11 jun 2018 | Wielrennen

Reisverslag: Robert Gesink Experience in Girona

Het afgelopen weekend mocht ik weer op reis! Deze keer was het niet een koude bestemming, zoals Spitsbergen, maar een bestemming die iets zuidelijker lag. Van donderdag 7 tot en met zaterdag 9 juni was ik namelijk in Girona om, samen met een aantal journalisten, de nieuwe samenwerking van TUI Sports met Robert Gesink te mogen beleven: De Robert Gesink Experience. Vandaag deel ik mijn reis door middel van dit reisverslag. Natuurlijk heb ik ook de gehele reis vastgelegd met mijn vlogcamera. De beelden daarvan volgen na mijn Sri Lanka vakantie, begin juli. 

Donderdag 7 juni 

Op donderdag werd ik rond het middaguur verwacht op Rotterdam Airport. Vanaf daar vloog ik, samen met vier journalisten, een fotograaf en een filmploeg, naar het Spaanse Girona. In dit fietsparadijs van Spanje woont profwielrenner Robert Gesink, samen met zijn vrouw Daisy en hun twee kinderen.

Met deze persreis werd de nieuwe samenwerking tussen TUI Sports en Robert Gesink gelanceerd. TUI Sports gaat samen met Robert Gesink exclusieve fietsreizen naar het Spaanse Girona aanbieden. Wij mochten, via deze speciale VIP editie van de Robert Gesink Experience, als eerste deze reis meemaken. Het is een reis, die straks door iedere wielerliefhebber geboekt kan worden.

Aan het eind van de donderdagmiddag komen we aan bij het prachtige Hotel Nord 1901 in het hartje van, het op dat moment regenachtige, Girona. Het valt me meteen op dat Girona een gezellig en knus stadje is. Het heeft veel sfeer, maar is niet zo massaal. Daar houd ik wel van! Ik krijg snel de sleutel van mijn appartement en ook dit is prachtig. Ik heb een ontzettend grote ruimte voor mezelf. Daar fris ik me even op en vervolgens nuttigen we met de groep een eerste drankje op het terras.

Om 19.00 worden we verwacht bij The Service Course, tegenover Hotel Nord 1901. Daar worden we warm onthaald met een drankje en wat lekkers. Ze vertellen ons over het ontstaan van deze zaak, maar ook de oorsprong van La Fabrica en the Espresso Mafia, waar we later dit weekend heen zullen gaan. Bij The Service Course staan de mooiste fietsen en hangen de meest gave wielershirts en broeken. Je ziet meteen dat het niet zomaar een fietsverhuur is.

Onze fietsen worden één voor één zorgvuldig afgesteld en al snel ontmoeten we daar Daisy, de vrouw van Robert. Rond 20.30 vertrekken we richting Arròs i Peix, één van de favoriete restaurants van Robert en Daisy, om te genieten van een heerlijk diner met verse vis. Vooraf worden er allerlei lekkere kleine visgerechten bereidt en als hoofdgerecht krijgen we natuurlijk een bord verse paella voorgeschoteld. Ik heb heerlijk gegeten! Hoewel Girona ontzettend gezellig is, ook tot in de late uurtjes, gaan we rond 23:00 richting bed. Zeker met het oog op de fietstocht van morgen lijkt het me verstandig nog even wat uurtjes slaap te pakken.

Vrijdag 8 juni

Met mijn TUI fietspakje in mijn rugzak loop ik rond 8.30 naar het hotel om te gaan ontbijten. Wat een heerlijke stad is Girona. Ik voel me er eigenlijk meteen thuis. Het zonnetje schijnt en de lucht is strak blauw. Wat een geluk! Het gaat een geweldige fietsdag worden.

Na een stevig ontbijt met de groep lopen we naar buiten en daar staan Robert en Daisy al met The Broomwagon op de stoep. Met deze gerenoveerde en prachtige Piaggio Ape rijden zij langs wielerevenementen in en rondom Girona om verse koffie te bereiden. Ze hebben met zorg de beste koffiebonen geselecteerd en ook deze kun je via The Broomwagon kopen. Wij mogen natuurlijk een verse kop koffie proeven voorafgaand aan onze fietstocht.

