8 jan 2017 | Geluk, Reizen

10 x waarom wintersport voor mij onmisbaar is

Wintersport is dé vakantie waar ik ieder jaar naar uit kijk. Misschien kijk ik er nog wel meer naar uit dan een zomervakantie. Ik weet dat de meningen hierover heel erg verschillend zijn, maar voor mij is het heel erg belangrijk. In dit artikel geef ik 10 redenen waarom wintersport voor mij onmisbaar is!

1. Sneeuw

Do I need to say more?! Sneeuw is het allerbeste wat er is. Ik vind het ook zo jammer dat het in Nederland zeldzaam is wanneer er sneeuw valt. Sneeuw heeft voor mij iets magisch. Ik voel me net een klein kind wanneer het sneeuwt. Het liefst ”speel” ik dan de hele dag buiten: sneeuwpoppen bouwen, wandelen, sleeën en niet te vergeten: hardlopen in de sneeuw!

2. Skiën

Ik houd van skiën. Vooral omdat je lekker actief bezig bent. Skiën kan behoorlijk veel energie kosten, zeker wanneer je er nog niet zo goed in bent. Omdat ik al sinds mijn 4e levensjaar op de ski’s sta, heb ik het behoorlijk onder de knie. Ik geniet er echt van om lekker van die bergen naar beneden te sjezen.

3. Zon

Wanneer je aan wintersport denkt, zul je waarschijnlijk niet meteen beseffen dat het ook een zonvakantie kan zijn. Wanneer je geluk hebt, kun je een week lang een strak blauwe lucht treffen met een overheerlijk zonnetje erbij. Er zijn zelfs jaren bij dat ik gewoon met een zongebruind hoofd weer naar huis ging. Vaak met een prachtige afdruk van mijn skibril in mijn gezicht.

img_3331

4. Eten

Sinds circa vijf à zes jaar skiën wij in Italië. Dat is niet alleen een prachtig land, maar ze hebben er ook fantastisch eten. Dit betekent geen bratwurst op de piste, maar lekkere pizza’s, pasta’s of panini’s. Ook serveren ze heerlijke wijnen of Aperol Spritz. Wat mij betreft echt een voordeel ten opzichte van Zwitserland en Oostenrijk (waar wij voorheen op wintersport gingen).

5. Familie

Voor mij is wintersport gekoppeld aan familie. Al sinds ik besta ga ik op wintersport en dan eigenlijk altijd met ons gezin. Vroeger gingen opa en oma dan ook nog wel eens mee. Tegenwoordig gaan we ook nog steeds met het gezin. Nu mag de aanhang mee en is het vooral van belang dat iedereen lekker zijn eigen ding kan doen. Voor mij betekent dat dus zo lang mogelijk skiën!

6. Traditie

Dit sluit redelijk aan bij punt 5. Wintersport is voor mij een traditie. Al sinds ik mij kan herinneren gaan we op wintersport. De sneeuw en zelfs bepaalde geuren van houtkachels en CD’s die wij tijdens de autoreis draaiden, herinneren mij aan wintersport en die herinneringen zijn heel prettig.

7. Kaasfondue

Bij wintersport hoort kaasfondue. Eigenlijk alleen in Zwitserland en Oostenrijk, want sinds wij skiën in Italië staat er in geen één chalet of appartement een kaasfondue pan klaar, helaas. Deze nemen we tegenwoordig vaak mee wanneer we op vakantie gaan, want kaasfondue hoort er wat mij betreft gewoon bij.

img_3217

8. Bergen

In de zomer vind ik bergen al fijn, maar in de winter zijn ze helemaal geweldig. Het beeld alleen al! Iedere keer wanneer we op dag één het wintersportdorp inrijden wil ik van de bergen foto’s maken. Het is iedere keer weer even mooi om te zien. Na een paar dagen wen je ook wel weer aan het beeld, helaas.

9. Buiten zijn

Misschien ben ik wel een echt buiten-mens. Nu houd ik alleen helemaal niet van kou en dat kan wel behoorlijk in contrast staan met wintersport. Het kan kouder zijn dan -20 op de piste. Daar moet je je tegen kleden. Toch vind ik het heel fijn om de hele dag buiten rond te sjokken. Skiën, terrasjes, door het wintersportdorp wandelen, even winkeltjes in, warme choco of glühwein drinken. Ik ben nooit zoveel buiten in de winterperiode als in de week wintersport.

img_3340

10. Après-ski

Wie aan skiën denkt, kan ook aan après-ski denken. Zelf heb ik niet veel après-ski ervaring. We gaan wel eens een barretje in en zijn ook wel eens tot later op de avond gebleven, maar over het algemeen vind ik het net zo gezellig om gewoon uiteten te gaan en met een goed boek op de bank te ploffen of vroeg naar bed te gaan. Wintersport kost al zoveel energie (vanwege het actief buiten zijn). Toch vind ik het sfeertje in een wintersportdorpje altijd heel gezellig aandoen. Er hangt vaak een ontspannen en ongedwongen sfeer. Je kunt om 17.00, meteen na het skiën, al meedoen met de après-ski en dan ook nog gewoon in ski-kleding.

Wat mij betreft zijn dit voldoende redenen om de wintersport voor mij onmisbaar te maken! Ik kan absoluut niet wachten tot we gaan. Het duurt nog wel even! Wij vertrekken 18 februari voor een weekje skiën in Andalo, Italië. Wat vind jij van wintersport? Ben je ook zo’n fan? Kun je het ook niet missen? Laat het me weten in de comments hieronder!