6 mei 2018 | Hardlopen

9 x random hardloopfeitjes over mij

Al eerder schreef ik een artikel waarin ik 9 random hardloopfeitjes over mezelf deelde. Er zijn best een aantal dingen, die voor mij heel vanzelfsprekend zijn, maar voor jullie misschien nog niet bekend. Vandaag deel ik wederom 9 random hardloopfeitjes over mezelf.

1. Ik trek altijd eerst mijn rechterschoen aan

Het is geen bijgeloof, maar op de een of andere manier trek ik altijd eerst mijn rechter schoen aan. Het voelt ook niet lekker om met links te beginnen.

2. Sportkleding vouw ik niet op

Heb jij ooit een fietsbroek normaal op kunnen vouwen? Of een sportbh? Ik niet, hoor. Ik begin er dus ook niet meer aan. Wij hebben hier een grote kast met lades en daar komt alle sportkleding in: niet gevouwen, maar gewoon lekker als grabbelton.

3. Ik ben verslaafd aan data

Ik vind het heel leuk om in mijn Garmin Connect app rond te neuzen hoeveel uur ik heb geslapen, hoeveel kilometer ik heb gelopen en wat mijn snelste rondje was de afgelopen tijd. Ook vind ik het interessant om op Strava te kijken. Daarom zou ik eigenlijk ook niet meer zo snel zonder horloge gaan lopen. Wie heeft dit nog meer?

4. Het liefst loop ik op de Nike Zoom Fly of Nike LunarTempo

Eerder schreef ik al over mijn favoriete hardloopschoenen. De Nike Zoom Fly droeg ik tijdens de London Marathon. Ik ben heel tevreden over de schoen en zou er zo weer een marathon op gaan lopen. Toch blijft de LunarTempo ook echt favoriet. Het is zo’n lichte schoen!

5. Zonder doel lopen, vind ik lastig

Ik vind het lastig om geen doel te hebben binnen het hardlopen. Een paar rondjes of weken doen waar ik zin in heb, zonder een doel, is best fijn. Toch mis ik dan al gauw een richtpunt waar ik naar toe kan werken.

6. Strava is mijn favoriete app

Al heel wat jaren gebruik ik Strava. Dit deed ik eerst altijd voor het wielrennen, maar de afgelopen jaren gebruik ik het ook voor het hardlopen. Ik vind het heel leuk om terug te kunnen zien wat ik heb gedaan en vooral ook waar. Daarnaast kun je natuurlijk ook altijd anderen volgen in hun trainingen.

7. Mijn ultieme doel is om de zes Marathon Majors te lopen

Dit doel is nog niet zo heel lang geleden ontstaan. Toen ik kans maakte om mee te gaan naar New York leek het me zo gaaf om dan voor alle zes grote marathons te gaan. Inmiddels heb ik al drie van de zes gelopen en kijk ik nu al uit naar een volgende.

8. Ik vind intervaltrainingen heel fijn

Ik schreef al eens dat ik een haat-liefde verhouding met intervaltrainingen heb. Sinds ik met de atletiekvereniging loop, ben ik het steeds leuker gaan vinden. Zeker de trainingen op de baan vind ik heerlijk! Het geeft meteen een leuk doel voor tijdens de training en gek genoeg vliegt de tijd voorbij.

9. Het liefst loop ik een wedstrijd in 15 graden en een beetje regen

Oké, misschien is het niet altijd fijn. Ik houd namelijk ook heel erg van zon, maar een wedstrijdje loop ik dus het liefst zonder zon en zelfs met een beetje regen. Het is minder leuk voor het publiek, maar ik merk dat ik dan wel het beste presteer. Mijn trainingsloopjes mogen best in de zon zijn, hoor!

Zitten er voor jou herkenbare dingen tussen? Kun jij ook een aantal leuke hardloopfeitjes over jezelf delen hieronder? Ik ben benieuwd!