21 nov 2016 | Hardlopen, Marathon

Najaarsmarathon 2017

Wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik mijn eerste marathon in april dit jaar heb gelopen. Dat was de marathon van Rotterdam. Ik had mezelf goed voorbereid, maar toch is de marathon niet helemaal gegaan zoals ik het in mijn hoofd had. Ik wil dus revanche. Ik wil een marathon lopen en er 100% van kunnen genieten. Dit betekent dat ik me afgelopen weekend ingeschreven heb voor de volgende najaarsmarathon…

In september 2017 ga ik de marathon van Berlijn lopen!

Waarom weer een marathon?

Waarom weer een marathon? Dat heb ik mijzelf ook afgevraagd. Meteen na de marathon in Rotterdam besloot ik voor mezelf: dit nooit weer! Ook hield ik mezelf voor dat een marathon lopen gewoon niet echt mijn ding was en dat ik me beter kon focussen op een halve marathon. Op die afstand had ik immers al eens meegelopen voor prijzen. Toch begon het vlak na afgelopen zomer te knagen. De eerste najaarsmarathons kwamen voorbij. Op sociale media kon ik meelezen met anderen die wel aan de start stonden van een volgende marathon. Ik wilde het toch nog eens meemaken, maar dan met een goed gevoel. Ik wil een marathon kunnen lopen en er 100% van genieten. Natuurlijk mag het zwaar zijn. Natuurlijk denk je tijdens de marathon: ‘Waarom wilde ik dit in godsnaam?’. Natuurlijk is het een grote mentale en fysieke strijd, maar uiteindelijk moet je over de finish kunnen komen en denken: ‘Wauw, ik heb het gehaald!’. Je moet trots kunnen zijn op je prestatie. Het heeft lang geduurd voordat ik dit trotse gevoel kreeg, misschien wel maanden. Nu heb ik dat gevoel en wil ik weer. Ik ben weer klaar voor een volgende marathon. Daarom heb ik mij ingeschreven voor Berlijn 2017.

 

marathon-idiot

Waarom Berlijn?

Berlijn staat hoog op mijn lijstje. Niet alleen vanwege de marathon, maar ook vanwege de stad zelf. Ik ben nog nooit in Berlijn geweest, maar ik hoor van alle kanten dat het een geweldige stad is. Hoe kun je zo’n stad nu beter verkennen dan door middel van een marathon? Ook de marathon zelf schijnt prachtig te zijn. Over het parcours lees ik dat het redelijk snel, vlak en mooi is. Ook is Berlijn gemakkelijk te bereizen met de auto. Overigens loop ik deze marathon niet alleen, maar ik sta samen met mijn schoonmoeder aan de start.

Waarom nu al ingeschreven?

De inschrijving van Berlijn gaat altijd razendsnel. Het is een erg populaire marathon en je moet er dus snel bij zijn. Het leek me handig om me in te schrijven via een organisatie, zodat ik verzekerd ben van een startnummer. Ik heb gekozen voor Holland Runner, omdat ik hier goede reviews over heb gelezen. Een ander voordeel van een dergelijke reisorganisatie is dat veel dingen geregeld zijn. Hoe fijn ik het ook vind om alles zelf te bedenken en te plannen, bij een marathon is dit anders. Ik wil de spanning rondom de marathon voor mezelf zo laag mogelijk houden. Dat betekent geen zorgen over: waar moet ik heen, waar is de start, hoe laat moeten we daar zijn, waar kan ik pasta eten de avond van te voren en welk hotel is praktisch om te boeken? Als ik Berlijn als stad al zou kennen, had ik wellicht wel gekozen om alles zelf te regelen. Voor nu lijkt Holland Runner mij een hele relaxte optie.

 

img_3660

En nu?

Voorlopig hoef ik nog niet te gaan trainen voor de marathon in september 2017. Wel blijf ik trainen voor een aantal halve marathons. Zo loop ik op 17 december de halve marathon op Ameland. Daarna hoop ik in januari of februari nog een halve marathon te gaan lopen en wellicht nog een ander leuk trainingsloopje. Bovendien zal ik binnenkort verklappen wat er in de maanden daarna gaat gebeuren. Houd hiervoor mijn blog goed in de gaten!

Heb jij de marathon van Berlijn al eens gelopen? Heb je nog tips voor me? Laat het me hieronder weten in de reacties!