16 mei 2022 | Dagboek

Mijn week: zonnige fietsrit, een fotoshoot en de Negenmaandenbeurs

Wat een zonnige week was dit! Daar heb ik goed gebruik van gemaakt tijdens een fietsritje op de maandag. Verder lunchte ik een paar keer buiten de deur, vierden we Len zijn half jaar met taart, had ik een leuke fotoshoot en ging ik naar de Negenmaandenbeurs. Kijk je mee naar mijn week?

Maandag

Nadat ik Len bij de opvang had afgezet, liep ik door naar mijn nieuwe favoriete werkplekje (the Coffee Spot) in Haarlem. Op het moment van schrijven zit ik er weer. Oeps! Na een paar uurtjes werken wandelde ik terug naar huis. Het was stralend weer en ik besloot eindelijk weer eens op mijn fiets te stappen. Dat was lang geleden! Ik koos voor mijn favoriete rondje langs de zee, door de duinen richting Langevelderslag en via Vogelenzang weer terug naar Haarlem.

Na thuiskomst wandelden Kai en ik nog even door Haarlem voordat we Len weer ophaalden bij de opvang. Ik had ineens zoveel zin in ijskoffie van de Bagels & Beans. Dit was trouwens één van mijn cravings in het eerste trimester van mijn zwangerschap. Mierzoet, ijskoud, maar heerlijk!

Dinsdag

Dinsdag stond er een hele leuke fotoshoot gepland. Er komt namelijk een nieuw boek uit van Oei, ik groei. Hiervoor ben ik onlangs al geïnterviewd, maar er moeten natuurlijk ook mooie foto’s bij geplaatst worden. Samen met Len stond ik dus, gewoon bij ons thuis, model. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat! Nog even geduld, want het boek wordt pas in het najaar uitgebracht.

Woensdag

Woensdag was een drukke en lange dag. Al om kwart over zes in de ochtend stond ik daarom in mijn hardloopkleding buiten, want ik wilde graag voor mijn werkdag een rondje maken. Daarna bracht ik samen met Kai Len een extra dag naar de opvang. Omdat ik nog wat tijd had voordat mijn trein vertrok, besloten we snel een koffie op het terras te drinken. Daarna vertrok ik naar Amsterdam, want ik was uitgenodigd door Thule om langs te komen bij de Negenmaandenbeurs. Samen met mijn manager Ella hadden we perskaarten ontvangen. Zo leuk! Natuurlijk begonnen we ons rondje over de beurs bij Thule, die een spectaculaire opening hadden op deze eerste dag van de Negenmaandenbeurs. Vervolgens vond ik het ook leuk om nog bij wat andere stands te gaan kijken. Het was een hele leuke werkdag zo!

Donderdag

Op donderdag was ik vooral veel aan het regelen, maar gelukkig had ik tussendoor ook tijd om even met een vriendinnetje af te spreken. Omdat het heerlijk weer was, besloten we een snelle lunch bij By Lima op het terras te doen. Lekker! Vervolgens fietste ik naar mijn psycholoog voor weer een fijne sessie. Het is zo belangrijk om ook met je mentale gezondheid aan de slag te blijven.

Donderdag was trouwens ook een heel bijzondere dag: Len was precies een half jaar oud! Dat betekent dat ik ook alweer een half jaar moeder ben. Wauw! Dat moesten we natuurlijk wel vieren. Ik haalde taartjes bij Cleeff (lemon curd cheesecake en een brownie) en ik genoot van een heerlijk wijntje tijdens het avondeten.

Vrijdag

Op vrijdag had ik een iets minder goede dag. Ik was veel offline, haalde lekkere koffie en kroop even helemaal in mijn bubbel. Soms heel erg nodig!

Zaterdag

Deze dag was gelukkig weer een stuk beter. Mijn vader moest voor zijn werk in Amsterdam zijn en mijn moeder besloot vanuit Friesland mee te rijden en door te komen naar Haarlem. Zij wilde ook Len zijn half jaar graag met ons vieren dus we wandelden naar Cleeff om daar opnieuw een taartje te eten. Lekker! Aangezien het heerlijk weer was, wilden we eigenlijk de hele dag wel buiten blijven. Met een kleedje, broodjes en lekker drinken lagen we de rest van de middag in het park bij ons in de buurt. Echt een heerlijke zaterdag!

’s Avonds had ik afgesproken met een vriendin. We hadden kaartjes voor het Scapino Ballet in Haarlem. Voorafgaand aan de voorstelling aten we een heerlijke pizza bij Nolita en haalden we ijsjes bij Pierre. Genieten! Het was trouwens voor het eerst dat ik naar het Scapino Ballet ging en ook voor het eerst dat ik in de Stadsschouwburg van Haarlem was. Beide echt heel tof om te zien!

Zondag

Het was een beetje een saaie zondag, want ik heb eigenlijk vrij weinig uitgevoerd. Omdat Len en ik al vroeg wakker waren, besloot ik croissantjes te gaan halen bij Oscar. Daarna ontbeten we thuis en rommelde ik wat aan. Het liefst wilde ik nog even de natuur in. Ik besloot met een podcast bij het Wed te gaan zitten, maar echt rustgevend was het niet. Heel Haarlem (met kids) was uitgerukt om daar te gaan zwemmen! Toen ik aan het einde van de middag thuiskwam, zijn Kai en ik nog even een drankje gaan drinken op het terras in de buurt. Het was een fijne afsluiting van deze week.

Komende week staat er weinig op de planning, maar ik verwacht hierdoor wel weer wat meer tijd te hebben voor leuke werkdingen. Zo wil ik weer wat meer gaan schrijven én een idee uitwerken dat al langer in mijn hoofd zit. To be continued…