15 dec 2017 | Specialized

Op weg naar een nieuw wielerseizoen met Specialized

Gisteren knalden we alvast een nieuw wielerseizoen in met de meiden van Specialized. Op de Specialized Ambassadors Day kwamen we bijeen om elkaar te leren kennen, onze nieuwe fietsen te bewonderen, af te stellen en wat foto’s te maken. Het leek wel kerst, want we kregen ontzettend veel nieuwe, gave producten voor het komende wielerseizoen. In dit artikel vertel ik meer over deze dag en mijn fietsplannen voor 2018!

Om 9.30 werden we al verwacht op het kantoor van Specialized in ’s Heerenberg. Vanuit Groningen was dat natuurlijk best even een stukje rijden. Voor 7:00 zat ik al in de auto en gelukkig was ik net op tijd in ’s Heerenberg. Het was ontzettend druk op de weg. Op zulke momenten baal ik weleens dat ik helemaal in het noorden van Nederland woon. Ik ben toch wel vaak degene die lang moet reizen. Gelukkig had ik het voor een dag als vandaag dubbel en dwars over.

Ambassadrices

Allereerst was het tijd om kennis te maken met de andere meiden. De vorige meeting kon ik er helaas vanwege een vakantie niet bij zijn. Gelukkig ”kende” ik een aantal meiden wel al via hun blog of Instagram. Het is heel leuk om daar dan eindelijk echt de personen achter te zien. Zo waren Lotte, Cindy, Charissa en Mirte van Girls on the Move, Hanne Tersmette, Marieke van Wanroij, Joyce Foubert en Louise Delputte op deze dag aanwezig. De laatste twee meiden komen uit België.

Het is een heel leuk en gemixt team. Aan de hand van persoonlijke presentaties stelde iedereen zichzelf voor. Sommige meiden zijn heel bekend vanuit de wielersport, maar andere meiden komen vanuit het hardlopen en hebben nu de overstap gemaakt op de fiets. Ik vond het heel leuk om te zien dat iedereen zoveel passie heeft voor het fietsen.

Nieuw jaar, nieuwe fietsen

Bij een nieuw wielerseizoen horen natuurlijk nieuwe fietsen. Zo natuurlijk vind ik dat niet overigens. De mooie Amira die ik in het begin van dit jaar mocht ophalen, beviel me heel goed. Die wilde ik eigenlijk nog helemaal niet afstaan, maar ik kreeg er zo iets moois voor terug. Voor komend jaar heb ik gekozen voor de Ruby Expert.

Heel eerlijk gezegd is dat voor mij gewoon een gok geweest en een leuke uitdaging. Het is een hele andere fiets dan de Amira. Dit zegt Specialized over de Ruby Expert:

”Genoeg van al die slechte wegen? Wij ook. Maar waar anderen een probleem zien, gingen wij op zoek naar een oplossing. Hoe die oplossing eruit ziet? Nou, kijk maar eens naar de Ruby Expert.

Het frame, opgebouwd aan de hand van onze FACT 10r carbonvezels, is een van de lichtste frames dat we ooit hebben gemaakt. De ongekende stijfheidswaarden en de nieuwe, snellere en efficiëntere geometrie zorgen voor ongeëvenaarde rijeigenschappen, Dankzij slim ontwerpwerk hebben we de pasvorm en zitpositie van onze befaamde Ruby SL4 kunnen bewaren.

We horen je al denken: “Maar hoe zit het nou met die vering?” We noemen het Future Shock, een zuiger in de balhoofdbuis met 20 mm veerweg. We hebben deze technologie samen met McLaren Applied Technologies ontwikkeld, en het stelt ons in staat om meer verticale flexibiliteit dan ooit te creëren. We zullen je de natuurkundeles besparen, maar we hebben ontdekt dat we door te focussen op verticale flexibiliteit meer snelheid en comfort kunnen bieden dan ooit. Van alle fietsen die we aan de hand van ons Rolling Efficiency Model hebben getest, scoort de nieuwe Ruby beter dan alle andere fietsen op de markt.

We hebben de fiets afgemonteerd met een selectie aan onderdelen die klaar zijn voor de moeilijkste omstandigheden. We hebben daarom gekozen voor een mechanische Shimano Ultegra 8000 groepset, krachtige 8020 hydraulische schijfremmen, levendige Roval SLX 24 wielen en een scala aan damesspecifieke componenten.”

Wat dus echt nieuw zal zijn is de vering. Ik ben heel benieuwd of ik hier lang aan moet wennen. Hopelijk heb ik komend weekend nog tijd om een eerste rondje te gaan maken.

Door de medewerkers van Specialized is mijn nieuwe fiets helemaal tiptop afgesteld. Met de nieuwste apparatuur zijn er nog wat dingen gemeten, zoals beenlengte en mijn zitbotten. Hierdoor heb ik nu het perfecte zadel en staat alles op de goede hoogte. Natuurlijk konden ze ook nog veel vanaf mijn vorige fiets aflezen. Deze is toen met een uitgebreide fit bij Specialized afgesteld. Nogmaals bedankt, Peter!

Look pro, go slow

Bij een nieuwe fiets horen dan weer nieuwe outfits, althans dat dachten ze bij Specialized. We zijn ontzettend verwend met nieuwe en vooral hele warme fietskleding. Dat komt de komende maanden heel goed van pas. We ontvingen een warm jasje, een hele warme tight, goede handschoenen, sokken en een nieuwe, gave helm. Binnenkort zien jullie dit hopelijk allemaal voorbijkomen op mijn Instagram.

Nu nog fietsen..

Voor komend jaar, 2018, heb ik hele leuke plannen rondom het wielrennen. In mijn doelen voor 2018 artikel, dat binnenkort online gaat komen, zal ik hier meer over delen. Het lijkt me ook leuk om jullie als volgers en lezers van mijn blog hier meer bij te gaan betrekken: gezamenlijke fietstochtjes, evenementen en meer. Lijkt het je leuk om bijvoorbeeld samen een tocht te gaan maken (in binnen- of buitenland)? Laat het hieronder weten of stuur me even een e-mail of berichtje op Instagram. Dan kan ik eens inventariseren hoeveel interesse hiervoor is en of ik hiermee iets op kan zetten.

Natuurlijk zal ik komend jaar ook weer meer gaan schrijven over het wielrennen. Ik wil mijn enthousiasme voor het wielrennen heel graag blijven delen. In samenwerking met Specialized ga ik proberen om jou, als lezer en volger, te inspireren en te motiveren om ook eens een tochtje op de fiets te gaan maken.

#IamSpecialized
Volg Specialized via Instagram, Facebook of Twitter