25 jan 2017 | Favorieten, Geluk

5 x favoriet in januari

Af en toe ontdek je dingen waar je heel erg blij van wordt. Dit kan iets materialistisch zijn, zoals nieuwe hardloopschoenen of een nieuwe tas, maar juist ook kleine geluksmomentjes waar je dankbaar voor bent. In dit artikel deel ik waar ik in de afgelopen maand blij van ben geworden. 

1. Carrotcake

FullSizeRender(7)

Al jarenlang bestel ik standaard cheesecake wanneer ik koffie ga drinken in de stad. Nooit kwam het in me op om eens iets anders te proberen. Never change a winning team, right? Nu heb ik op een onverwachts moment toch eens gekozen voor carrotcake. Hoe vaker ik deze bestel, hoe beter het gaat smaken. Ik ben fan! Het klinkt ook nog eens veel beter verantwoord dan een cheesecake, toch? Het is sowieso een heel fijn verwenmomentje waar ik heel gelukkig van kan worden.

2. Pompoensoep

IMG_1059

Om maar even in de categorie ‘eten’ te blijven: ik ben de laatste tijd dol op pompoensoep. Niet alleen omdat het zo lekker is, maar (vooral) omdat het heel gemakkelijk is om te maken. Als je me iets beter kent, weet je dat ik geen keukenprinses ben. Ik houd er niet van om lang in de keuken te staan en wanneer ik teveel dingen tegelijkertijd moet doen, word ik heel erg gestrest. Voor deze pompoensoep hoef ik alleen maar groenten te snijden en in een pan te gooien. Als laatste nog even met een staafmixer erdoor en de soep is al klaar! Gezond, lekker en voedzaam.

3. Winterweer

IMG_6673

Yes! Het is zover. Het is winter in Nederland. Nu ben ik een gigantische koukleum, maar ondanks dat toch dol op de winter. Wanneer er natuurijs ligt of sneeuw, krijg ik kriebels in mijn buik en wil ik meteen naar buiten. Ik word werkelijk zo blij als een kind! Ik kan momenteel ook niet wachten om op wintersport te gaan.

4. Bodywarmer

IMG_7275

Dit is een fijne aanvulling op het winterweer. Wanneer het zo koud is buiten, vind ik het soms lastig om me goed te kleden tijdens het hardlopen. Ik word meestal gauw warm, maar wanneer het -3 is, moet je toch extra laagjes dragen. Een nieuwe aanwinst in mijn hardloopcollectie is een bodywarmer. Het is zo fijn om deze te dragen bij temperaturen net onder het vriespunt. Ik gok dat het boven nul wel te warm wordt. Maar in januari blijkt het een hele goede aanwinst en zeker een favorietje!

5. Masterclass Ondernemen

image
In dit artikel deelde ik de 5 dingen die ik leerde tijdens de masterclass van Annic van Wonderen. In dat artikel kun je ook lezen dat ik Annic haar boek al een tijdje in mijn kast had liggen. Op vakantie in Cuba heb ik het uitgelezen. Echter ben ik, doordat ik twee boeken* thuisgestuurd kreeg van Annic, weer geïnspireerd geraakt om het opnieuw door te lezen. Het is zo’n prettig en praktisch boek waar ik in het dagelijks leven veel aan heb. Deze telt dus zeker mee in mijn favorieten van deze maand.

Wat waren jouw geluksmomentjes de afgelopen maand? Heb jij ook nieuwe favorieten ontdekt?

 

*De winactie van deze boeken is inmiddels afgelopen en de twee winnaars hebben bericht gekregen. Ik heb iemand gekozen uit de reacties op Instagram en iemand via de reacties op mijn blog.