7 mrt 2018 | Wielrennen

9 x random wielerweetjes over mij

Wie maakt mijn fiets schoon? Wat vergeet ik vaak om mee te nemen en wat eet ik het liefst tijdens mijn fietstochtje? Er zijn best een aantal dingen, die voor mij heel vanzelfsprekend zijn, maar voor jullie misschien nog niet bekend. Vandaag deel ik 9 random wielerweetjes over mezelf.

1. Ik maak mijn fiets (bijna) nooit zelf schoon

Ik vind fietsen geweldig, maar het schoonmaken van mijn fiets na afloop? Dat haat ik. Gelukkig is mijn vriend hier heel handig in en als ik het hem lief vraag, wil hij het vaak wel voor me doen.

2. Ik vind het heerlijk om alleen te fietsen

Ik ken maar weinig mensen die graag alleen op de fiets stappen, maar ik kan er echt van genieten. Natuurlijk is het prettig om in een groepje mee te draaien, zodat je niet zoveel in de wind zit. Toch vind ik het heerlijk om af en toe alleen een rondje te maken. Meer dan 60 kilometer red ik dan niet, hoor!

3. Geen handschoen is warm genoeg voor mij in de winter

Ook bij het hardlopen heb ik hier last van, maar zeker tijdens het wielrennen. Er is eigenlijk in de winter geen handschoen warm genoeg voor mijn handen en vingers. Zelfs met skihandschoenen kom ik bevroren thuis. Iemand nog goede tips?

4. Ik ben ambassadrice van Specialized

Binnen het hardlopen ben ik niet verbonden aan een merk, maar voor het wielrennen heb ik dit wel. Ik ben namelijk hele trotse ambassadrice van, wat mij betreft het mooiste merk, Specialized. Wat zij voor me doen? Ik mag op een mooie Specialized fietsen en in bijpassende kleding. Dat doe ik natuurlijk met heel veel plezier.

5. Ik vergeet heel vaak een bidon mee te nemen

Zeker in de herfst, winter en het voorjaar vergeet ik dit standaard. Tijdens het fietsen drink ik dan niet zoveel en niet vaak, waardoor ik ook gewoon standaard vergeet om mee te nemen. In de zomer gaat dat gelukkig anders.

6. Ik zal nooit wedstrijden gaan fietsen

Zeg nooit nooit, maar in dit geval wel. Wedstrijden fietsen is niets voor mij. Daarvoor ben ik ten eerste niet hard genoeg en daarnaast vind ik het eigenlijk te gevaarlijk. Ik voel ook geen behoefte om binnen het wielrennen een wedstrijdelement op te pakken. Het competitieve pak ik binnen het hardlopen mee en dat vind ik voldoende. Ik houd het dus gewoon bij leuke fietsevenementen.

7. Onderweg eet ik het liefst een stuk taart op het terras

Misschien is het niet het meest gezond, maar halverwege mijn lange duurrit vind ik het heerlijk om op een terras in de zon een fijn stuk gebak naar binnen te schuiven. Wat mij betreft hoort dat er toch een beetje bij. Wat eet jij het liefst tijdens het fietsen?

8. Mijn favoriete fietsafstand is tussen de 70 en 100 kilometer

Het liefst fiets ik tijdens een duurrit tussen de 70 en 100 kilometer. Dit gebeurt momenteel eigenlijk zelden (zeker nu in de winter). In de zomer hoop ik wel weer op dit soort tochtjes. Wanneer het lekker weer is buiten en je met een goede groep bent, trap je deze afstanden zo weg. Heerlijk!

9. Ik fiets het liefst op een zonnige en warme zaterdagochtend

Zaterdagochtend is voor mij het perfecte moment om een lange duurrit te maken. Als er zo aan denk kan ik ook niet wachten om weer op de fiets te stappen. Helaas is het nu nog lastig combineren met mijn marathontrainingen. Vanaf eind april ga ik er zeker weer voor en hoop ik op heel veel zon en mooie fietskilometers.

En nu jij: welke wielerweetjes kun jij over jezelf vertellen? Ben je ook een liefhebber van gebak op het terras tijdens een lange duurloop? Of deel je één van de andere wielerweetjes met mij? Ik ben benieuwd!