18 feb 2018 | Hardlopen

9 x random hardloopfeitjes over mij

Wanneer zet ik mijn Garmin aan? Ben ik Asics Frontrunner? Welke afstand loop ik het liefst en wat is mijn favoriete dag voor een lange duurloop? Er zijn best een aantal dingen, die voor mij heel vanzelfsprekend zijn, maar voor jullie misschien nog niet bekend. Vandaag deel ik 9 random hardloopfeitjes over mezelf.

1. Mijn Garmin zet ik aan in de badkamer

Gek genoeg pakt mijn Garmin heel snel GPS wanneer ik in de badkamer sta. Meestal ga ik voor het hardlopen nog even mijn haar vastmaken in de badkamer en daarom druk ik daar nu ook mijn Garmin aan. Dan hoef ik voor het rennen niet meer in de kou te wachten tot mijn GPS gevonden is.

2. Altijd nog naar het toilet voordat ik vertrek

Wanneer ik ga hardlopen is naar het toilet gaan altijd het laatste wat ik doe. Ook al ben ik al drie keer geweest, ik ga altijd nog even voordat ik de deur uitstap.

3. Ik heb altijd koude vingers in de herfst en winter

Het maakt niet uit hoe hard ik loop: ik heb altijd koude vingers! Wanneer de temperatuur onder de 10 graden zakt, trek ik steevast mijn handschoenen aan.

4. Ik ben geen Asics Frontrunner

Het verbaast me eigenlijk wel, maar ik krijg best vaak de vraag of ik Asics Frontrunner ben. Nee, dat ben ik niet. Ik denk dat dit door het gehele New York avontuur is ontstaan. In principe heb ik geen vaste samenwerkingen met een merk. Wel krijg ik vaak kleding en schoenen van New Balance, heb ik momenteel een samenwerking met Röhnisch en meerdere malen een samenwerking met Saucony gehad. Verder loop ik zelf heel graag in Nike kleding en op Nike (hardloop)schoenen.

5. Ik loop bijna altijd eerst richting het zuiden

Ik weet niet waarom, maar ik houd er gewoon van om richting het zuiden van Groningen te lopen. Het noorden van de stad trekt me veel minder, omdat het, wat mij betreft, meer open en saaie wegen zijn.

6. Ik loop mijn lange duurlopen het liefst op vrijdagochtend

Vrijdagochtend is voor mij de perfecte dag om een lange duurloop te doen. Dan heb ik het hele weekend nog voor de boeg en kan ik in mijn weekend ook tijd besteden aan sociale activiteiten. Het kost toch wel veel tijd en als ik het op vrijdag kan doen, is dat ideaal.

7. Alleen als ik meer dan 21 kilometer ga lopen, neem ik voeding mee voor onderweg

Wanneer ik dan gelletjes of gelsnoepjes meeneem, begin ik na circa 40 of 50 minuten met het innemen daarvan.

8. Sinds december train ik bij de Atletiekvereniging

In december besloot ik eens een kijkje te gaan nemen bij de Atletiekvereniging. De eerste trainingen waren even wennen, maar al gauw merkte ik dat het ontzettend fijn is om met een groep te trainen van hetzelfde niveau.

9. Ik vind een rondje tussen de 12 en 18 kilometer het leukst om te doen

Als ik mag kiezen, loop ik het liefst een afstand tussen de 12 en de 18 kilometer. Dan heb ik genoeg kilometers om in een fijn ritme te komen en achteraf dat heerlijke gevoel op te wekken.

Zitten er voor jou herkenbare dingen tussen? Kun jij ook een aantal leuke hardloopfeitjes over jezelf delen hieronder? Ik ben benieuwd!

De uitgelichte foto is gemaakt door Jordy Hindriks.