13 okt 2017 | Hardlopen

Runner’s World ‘Light Up The Night’

Afgelopen woensdagavond stond er weer een heel tof evenement van Runner’s World in mijn agenda. Eens in de zoveel tijd organiseren zij, in samenwerking met leuke merken, een evenement voor influencers. Het is zo’n eer om hiervoor uitgenodigd te worden. Woensdag stond in het teken van verlichting. We mochten producten van Kalenji (Decathlon) testen én we kregen een workshop van Weleda. Ook was er een hele bijzondere gast aanwezig: Gregory Sedoc. Hij gaf een clinic hordelopen in het donker! Ben je benieuwd hoe deze avond is gegaan en wat ik van de producten van Kalenji en Weleda vind? Lees dan gauw verder.

Kalenji (Decathlon)

‘Light up the night’ was een prima thema voor dit evenement. De avonden worden weer korter en vanaf volgende week begint de wintertijd. Dat betekent dat je steeds vaker je hardlooprondje in het donker moet doen. Zelf vind ik dit niet heel erg. Omdat ik in de stad woon, heb ik vaak voldoende verlichting om me heen. Toch is het wel prettig om zelf ook goed verlicht te zijn. Op deze avond zorgde Kalenji ervoor dat wij voorlopig goed zichtbaar zijn tijdens onze trainingen in het donker. We ontvingen en ontzettend mooie set hardloopverlichting. Daarnaast mochten we ook hardloopschoenen van Kalenji uitzoeken. Dit is, als het ware, het huismerk binnen het hardlopen bij Decathlon.

Decathlon ken ik van de vakanties vroeger in Frankrijk. Wat ik me daarvan nog herinner, is dat mijn ouders er graag dingen kochten, omdat het in verhouding goedkoop was. Dat is ook precies het doel van Decathlon: sporten toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. Dus voor ieder budget kun je eigenlijk sportkleding en attributen kopen. Ideaal!

Voor mij is de hardlooplijn natuurlijk heel belangrijk om te testen. Want iets mag dan betaalbaar zijn, maar is de kwaliteit ook goed? Dat is voor mij het allerbelangrijkste. Goedkoop is duurkoop toch? Op deze avond van Runner’s World kregen wij de kans om een hardloopschoen van Kalenji te testen.


De schoen die ik mocht testen was de Kiprun LD. Deze schoen is ontworpen voor dames die twee tot zes keer per week trainen. That’s me! De snelheden die ze erbij beschrijven liggen tussen de 10 en 12 kilometer per uur. Normaal gesproken loop ik dat wel, maar ik loop ook weleens harder. De schoen is verder dankzij de demping en stabiliteit heel geschikt voor lange duurlopen. De voeten zijn veilig omsloten, zodat je veel kilometers kunt verslinden.

Tijdens de workshop hordelopen van Gregory Sedoc konden we de schoen alvast even testen. Na zo’n halfuurtje lopen kan ik er nog weinig over zeggen. Mijn eerste indruk is in ieder geval goed! Het lijkt een prima schoen te zijn, maar voor mijn voet valt hij misschien iets te breed. Voor € 69,99 is de schoen te verkrijgen bij de Decathlon.

Wanneer ik aan de verlichting van Kalenji denk, word ik alweer helemaal enthousiast. Wat een top item! Wij kregen de Run Light 250. Dit klik je als het ware om je lichaam heen met twee kabeltjes. Aan de voorkant zit een felle witte spot. Aan de achterkant is een rood lampje te zien. Het licht aan de voorkant kun je verstellen. Zo kun je het recht vooruit laten schijnen, maar ook tot 20 meter voor je op de grond. Op deze manier zie je alles wat er voor je voeten gebeurt en kun je obstakels in het donker gemakkelijk ontwijken. En het meest handige: je kunt de lamp gewoon weer opladen! Voor € 39,99 is deze verkrijgbaar bij Decathlon (Kalenji).

Het hordelopen met Gregory Sedoc was echt top. Het was helaas maar een korte clinic, maar zeker leuk om eens over hordes heen te springen. De eerste hordes waren klein en laag, maar er volgde ook een hogere variant. Even dacht ik daar niet overheen te komen, maar het verbaasde me dat dit nog beter ging dan de kleine hordes. Heel leuk om eens te ervaren hoe dat is!

Weleda

Na de clinic was het tijd om te gaan ontspannen. Weleda verzorgde voor ons een beauty workshop. Bij binnenkomst kregen we een verrassend drankje en stond er voor iedereen een kistje klaar op tafel. Er werd verteld wat Weleda allemaal kan doen voor hardlopers. Er zijn verschillende crèmes en middelen om je spieren, maar ook je huid zo goed mogelijk te verzorgen. Wat ik vooral interessant vond, was de speciale gel voor vermoeide benen. Ook de voetbalsem voor vermoeide voeten is geschikt voor mij. Omdat ik in de winter vaak last heb van een droge en ruwe huid met wat eczeem plekjes is de Skin Food (voor droge en ruwe huid) ook prettig.

Weleda heeft dus allerlei producten in het assortiment om je spieren, gewrichten en je huid goed te verzorgen. Voor mij was dit best een eye-opener. Ik kende het merk vooral van de doucheges en massage olie. Toch heeft het ook allerlei goede en handige crèmes, waar ik zeker in de winter mee vooruit kan. Bedankt, Weleda, voor de mooie goodiebag vol handige producten!

Ook een bedankje voor Kalenji (Decathlon) voor de toffe schoenen én verlichting. Bedankt, Gregory, voor de clinic en Runner’s World natuurlijk voor het organiseren van weer een heel geslaagd evenement.

De foto’s zijn gemaakt door Andy Astfalck.