ik weet het: dit is echt ontzettend veel. Dat betekent namelijk 225 uur en 59 minuten hardlopen. Gemiddeld liep ik 70 kilometer per week!

Hoeveel trainingen deed ik?

In totaal heb ik 240 trainingen gedaan in 2018. Dit waren gemiddeld 6 trainingen per week en daar was ik gemiddeld per week 5 uur en 36 minuten mee bezig.

Wat was het mooiste loopevenement?

Het mooiste loopevenement vond ik de Zevenheuvelenloop. Het was de eerste keer dat ik hier aan de start stond, maar ik heb ontzettend genoten van de mooie sfeer. We hadden er echt perfect loopweer bij en ik liep ook nog veel harder dan ik van te voren had bedacht. Dit alles maakt dat ik het wel een heel mooi evenement vond.

Wat was mijn mooiste medaille in 2018?

Als we echt even puur naar de medaille kijken, vind ik die van Chicago wel heel gaaf. Hij is net even anders dan andere medailles, die ik kreeg bij loopevenementen. De medaille is vierkant en de kleuren springen er lekker uit. Verder vind ik het gaaf dat de skyline van Chicago erop staat.

Wat was de meest teleurstellende prestatie in 2018?

Eigenlijk had ik vooral veel mooie prestaties in 2018. De enige keer dat ik niet zo lekker heb gelopen, was tijdens de halve marathon in Zandvoort. De Zandvoort Circuit Run is een heel bijzonder evenement, omdat je op het circuit start en finisht. Echter was ik niet zo lekker in vorm en vond ik mijn eindtijd best teleurstellend.

Wat was de leukste training in 2018?

In 2018 heb ik echt mijn liefde voor de baantrainingen ontdekt. Ik vind niets leuker dan lekker gas geven op de baan. Het liefst doe ik dit met mijn maatjes van Groningen Atletiek. De leukste baantraining? Ik denk de Yasso 800!

Wat was de minst leuke training in 2018?

De minst leuke trainingen vind ik heuvel- of viaducttrainingen. Ik vind de trainingen erg lang duren en ik heb dat stukje asfalt na een paar herhalingen wel gezien. Nee, deze trainingen sla ik liever over. Echter zijn ze wel handig in voorbereiding op Boston. Ik zal ze dus ook in 2019 weer een aantal keren gaan doen.

Wat was de meest bijzondere plek waar ik liep in 2018?

In 2018 ben ik op heel veel bijzondere plekken geweest. De meest bijzondere plekken waar ik heb hardgelopen zijn Sri Lanka en Spitsbergen. Op Sri Lanka heb ik vooral een paar korte hardlooprondjes gedaan, want drie weken zonder hardlopen was wel wat heftig geweest. Op Spitsbergen liep ik een halve marathon. Ook zo bijzonder!

Ik wens iedereen een heel mooi, sportief en gezond 2019 toe. Met daarin hele mooie hardloopkilometers en vooruitgang, maar ook momentjes van stilstaan bij hoe ver je al bent gekomen. Een fijne jaarwisseling en tot volgend jaar!