2 jan 2019 | Persoonlijk

Hallo 2019: nieuw jaar, nieuwe doelen

Yes! 2019 is van start gegaan. En een nieuw jaar betekent nieuwe doelen. Wat wil ik komend jaar gaan doen op het gebied van hardlopen, wielrennen en persoonlijk vlak? Ik neem je mee door mijn doelen!

Minder kilometers dan in 2018

In 2018 liep ik veel. Misschien wel iets teveel. Het lopen ging gemakkelijk en ik vond het leuk. Toch zou ik in 2019 wat meer tijd aan andere dingen willen besteden. Meer fietsen, meer yoga en meer tijd voor andere dingen. Mijn doel is dus niet om meer te lopen, maar misschien wel iets minder dan afgelopen jaar.

Eén marathon lopen

Komend jaar wil ik (waarschijnlijk) maar één marathon gaan lopen. Dat zal de Boston Marathon worden, halverwege april. De trainingen voor deze marathon beginnen volgende week en natuurlijk neem ik jullie weer helemaal mee in mijn trainingsschema. Voor nu lijkt één marathon mij voldoende in 2019, maar ik sluit niet uit dat ik er eind april weer heel anders over denk.

PR op de 10 km

Eigenlijk wil ik in 2019 een beetje de druk van het hardlopen afhalen. Toch zou ik wel weer wat sneller willen worden op bepaalde afstanden. De afgelopen jaren liep ik vooral halve en hele marathons. Mijn laatste officiële 10 kilometer wedstrijd was in 2016! Dat kan natuurlijk niet. Komend weekend ga ik mijn eerste 10 kilometer lopen en ik hoop er de komende maanden wat vaker één te lopen.

PR op de halve marathon

Mijn laatste loopje van 2018 was een halve marathon op Ameland. Onder pittige omstandigheden en een hele slechte voorbereiding liep ik toch een tijd van 1:31. Dat moet harder kunnen! Komend jaar wil ik mijn tijd op de halve marathon verbeteren. Zou het lukken om onder de 1:30 te lopen?

Alternatieve trainingen

Naast het hardlopen wil ik weer vaker andere trainingen doen. In 2018 liep ik gemiddeld 6 keer per week hard. Dat is natuurlijk teveel. Ik wil terug naar 5 looptrainingen per week en een krachttraining erbij. Daar ben ik in de laatste maand van 2018 al mee begonnen. Verder wil ik ook weer een yoga poging gaan wagen. Dat betekent een nieuwe strippenkaart aanschaffen en gewoon gaan! Zou ik het nu wel vol kunnen houden?

Naast het hardlopen ga ik ook het fietsen natuurlijk weer oppakken. Ook dit jaar is mijn doel om meer te gaan fietsen dan vorig jaar. Ik kan niet wachten tot de dagen weer langer, zonniger en warmer worden.

Doorgroeien met Japkejanneke.nl

Sinds januari 2018 heb ik besloten volledig aan mijn eigen bedrijf te gaan werken. Tot nu toe bevalt dit heel erg goed. De eerste maanden heb ik vooral geïnvesteerd en ik merk dat ik nu meer rust kan gaan inbouwen. Toch wil ik door blijven groeien en daar heb ik wel wat leuke ideeën voor. Naast mijn eigen blog en social media werk ik momenteel ook als freelancer binnen andere bedrijven. Ook dit vind ik heel erg leuk en wil ik komend jaar blijven doen.

Naast het doorgroeien met Japkejanneke.nl wil ik mijn werk ook meer kaderen. Een eerste stap hiervoor was het vinden van een geschikt kantoor. Dit heb ik inmiddels gevonden bij Hashtag Workmode in Groningen. Vanaf half december zit ik hier een dag per week, samen met andere ambitieuze onderneemsters. Op deze manier zorg ik ervoor dat ik werk en privé iets meer kan scheiden en ook meer rust vind in het ondernemen. Daarnaast is het ook gewoon ontzettend leuk en inspirerend om andere ondernemende vrouwen te ontmoeten!

Meer offline

Tot slot wil ik in 2019 meer offline zijn. Dit is met mijn werk natuurlijk ontzettend moeilijk, maar in mijn vrije tijd kan het natuurlijk wel. Het afgelopen jaar heb ik gemerkt dat het ook ten koste kan gaan van mooie dingen en dat wil ik absoluut niet. Ik wil meer rust nemen wat dat betreft en meer tijd met de lieve mensen om mij heen spenderen.

Als ik het zo allemaal bekijk, hoop ik vooral dan 2019 een iets relaxter en rustiger jaar gaat worden. Het vorige jaar was overweldigend. Ik liep heel hard (letterlijk en figuurlijk) van hoogtepunt naar hoogtepunt. Nu wil ik iets meer stilstaan, genieten, kijken waar ik al sta, maar ook rustig kijken waar ik heen wil. Ik wil minder moeten en meer genieten. Ik wil vooral meer tijd met de belangrijkste mensen in mijn leven doorbrengen en nieuwe avonturen beleven.

Wat zijn jouw doelen voor 2019?