13 dec 2017 | Hardlopen

Mijn favoriete hardloopkleding

Het afgelopen jaar heb ik heel wat hardloopkleding verzameld. Wat een luxe is het om af en toe eens iets van een ander merk te kunnen proberen! Vandaag deel ik mijn favoriete hardloopkleding in merken. Welke items draag ik graag van welk merk en waarom? Je leest het hier.

Dit artikel is geschreven vanuit mijn eigen ervaringen met de hardloopkleding. Ik word niet betaald om dit te schrijven en het is ook niet ter promotie van een bepaald merk. Ik schrijf dit omdat ik regelmatig vragen krijg over wat mijn favoriete hardloopkleding is.

  • Lululemon

Sinds een paar maanden ben ik fan van de tights van Lululemon. Toen ik een tijdje geleden in Londen was, moest ik me echt inhouden toen ik deze winkel binnenliep. Alle leggings van dit merk zitten zo ontzettend lekker. Niet alleen om in hard te lopen zijn ze fijn, maar ook wanneer je gewoon een chilldag op de bank hebt, zijn ze perfect.

  • New Balance

Sinds april dit jaar heb ik hardloopkleding van New Balance mogen proberen. Tot nu toe ben ik heel erg onder de indruk van dit merk. Allereerst valt op dat de kleding er mooi en goed uitziet. De kleuren zijn vrolijk en uniek. Het zijn niet standaard modellen.

De kleding van New Balance blijft ook lang goed. Zoals je misschien weet, loop ik veel en vaak. Dit betekent dat de kleding heel wat de verduren heeft. Het zit vaak in de was, maar ondanks dat ziet het er nog steeds netjes en goed uit. Mijn favoriete items zijn toch wel de t-shirtjes en de broeken. De stof van de t-shirts is heel zacht en dun. Hierdoor schuurt het niet en voelt het bijna alsof je niets aan hebt. Oké, dat klinkt heel raar, maar geloof me: ze zitten heerlijk.

Qua broeken heb ik een lange tight, die heel erg fijn is en een short. Beide heb ik al veel gedragen. De short is zo prettig, omdat er een broekje onder zit en er veel en grote vakjes inzitten. Hierin kan ik zelfs mijn iPhone kwijt.

  • Nike

Nike heeft eigenlijk alles. De kwaliteit is vaak goed en het ziet er ook nog eens heel stijlvol uit. Het afgelopen jaar heb ik eigenlijk niets nieuws gekocht van dit merk. Dit komt mede doordat ik het momenteel onzin vind om nieuwe kleding aan te schaffen, terwijl mijn kledingkast uitpuilt. Toch kijk ik regelmatig op de website van Nike en loop ik ook wel vaak langs de outlet hier in Groningen. Deze outlet is trouwens geweldig. Ze verkopen er nog steeds mijn favoriete hardloopschoen, de LunarTempo, voor een klein prijsje van 60 euro. Ook is de kleding er heel erg tof. Nu ik dit zo schrijf, krijg ik toch wel weer zin om binnenkort even een aankoop te gaan doen.

  • Röhnisch

Dit merk ken ik sinds ik begon met bloggen bij FollowFitgirls. Zij hadden destijds een samenwerking met Röhnisch, waardoor ik mijn eerste items van dit merk mocht proberen. Wanneer je op de webshop kijkt van Röhnisch valt meteen op dat het een stijlvol hardloopmerk is. De kleding is kwalitatief goed en functioneel.

Via een PR bureau ontving ik afgelopen maand een paar nieuwe items van dit merk. Meteen was ik enthousiast. Röhnisch heeft veel zwarte items en ik, als zwartliefhebber, vind dat natuurlijk geweldig. Daarnaast heeft het merk veel functionaliteiten. Zo hebben een aantal hardloopjasjes bijvoorbeeld een ingebouwd fluitje. Als je dan als vrouw alleen aan het hardlopen bent, voel je je wellicht iets veiliger. Ze hebben over heel veel dingen nagedacht. Dat vind ik zo leuk!

  • Asics

Meerdere mensen weten dat ik geen absolute Asics fan ben, maar mede door mijn reis naar New York is hier toch verandering in gekomen. Qua schoenen heb ik nu eindelijk een schoen van Asics gevonden waar ik met veel plezier op loop. Daarnaast ben ik ook tevreden over de kleding. Het enige minpuntje aan de kleding vind ik dat het niet altijd even origineel is, qua kleuren en uitstraling. Wel heb ik een lange tight, die erg opvallend is en waar ik vaak complimentjes over krijg. Zelf vind ik deze ook heel gaaf!

  • H&M

Tot slot wil ik benoemen dat ik absoluut fan ben van de hardloopkleding van H&M. Zo heb ik een roze longsleeve en een zwart jasje van deze winkel dat al een aantal jaren favoriet is. Qua broeken heb ik geen ervaring met H&M. Wel zijn ook de hardloopaccessoires heel geschikt. Ze hebben handige haarbanden voor in de winter, maar ook goede handschoentjes. Zeker wanneer je een iets kleiner budget hebt, heeft H&M leuke en goede hardloopitems. Zeker de moeite waard!

Wat is jouw favoriete hardloopkleding? Welke merken vind je fijn? Laat het hieronder weten in de reacties.

De uitgelichte foto is gemaakt door Marlou Volkerink.