Nadat er heel wat foto’s zijn gemaakt en iedereen zijn koffie op heeft, is het echt tijd om te gaan fietsen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik vooraf best een beetje gespannen was. Zou ik het wel bij kunnen houden? Ga ik die klimmetjes wel opkomen? Gelukkig is die spanning meteen verdwenen wanneer we zijn begonnen. Het motto is dan ook: samen uit, samen thuis. Niet iedereen rijdt natuurlijk in een zelfde tempo de klimmetjes op. Robert vertelt tijdens het fietsen over zijn favoriete routes en laat ons de mooiste wegen zien. Wat dat betreft is hij de perfecte tourguide tijdens deze wielertocht.

door Erik van Leeuwen

Bij het meer van Banyoles, na zo’n 35 kilometer, stoppen we voor een lunch in de zon. Daar nuttigen we een broodje en drinken we wat om vervolgens voor het tweede deel op de fiets te stappen. We besluiten met een klein groepje fanatiekelingen om ons aan een klim te wagen. De Rocacorba schijnt een pittige, maar mooie klim van bijna 14 kilometer te zijn. Robert vertelt ons hoe we er komen en hoe we vervolgens het laatste stukje naar Girona terug kunnen fietsen. Zijn werk zit er vervolgens op, want hij heeft eigenlijk een rustdag. 

De klim is prachtig, maar zeker wel afzien. Het eerste deel is prima te doen, maar op een gegeven moment wordt de klim steiler en krijg ik het echt wel zwaar. Gelukkig fietsen er zowel mensen voor als achter me en fiets ik stug door naar de top. Daar hebben we een prachtig uitzicht over de regio.

Teruggekomen in Girona hebben we 80 kilometer op de teller en zijn we moe, maar voldaan. Wat een goede fietsomgeving! Daar wil ik zeker nog eens vaker van genieten. Gauw maak ik me klaar voor het avondprogramma. We gaan namelijk dineren bij Robert en Daisy thuis.

Robert en Daisy wonen samen met hun twee kinderen in een prachtig appartement midden in het centrum van Girona. Daisy heeft, speciaal voor ons, een heerlijk driegangendiner bereid. Vooraf beginnen we met champagne en natuurlijk sluiten we het diner af met goede koffie en wat lekkers. Ik vind het zo bijzonder om te zien hoe gastvrij Robert en Daisy zijn. Ze geven ons echt letterlijk een kijkje in hun leven in Girona. Niet alleen in de stad, maar ook echt bij hun thuis.

Zaterdag 9 juni

Na een lange en gezellige avond en een iets kortere nacht, pak ik helaas mijn koffer op zaterdagochtend alweer om uit te checken. We ontbijten wederom gezamenlijk in het hotel en om 9.30 sluit Daisy aan om de stadswandeling door Girona te beginnen. Samen met een tourguide wandelen we ruim twee uren door de stad en komen we langs de mooiste bruggen, kerken en monumenten. Zo had ik deze stad nog niet bekeken!

Natuurlijk stoppen we bij La Fabrica voor koffie. Dit is het wielercafé van Girona, opgezet door Christian Meier. Wanneer je van goede koffie en wielrennen houdt, is het absoluut een aanrader. Vervolgens lunchen we uitgebreid bij Federal Café in Girona. We nemen daar na afloop afscheid van Daisy en haar kinderen. Robert was er vandaag niet bij, omdat er natuurlijk ook gewoon gewerkt moet worden. 

Na de lunch hebben we nog even tijd voor onszelf. Ik wandel wat door de stad, plof neer op een terrasje en geniet nog even van de Spaanse gezelligheid. Aan het begin van de avond worden we opgehaald met een taxi die ons netjes op het vliegveld aflevert.

Wat een geweldige en bijzondere dagen in Girona waren dit. Ik wil Robert en Daisy heel erg bedanken voor hun gastvrijheid en de goede organisatie. Daarnaast wil ik natuurlijk ook TUI Sports bedanken voor het organiseren van deze reis.

door Erik van Leeuwen

Ben je geïnteresseerd in deze Robert Gesink Experience? Zou je ook eens een kijkje willen nemen in het leven van Robert en zijn gezin in Girona? Lijkt het je leuk om samen te gaan fietsen, te genieten van goede koffie en het beste Spaanse eten? Dan is deze 5-daagse wielerreis wellicht iets voor jou. Hier vind je meer informatie. De eerst volgende reis wordt in de tweede helft van oktober georganiseerd.

Ben je weleens in Girona geweest? Lijkt het je wat om zo’n fietsreis mee te maken? Ik ben benieuwd! Laat het hieronder weten in de reacties.