Mijn favoriete hardloopschoenen

Mijn favoriete hardloopschoenen

Nooit eerder had ik mijn kast zo vol liggen met hardloopschoenen. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten en maten. De afgelopen maanden heb ik ook heel veel verschillende schoenen van diverse merken mogen proberen. De één beviel beter dan de ander. De ene schoen heeft me ontzettend verrast, maar een andere schoen viel heel erg tegen. In dit artikel deel ik mijn favoriete hardloopschoenen waar ik op dit moment op loop.

Nike LunarTempo

De Nike LunarTempo is mijn meest gedragen hardloopschoen. Inmiddels heb ik mijn vierde paar al bijna versleten. Wat deze schoen doet? Eigenlijk heel weinig. Het is een neutrale schoen, maar zeer licht in het gewicht. Ik loop er heel fijn op en ze zitten voor mij als gegoten. Het liefst loop ik iedere dag op deze schoen, maar ik ben me er van bewust dat ze misschien iets te weinig stevigheid bieden voor mij.

Saucony Ride 10

Deze schoen heb ik vorig jaar mogen testen en reviewen. Wat een fijne schoen! Het heeft mij ontzettend verrast en nog steeds loop ik heel graag op deze schoen. Zowel tijdens mijn lange duurlopen als de temporondjes kan ik hier goed op uitvoeren. De schoen biedt stevigheid, maar hij is voor mij ook licht genoeg. Er is slechts één nadeel. Ik heb deze schoen in de verkeerde maat. Ik heb normaal maat 39 en van hardloopschoenen maat 40. Echter heb ik deze schoen in 40.5 besteld en dat zit toch niet helemaal prettig. Een goede reden om weer eens een bestelling te plaatsen.

Nike LunarGlide

Oude liefde roest niet, toch? De Nike LunarGlide was mijn allereerste hardloopschoen en is dus al jarenlang favoriet. Nog steeds loop ik graag op deze schoen. Zelf heb ik de versie 7, 8 en 9 in mijn bezit. Ik moet eerlijk zeggen dat ik weinig verschil merk tussen deze versies. De schoen biedt voldoende stevigheid en is niet te zwaar. Toch merk ik dat ik het laatste jaar een minder stugge schoen prettiger vind.

Asics Noosa FF

De Noosa FF van Asics heeft me ontzettend verrast. Asics was nooit mijn favoriete merk, omdat ik de schoenen al snel lomp en zwaar vond. Toch draag ik deze schoen inmiddels alweer sinds oktober met heel veel plezier. Ik liep er zelfs de marathon van New York op en dat ging erg goed. De schoen is licht, stevig en biedt lekker veel demping vanuit de hak. Wanneer ik een lange duurloop op mijn schema heb, trek ik deze hardloopschoen graag uit de kast.

Asics Gel Nimbus 19

Bij deze schoen riep ik eerst heel hard dat ik er niet op kon lopen. De schoen vond ik zwaar en ik zakte er voor mijn gevoel in weg. Toch zat de schoen wel heel lekker. De Gel Nimbus biedt namelijk heel veel comfort. Ik moest alleen echt even wennen aan het gewicht van de schoen en de vele demping. Deze hardloopschoen trek ik niet zovaak uit de kast, maar voor een gemiddelde duurloop is het voor mij een goede afwisseling tussen alle lichte schoenen.

New Balance Fresh Foam 1080V8

Deze nieuwe schoen heb ik nog niet zo lang in mijn bezit. Sterker nog: ik heb er slechts drie loopjes op gemaakt tot nu toe. Toch ben ik al enthousiast. Of het alleen de uitstraling van de schoen is? Misschien wel, maar hij zit ook als gegoten. Ik zal er nog wat meer trainingen op moeten maken om hier een uitgebreide review over te kunnen schrijven.

Adidas Ultraboost X

Dit is mijn nieuwste aanwinst: de Adidas Ultraboost X. Nooit eerder liep ik op een Adidas hardloopschoen. Wel heb ik Adidas schoenen voor dagelijks gebruik, waar ik altijd erg tevreden over ben. Bij een event van Adidas in Het Gymlokaal mocht ik deze Ultraboost testen. Daarna heb ik de schoen voor het eerst aangehad tijdens een korte trainingsloop. De schoenen zitten zo ontzettend lekker! Het zijn net pantoffeltjes. Ik zal ze waarschijnlijk nooit gaan gebruiken voor lange duurlopen, maar voor korte, snelle loopjes zijn ze zeker heel geschikt.

