2 jun 2017 | Geluk, Interieur

Mijn eerste koophuis

Yes! Het is allemaal geregeld. Mijn vriend en ik hebben ons eerste huis gekocht. Dat is wel echt even een dingetje, hoor. Wat vond ik dat spannend! Nu alles rond is met de hypotheek en we een definitieve datum van overdracht hebben, leek het me leuk om het een en ander met jullie te delen hierover. Wat voor huis is het, wat gaan we er nog aan verbouwen en hoe zal ons interieur eruit gaan zien? Ik vertel je er vandaag alles over in dit artikel.

Wij hebben een huis gekocht in dezelfde wijk als dat wij nu wonen. Sterker nog: we hoeven maar circa 300 meter te lopen naar ons nieuwe huis. Het is een jaren ’30 benedenwoning in een groene en statige straat. Het huis heeft een hele gezellige sfeer. Toen wij tijdens het open huis voor het eerst binnenstapten voelden we ons meteen thuis. Het huis straalt zoveel warmte en sfeer uit. De woonkamer is erg ruim en heeft een erker aan de straatkant. De open keuken aan de achterzijde heeft een ruim kookeiland en er zijn openslaande deuren naar de stadstuin. De tuin bevat veel groen en is circa 10 meter lang en 3,5 meter breed. Wanneer je via de keuken doorloopt naar achter tref je het washok, het toilet, de badkamer en de slaapkamers.

We wisten meteen dat dit wel een huis voor ons was. Na het doen van een bod hadden we eigenlijk niks meer verwacht. De huizenmarkt in Groningen is verschrikkelijk. Alle huizen gaan boven de vraagprijs weg dus we hadden onze verwachtingen flink naar beneden bijgesteld. Zeer verrast waren we toen we een telefoontje kregen van de makelaar. Ze gingen akkoord met ons bod! We hadden gewoon een huis. Nouja, toen kwam natuurlijk de volgende strijd. De hypotheekellende duurde wel even. Gelukkig kunnen we zeggen dat alles rond is en dat we echt een huis hebben gekocht.

IMG_6335

Wanneer dan alles definitief lijkt te zijn, kun je plannen gaan maken. Wat gaan we verbouwen? Wat moet geverfd? En welke kleurtjes willen we dan? We begonnen met het aanschaffen van witte muurverf. Hoewel het huis nog super netjes is en goed onderhouden, willen we toch alles even een vers likje verf geven. In de woonkamer kiezen we voor één muur in de kleur ‘Early Dew’ van Flexa. De slaapkamer krijgt ‘Denim Drift’ van Flexa op een muur. Verder wordt alles wit en blijft het rustig. Ik houd van lichte kleuren dus dat staat centraal. De keuken met het kookeiland is nu vrij heftig gekleurd. Het eiland is rood en het keukenblok is zwart. Dit laten we wit spuiten.

De tuin willen we het liefst ook opnieuw laten aanleggen. Het is en blijft een stadstuin, maar ik vind het wel mooi om er grote vierkante tegels in te leggen en veel groen langs de randen te creëren. Natuurlijk moet er een mooie loungeset komen en eventueel een eettafel met stoelen. Op lange termijn kunnen we ervoor kiezen om een dakterras te laten aanleggen op onze slaapkamer, zodat we ons ‘buiten’ gedeelte verder uitbreiden en nog langer zon hebben in de avonduren.

Een eerste grote aankoop hebben we ook al gedaan. Twee weken geleden hebben we een boxspring uitgezocht. Het bed is 180 cm bij 210 cm. Lekker lang, want mijn vriend is bijna 2 meter. Dan is een bed waar je voeten inpassen ook wel fijn. Verder moet er een nieuwe wasmachine en droger komen, we hebben nog een kledingkast nodig en natuurlijk nog heel wat accessoires. Van die hoge atelierstoelen staan ook op mijn lijstje,voor bij het keukeneiland. Een mooi fauteuil in de woonkamer zou ook heerlijk zijn. Tot slot willen we naast de schouw een lage wandplank maken, die aan beide kanten doorloopt. Aan de linkerkant zullen we dan de televisie plaatsen. Aan de rechterkant naast de schouw zullen we houten bakken of ouderwetse aardappelkratjes onder de wandplank plaatsen. Dit zorgt aan de ene kant voor extra opbergruimte, maar aan de andere kant kunnen we het als zitplaats of als sidetable gebruiken. Ondanks alles blijft het dan een heel ruimtelijk en licht geheel.

Natuurlijk zou ik het liefst allemaal foto’s van ons huis willen delen, maar vanwege privacy overwegingen doe ik dit niet. Wanneer we eenmaal de sleutel hebben, kan ik jullie natuurlijk meenemen in het proces en laten zien hoe ons huisje gaat worden. Ik ben benieuwd of we al onze ideeën kunnen uitvoeren. Ik kan in ieder geval niet wachten!

Vind je het leuk om dit soort artikelen te lezen en te volgen hoe ik ons interieur aan ga pakken? Wat voor stijl vind jij zelf leuk? Houd je ook van lichte kleuren? Laat het me hieronder weten in de comments.