14 nov 2022 | Dagboek

Mijn week: Len zijn eerste verjaardag vieren

De afgelopen week stond vooral in het teken van Len zijn eerste verjaardag! Benieuwd hoe we dat hebben gevierd? Kijk dan gezellig mee naar mijn week!

Maandag

De week begon voor mij gewoon met een werkdag. Ik werkte lekker thuis, liep een rondje hard en ging daarna door naar mijn psycholoog. Verder ruimde ik heel veel op in huis en kon ik heel veel van mijn to do lijstje afvinken. Zo’n lekker gevoel is dat, vooral op de maandag! Rond 17.00 wandelde ik naar het kinderdagverblijf om Len op te halen. ’s Avonds plofte ik op de bank met een lekker toetje en een nieuwe Nederlandse serie die Kai en ik op dit moment volgen: Het Gouden Uur. Dit gaat over een serie terroristische aanslagen die in Amsterdam worden gepleegd. Best spannend en wat mij betreft een aanrader!

Dinsdag

Dinsdag is mijn mamadag en wandelde ik een rondje met Len om vervolgens af te sluiten bij de supermarkt. Hij vindt het zo leuk om in die winkelwagen te zitten, haha. Rond 12.00 stapte ik in de auto richting Friesland. Len deed z’n middagslaapje in de auto en ik luisterde onderweg een fijne podcast.

’s Middags speelde Len met mijn moeder met mijn oude Duplo. Aan het eind van de middag kwam mijn broer nog gezellig langs met m’n schoonzusje en maakte ik mij klaar voor een etentje met mem. We gingen uiteraard voor Italiaans en aten heerlijk bij de Burgemeester van Napels in Leeuwarden. We hadden namelijk nog wat goed te maken nadat onze reis in Italië zo abrupt werd onderbroken. Vooraf namen we vitello tonnato. Daarna ging ik (uiteraard) voor een pizza bianca met parmaham en burrata. Als toetje kon ik de cheesecake niet weerstaan. Het was een geslaagde avond!

Woensdag

Len besloot veel te vroeg wakker te worden en daar was ik uiteraard niet zo blij mee, want ik voelde de wijntjes van de avond ervoor nog. Om half 7 was Len zo aan het jammeren dat ik hem terug in bed kon leggen, maar zelf kon ik uiteraard de slaap niet meer vatten. Ik besloot mijn hardloopschoenen aan te trekken en een lekker stuk te gaan lopen. Dat hielp enorm! Het was ook zo’n prachtige ochtend. Wauw!

Toen ik terugkwam, was Len heerlijk met mijn ouders aan het spelen. Ik kon rustig uitgebreid douchen en ik had een telefonisch interview met RTL. Zij hadden me benaderd naar aanleiding van mijn verhaal over mijn postpartum psychose in het boek Eerlijk van Oei, ik groei. Het artikel is afgelopen vrijdag online gekomen en ik heb er zo ontzettend veel mooie reacties op mogen ontvangen. Dankjewel daarvoor!

Donderdag

Len z’n eerste feestje! Vandaag vierde hij alvast zijn eerste verjaardag op het kinderdagverblijf. Natuurlijk had ik een kleine traktatie gemaakt voor de kindjes en wat lekkers gehaald voor de leidsters. Zelf ging ik aan het werk en deed ik alvast wat verjaardagsinkopen bij de Lidl. ’s Avonds besloten Kai en ik alvast een lekkere fles wijn open te trekken en te proosten op Len zijn eerste verjaardag. Als toetje had ik lekker een taartje bij Waldo gehaald.

Vrijdag

Kai had zijn papadag en ik kon dus lekker wat voor mezelf doen. Ik moest werk afronden, maar had ook tijd om het huis op te ruimen. Vandaag zou namelijk onze nieuwe wandkast worden gebracht. Op Instagram kreeg ik al veel vragen waar we deze hebben gekocht. Hij is van Furnified en ik ben heel blij met het eindresultaat.

Zaterdag

Vandaag is Len jarig en vieren we gewoon zijn eerste verjaardag! We besluiten om de ochtend een beetje rustig aan te doen, omdat ’s middags veel familie en vrienden langskomen. Ik loop een rondje hard door de duinen en daarna stapt Kai op de fiets voor een duurritje.

Vanaf 15.00 stroomt het huis vol met visite en ben ik vooral heel druk met drankjes maken, taartjes aanbieden en wijnglazen bijschenken. Het is een heel geslaagde middag! Len geniet met volle teugen van zijn eerste echte taartje en alle aandacht. Rond 18.30 is de meeste visite weg, leggen we Len in bed en haal ik friet met burgers bij de snackbar. De perfecte afsluiting van een hele mooie, maar ook wel vermoeiende dag!

Zondag

Gek genoeg voel ik me heel fit als ik wakker word. Na een rondje hardlopen door de duinen ga ik richting Utrecht, want daar heb ik met vriendinnetjes afgesproken. We drinken koffie, kletsen bij en genieten van het prachtige herfstweer. Halverwege de middag ben ik terug in Haarlem en staan Kai en Len al in de startblokken om naar de intocht van Sinterklaas te gaan. Hij is op dat moment al met de boot binnen gevaren en zit op zijn troon op de Grote Markt. Len kijkt zijn ogen uit en vindt het helemaal fantastisch. Vooral de andere kindjes, de pepernoten die hij toegestopt krijgt en de vrolijke liedjes en kleurtjes maken hem heel erg blij. Wij als ouders genieten vooral van de heerlijke herfstzon, de glühwein en een stralende Len.

Het was een heerlijke week! Zo’n eerste verjaardag vieren is toch wel erg bijzonder. Komende week is gelukkig iets rustiger. Wel heb ik wat leuke etentjes met vriendinnen op de planning. Fijne week, lieve lezers!