9 mrt 2018 | Hardlopen

Mijn favoriete hardloopschoenen

Nooit eerder had ik mijn kast zo vol liggen met hardloopschoenen. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten en maten. De afgelopen maanden heb ik ook heel veel verschillende schoenen van diverse merken mogen proberen. De één beviel beter dan de ander. De ene schoen heeft me ontzettend verrast, maar een andere schoen viel heel erg tegen. In dit artikel deel ik mijn favoriete hardloopschoenen waar ik op dit moment op loop.

Nike LunarTempo

De Nike LunarTempo is mijn meest gedragen hardloopschoen. Inmiddels heb ik mijn vierde paar al bijna versleten. Wat deze schoen doet? Eigenlijk heel weinig. Het is een neutrale schoen, maar zeer licht in het gewicht. Ik loop er heel fijn op en ze zitten voor mij als gegoten. Het liefst loop ik iedere dag op deze schoen, maar ik ben me er van bewust dat ze misschien iets te weinig stevigheid bieden voor mij.

Saucony Ride 10

Deze schoen heb ik vorig jaar mogen testen en reviewen. Wat een fijne schoen! Het heeft mij ontzettend verrast en nog steeds loop ik heel graag op deze schoen. Zowel tijdens mijn lange duurlopen als de temporondjes kan ik hier goed op uitvoeren. De schoen biedt stevigheid, maar hij is voor mij ook licht genoeg. Er is slechts één nadeel. Ik heb deze schoen in de verkeerde maat. Ik heb normaal maat 39 en van hardloopschoenen maat 40. Echter heb ik deze schoen in 40.5 besteld en dat zit toch niet helemaal prettig. Een goede reden om weer eens een bestelling te plaatsen.

Nike LunarGlide

Oude liefde roest niet, toch? De Nike LunarGlide was mijn allereerste hardloopschoen en is dus al jarenlang favoriet. Nog steeds loop ik graag op deze schoen. Zelf heb ik de versie 7, 8 en 9 in mijn bezit. Ik moet eerlijk zeggen dat ik weinig verschil merk tussen deze versies. De schoen biedt voldoende stevigheid en is niet te zwaar. Toch merk ik dat ik het laatste jaar een minder stugge schoen prettiger vind.

Asics Noosa FF

De Noosa FF van Asics heeft me ontzettend verrast. Asics was nooit mijn favoriete merk, omdat ik de schoenen al snel lomp en zwaar vond. Toch draag ik deze schoen inmiddels alweer sinds oktober met heel veel plezier. Ik liep er zelfs de marathon van New York op en dat ging erg goed. De schoen is licht, stevig en biedt lekker veel demping vanuit de hak. Wanneer ik een lange duurloop op mijn schema heb, trek ik deze hardloopschoen graag uit de kast.

Asics Gel Nimbus 19

Bij deze schoen riep ik eerst heel hard dat ik er niet op kon lopen. De schoen vond ik zwaar en ik zakte er voor mijn gevoel in weg. Toch zat de schoen wel heel lekker. De Gel Nimbus biedt namelijk heel veel comfort. Ik moest alleen echt even wennen aan het gewicht van de schoen en de vele demping. Deze hardloopschoen trek ik niet zovaak uit de kast, maar voor een gemiddelde duurloop is het voor mij een goede afwisseling tussen alle lichte schoenen.

New Balance Fresh Foam 1080V8

Deze nieuwe schoen heb ik nog niet zo lang in mijn bezit. Sterker nog: ik heb er slechts drie loopjes op gemaakt tot nu toe. Toch ben ik al enthousiast. Of het alleen de uitstraling van de schoen is? Misschien wel, maar hij zit ook als gegoten. Ik zal er nog wat meer trainingen op moeten maken om hier een uitgebreide review over te kunnen schrijven.

Adidas Ultraboost X

Dit is mijn nieuwste aanwinst: de Adidas Ultraboost X. Nooit eerder liep ik op een Adidas hardloopschoen. Wel heb ik Adidas schoenen voor dagelijks gebruik, waar ik altijd erg tevreden over ben. Bij een event van Adidas in Het Gymlokaal mocht ik deze Ultraboost testen. Daarna heb ik de schoen voor het eerst aangehad tijdens een korte trainingsloop. De schoenen zitten zo ontzettend lekker! Het zijn net pantoffeltjes. Ik zal ze waarschijnlijk nooit gaan gebruiken voor lange duurlopen, maar voor korte, snelle loopjes zijn ze zeker heel geschikt.

Welke hardloopschoenen draag jij graag? Wissel je ook meerdere schoenen af? Of houd je het bij één paar?