28 dec 2018 | Review

Review: JBL Reflect Mini 2

Nog op de valreep, voor het einde van het jaar, mocht ik nieuwe oordopjes testen. Misschien is 2018 wel het jaar van de oordopjes voor mij, want inmiddels heb ik namelijk voldoende vergelijkingsmateriaal. Vandaag heb ik een review* van de JBL Reflect Mini 2 voor jullie. Wat vind ik van deze sportoordopjes? Bevallen ze goed? Blijven ze goed zitten en hoe is het geluid? Ik deel mijn ervaringen in deze review. 

JBL ken ik eigenlijk vooral van de draadloze speaker, die ik een tijd geleden kocht voor tijdens een vakantie. Dat JBL ook mooie oordopjes had voor het hardlopen, wist ik eerlijk gezegd nog niet. Toch heeft JBL ontzettend veel keuze. Voor iedere sporter en muziekliefhebber is er een goede optie beschikbaar. Zo hebben ze 7 verschillende headphones voor sporters. Er zijn in-ear opties, on-ear en draadloze. Zelf mocht ik de JBL Reflect Mini 2 testen. Wat voor oordopje is dit precies?

De JBL Reflect Mini 2 is een lichtgewicht, draadloze sporthoofdtelefoon. Het bevat een goede batterij, waar je gemakkelijk 10 uur mee kunt sporten. Ook wordt er beweerd dat de oordopjes binnen 15 minuten weer tot een uur afspeel tijd opgeladen zijn. Dat klinkt top! Ook zijn de oordopjes lichtgewicht en zweet bestendig. Dit laatste is geen overbodige luxe voor hardlopers. Wat ik ook gaaf vind, is dat de kabels reflecterend zijn, waardoor je nog voor extra zichtbaarheid zorgt.

De oordopjes worden geleverd in een handige opbergetui. Er zitten drie formaten oordopjes bij, drie enhancers en natuurlijk een oplaadkabel. Ik vind de oordopjes er op het eerste oog mooi en stijlvol uitzien. Ze zijn simpel, zwart, maar hierdoor vallen ze (gelukkig) niet teveel op. Ik houd daar wel van!

Mijn ervaringen met de JBL Reflect Mini 2

+ Blijven goed zitten

Het fijne is dat er drie verschillende formaten oordopjes bijzitten en ook drie enhancers. Hierdoor kun je zelf de perfecte fit vinden voor jouw oren. Ik vind dat altijd een grote uitdaging, maar gelukkig had ik al snel de juiste pasvorm gevonden. Deze oordopjes blijven heel erg goed zitten bij mij!

+ Geluid

Het geluid is echt top! Ik heb weleens gehad bij andere oordopjes dat de oortjes het geluid niet helemaal goed overbrachten, bijvoorbeeld door de schok van het lopen. Met deze oordopjes heb ik daar geen last van.

+ Batterij

De batterij gaat echt heel lang mee. Dat is een heel groot pluspunt voor mij. Doordat ik vaak langere trainingen doe en marathons loop, is het essentieel dat ze lang mee gaan. Ik heb weleens oordopjes getest, die slechts drie uur mee konden. Dat zou betekenen dat ik een heel snelle marathon moest lopen!

+ Gebruiksgemak

De oordopjes verbinden heel snel met mijn telefoon, waardoor ze heel gemakkelijk en snel te gebruiken zijn. Pluspluntje!

+ Licht

Wat ik aan deze oordopjes heel prettig vind, is dat ze licht zijn. Ik heb ook weleens oordopjes gehad die veel zwaarder aanvoelden. Met deze heb ik op een gegeven moment niet eens meer door dat ik ze in heb. Dat noem ik nou comfortabel!

-+ Geen omgevingsgeluid

Doordat deze oortjes redelijk strak in je oor klemmen, loop je het risico dat je weinig omgevingsgeluid hoort. Enerzijds is dit prettig, want dan hoor je jouw muziek nog beter. Anderzijds kan het ook gevaarlijk zijn. Dit is iets waar je wel even rekening mee moet houden.

-+ Koordje

Het is heel fijn dat deze oordopjes draadloos zijn, maar tussen beide oortjes zit nog wel een koordje. In principe prima, maar het koordje is voor mij vrij lang en hierdoor moet ik het wel een beetje wegstoppen in mijn loopshirt. Niet een groot probleem, maar het koordje had voor mij iets korter gemogen.

Eindoordeel

Al met al ben ik zeker tevreden over deze JBL Reflect Mini 2. Het zijn lichte en comfortabele oordopjes, waar een heel goed geluid uitkomt. Ik vind het vooral een groot pluspunt dat deze batterij zo lang mee kan. Mocht de batterij bijna leeg zijn, dan laadt hij snel weer op. Voor mij is alleen het koordje aan de lange kant en ik vind het jammer dat ik deze niet wat ”strakker” kan trekken. Verder zou ik deze JBL Reflect Mini 2 zeker aanrader aan hardlopers! Voornamelijk wanneer je gaat trainen voor langere afstanden zijn oordopjes met zo’n lange batterijduur onmisbaar.

Ben jij nou benieuwd naar deze oordopjes? En zou je ze ook graag willen proberen? Houd dan mijn Instagram account goed in de gaten. Aan het eind van deze dag komt hier een gave winactie online en kan de JBL Reflect Mini 2 zomaar van jou zijn!

Welke oordopjes gebruik jij tijdens het hardlopen? Kende jij deze JBL Reflect Mini 2 al?

*Dit artikel is in samenwerking met JBL tot stand gekomen.