Welke hardloopschoenen draag jij graag? Wissel je ook meerdere schoenen af? Of houd je het bij één paar?

12 Reacties

 1. Marije
  maart 9, 2018 / 10:03 am

  Leuk om de verschillend schoenen te zien. :) Misschien heel slecht, maar ik heb twee paar hardloopschoenen. Beide Asics FuzeX (wel in verschillende kleuren). Het is een lichte schoen en het loopt fijn, maar ik twijfel nog of ik voor mijn langere duurlopen voor de marathon ook nog andere (minder lichtere) schoenen moet hebben. De een zegt van wel. Bij de sportzaak waar ik om advies ging zeiden ze dat dat soms juist blessures kan geven. Dus ik weet het even niet meer. Jij tips?

  • maart 9, 2018 / 10:49 am

   Hi Marije,
   Haha, niet slecht, hoor! Het is al beter dan slechts één paar schoenen. Tsja, het is heel persoonlijk. Als je een goede looptechniek hebt, zou je met een lichtere schoen prima zulke afstanden moeten kunnen lopen. Echter kan het ook zijn dat je wat inzakt of meer ondersteuning nodig hebt. Een hele lichte schoen kan dat niet altijd bieden. Dat is dus even afhankelijk van hoe je loopt en hoeveel steun je nodig hebt. Maar ik ben ook geen expert. Dit is wat ik zelf heb ervaren. :) Succes!

 2. Nicole
  maart 9, 2018 / 10:06 am

  Nike structure zoom. Tweede paar op dit moment.. ik had hetzelfde met asics gehad. Ik had de kyano eerst al 3 paar gehad en geen problemen. Maar toen hadden ze flyte foam erin verwerkt en toen kwamen de problemen. Na de marathon van Rotterdam had ik 2 maanden geen gevoel had ik mijn grote teen.. compleet afgekneld en brandende voetzolen. Toen mijn eerste Nike schoentjes aangeschaft. Vanaf het eerste moment zaten ze echt fantastisch. Wil nu ook kijken voor een new balance schoen.. succes met trainen nog. 😉

  • maart 9, 2018 / 10:47 am

   Ah, ook een populaire schoen, ja! Wauw, wat bizar van die Asics schoenen. Uiteindelijk is het toch heel persoonlijk en fijn dat je nu een goede schoen hebt gevonden.

 3. maart 9, 2018 / 10:11 am

  Leuk om te lezen! Ik loop zelf graag op Nike Pegasus :)

 4. maart 9, 2018 / 10:57 am

  Wat een keus heb je! Ik heb zelf ondertussen 2 paar nike zoom structures, de 20 en de 21 (met shield). Ik wissel dus meer af op het weer, want als het koud is of regent heb ik liever m’n shield aan en bij warm weer juist niet. Ik ben heel tevreden over deze, maar misschien ga ik over een jaar als ik weer budget heb voor hardloopkleding/schoenen toch weer even naar de Run2day….

 5. Kim
  maart 9, 2018 / 11:09 am

  Ik draag de Asics Kayano 24, maar krijg snel blaren aan de binnenkant van mijn voet. Ik zou daarom eens een neutrale schoen willen proberen. Hoe is de demping van de nike lunartempo?

 6. maart 9, 2018 / 3:02 pm

  Wat een leuk artikel! Ik draag al jaren Asics Kayano, en ben daar tot nu toe het meest tevreden over. Heb een seizoen op Hoka Conquest’s gelopen, maar die waren het (mede doordat ik ze erg “lomp”vond) toch niet helemaal voor mij. Vond de Lunarglides er altijd zo mooi uit zien, dus die heb ik ook al een tijdje in mijn bezit, maar ze bieden mij niet voldoende steun voor langere afstanden, helaas. Terug naar mijn oude vertrouwde asics dus!

 7. Hillegonda
  maart 9, 2018 / 9:26 pm

  New balance fuelcell superfijne lichte schoen, 1 paar helaas , ik kan het financieel niet veroorloven zoveel schoenen 😀

 8. Steffen
  maart 10, 2018 / 8:28 am

  Hello Japke,

  you should also try the Cloudsurfer of On. This is my favorite running shoe. It is a completely different feeling of running with that shoe.

 9. Mandy
  december 14, 2018 / 9:51 pm

  Hoi japke,
  Wat leuk om te lezen dat je ook zo enthousiast bent over de saucony ride 10. Ik heb toevallig maat 40,5 nodig. Ik kan ze misschien wel van je overnemen ;)

  Groetjes Mandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Zoek je iets?