23 mei 2022 | Dagboek

Mijn week: rustweek, wijnproeverij en naar Amsterdam

Het was weer een mooie week! De hele week nam ik rust qua sporten. Daar vertel ik in dit artikel iets meer over. Verder stond er een hele leuke wijnproeverij gepland én maakte ik voor het eerst zelf steak tartare!

Maandag

Mijn week begon ik weer bij mijn favo koffietentje op dit moment. Na een paar uurtjes werken maakte ik thuis een lekkere lunch en belde ik met een diëtist. Zij helpt mij op dit moment met het aankomen in gewicht, omdat het zonder hulp best lastig is. Ze geeft fijne tips waar ik nog wat extra’s kan toevoegen en welke producten dan handig zijn. Onlangs deelde ik al wat van mijn praktische tips om gezond aan te komen in dit artikel.

Dinsdag

Dinsdag is altijd mijn ‘mamadag’. Kai werkt op kantoor en ik ben de hele dag met Len. Vandaag had ik met een vriendinnetje afgesproken om te gaan wandelen. Dit doen we vaak bij Bussum op de hei. We haalden een lekkere koffie to go en kletsten bij. Len hing in de draagzak en vond het ook heel gezellig! ’s Avonds had ik nog met een andere vriendin afgesproken om na het eten een lekker ijsje te gaan halen in de stad. Pierre blijft mijn favo ijssalon in Haarlem!

Woensdag

Samen met Kai en Len begon ik de dag met een koffie bij Cleeff op het terras. Daarna werkte ik een beetje vanuit huis en in de avond ging ik bij een vriendinnetje eten. We bestelden pizza’s van Nolita. Aanrader! Daarna wandelden we nog even de stad in en haalden (alweer) een ijsje bij Pierre. Zo blij dat het ijsseizoen weer geopend is! ;)

Donderdag

Donderdag was een hele fijne dag voor mezelf. Ik bracht Len naar de opvang en werkte daarna wat uurtjes vanuit huis. Aan het eind van de ochtend had ik een afspraak bij de pedicure staan. Even een uurtje me-time! Heerlijk! Dit deelde ik ook in mijn stories op Instagram. Hierin vertelde ik dat ik jullie wilde uitdagen om ook zo’n momentje van me-time te nemen iedere dag. Daar kreeg ik wisselende reacties op. De meesten vonden het een fijne reminder om het ook te doen, maar er was ook een tegengeluid. Zo vertelde iemand dat het voor haar onmogelijk was met een fulltime baan en kids. Toch denk ik dat het wel echt belangrijk is om ook dan even een momentje voor jezelf te pakken. Al is het maar vijf minuten! Soms voel ik me ook schuldig dat ik dan naar de pedicure ga, terwijl Len bij de opvang zit. Aan de andere kant weet ik dat het voor mij belangrijk is om goed voor mezelf te blijven zorgen, zodat ik ook een gelukkige en blije mama voor Len kan zijn. Het is zoeken naar een fijne balans hierin.

Over balans gesproken: deze week sport ik niet. Het is een hele bewuste keuze, want ik heb gemerkt dat mijn lichaam en hoofd dit echt nodig heeft. Natuurlijk deelde ik al over mijn proces met aankomen. Aangezien dat nog niet hard genoeg gaat en mijn lichaam nog teveel verbruikt, vind ik het verstandiger om nu even wat meer rust te nemen. Ik kan er simpelweg niet tegenop eten! Hopelijk gaat het nu wat sneller en kan ik straks het hardlopen en fietsen weer oppakken. Kan niet wachten!

Vrijdag

Ik begon de dag met een fijne ochtendwandeling. Ondertussen luisterde ik een podcast en belde ik even met een vriendinnetje. Daarna wilde ik aan de slag voor een campagne, maar helaas werd het ineens minder lekker weer. Dit verplaatste ik dus maar naar de zondagochtend. Ook hadden Kai en ik voor ’s avonds een diner op het terras gepland, terwijl er heel veel regen en onweer werd voorspeld. Niet handig! We ruilden ons diner dus in voor een lunch op het terras, voordat het met bakken uit de lucht zou komen. Dat bleek een goede keuze.

Aangezien ik wel heel veel zin had in die steak tartare die ik anders had besteld, besloot ik dit thuis een keer te maken. Ik haalde goed vlees bij de slager en Kai sneed het in hele kleine stukjes. Natuurlijk horen daar frietjes bij en dronken we een heerlijk wijntje uit Italië.

Zaterdag

Kai had een dagje met vrienden gepland dus ik was alleen met Len. Al vroeg pakte ik de trein richting Amsterdam om daar koffie te drinken met een vriendinnetje. Dat was heel gezellig! Daarna ging ik terug naar Haarlem en wandelde met Len over het Kleverpark festival in Haarlem. Dit evenement was vlakbij ons huis en zag er zo gezellig uit: live muziek, kraampjes, een rommelmarkt en heel veel activiteiten voor kinderen. Helaas was Len er nog iets te klein voor, haha.

’s Avonds maakte ik een receptje dat ik voorbij zag komen op Instagram. Het waren aubergines uit de airfryer met Harissa, granaatappelpitjes, pistachenootjes, munt en een heerlijk yoghurtdipje met feta. Ik bakte er nog twee jackfruit burgers bij, die trouwens echt verrassend lekker waren! Ga ik zeker vaker halen.

Zondag

De dag begon ik een beetje sip. Ik heb geen idee waardoor het kwam, maar ik voelde me gewoon niet helemaal fijn. Gelukkig kon ik dit even delen met Kai en hielp een koffie en wandeling in de zon al heel goed. ’s Middags had ik in ieder geval hele leuke plannen. Samen met vriendinnetjes ging ik naar de voorjaarsproeverij van wijnkoperij Henri Bloem in Bloemendaal. Dit event werd georganiseerd in Caprera. Dat is een prachtig openluchttheater op het Kopje van Bloemendaal. Tijdens de wijnproeverij konden we allemaal verschillende wijnen proeven van over de hele wereld. Ook was er live muziek en werden er bijpassende hapjes geserveerd. Ik heb zo genoten!

Na afloop liepen we lichtelijk aangeschoten door naar Vooges in Bloemendaal om daar een hapje te eten op het terras. Ik ging voor een vegan burger met frietjes. Precies waar ik zin in had na zo’n wijnproeverij!

Al met al was het dus weer een hele fijne week. Ook komende week doe ik het qua sporten nog even rustig aan. Er staan wel weer leuke dingen gepland. Zo organiseer ik aanstaande woensdag een leuke clinic met HiPRO en gaan Kai en ik dit weekend samen (zonder Len!) naar Terschelling. Hij gaat voor het eerst logeren bij pake en beppe. Spannend, maar ook heel erg leuk!