9 mei 2022 | Dagboek

Mijn week: een offday, veel zon en mijn eerste moederdag

Yes! Het is weer tijd om wekelijks een update te schrijven. Zelf vind ik het altijd heel leuk om te lezen bij andere bloggers en mijn eigen weekjes teruglezen is ook altijd fijn. Wat vinden jullie? Feedback is welkom! Vandaag blik ik in ieder geval terug op de afgelopen week waarin ik mijn eerste moederdag heb meegemaakt.

Maandag

Maandag had ik echt een offday. Ik weet niet precies waar het door kwam, maar dat hoef ik ook niet altijd meer te weten. Het lukt me steeds beter om het toe te laten en er te laten zijn. Gelukkig was Len op de opvang en kon ik even de tijd nemen voor mezelf. Ik had een afspraak in het ziekenhuis en toevallig ook een afspraak bij mijn psycholoog. Daar kon ik dus lekker een potje ongestoord janken, haha. Dat lucht op! Ik haalde vervolgens Len op bij de opvang, deed hem in bad en rond 19.30 ging hij naar bed. Daarna kroop ik op de bank met een boek.

Dinsdag

Wat een nacht! Kai werd helaas ziek en hierdoor sliep ik ook nauwelijks. Ik werd vervolgens in de ochtend wakker met knallende koppijn en een zwaar gevoel in mijn maag. Niet fijn! Len was gelukkig wel blij, maar allebei ziek zijn met baby is verre van ideaal. Gelukkig voelde ik me na een ontbijtje wel een stuk beter. Ik wandelde lekker met een vriendin door de stad en haalde koffie. De rest van de dag deed ik wat klusjes in huis en reed ik mijn auto door de wasstraat. Heerlijk om weer een schone auto te hebben! Ook haalde ik verse bloemen in huis, want daar knap je ook van op.

Woensdag

Dit was gelukkig weer een betere dag! Ik begon met een rondje hardlopen. Vervolgens plofte ik op het terras van een koffietentje met een notitieboek. Ik moest iets uitwerken voor de fietsclinic die ik binnenkort ga organiseren in samenwerking met HiPRO. Heerlijk om dit in de zon te kunnen doen! In de middag liep ik nog even de stad in. Ik wilde graag een nieuw zitje halen voor Len zijn Stokke stoel. Inmiddels is de newborn kuip wat aan de kleine kant. Hij vindt het ook veel leuker nu hij rechtop aan tafel kan zitten! Ideaal dat je deze Stokke stoel zo om kunt bouwen.

Omdat Kai nog steeds niet helemaal fit was, had hij weinig trek in eten. Het enige waar hij wel zin in had, was friet. Vond ik stiekem ook helemaal niet erg! Ik wandelde dus naar de snackbar voor twee porties friet en kroketten. Jum! Na de friet had ik zelf nog heel veel zin in ijs. Net voor 20:00 (dodenherdenking) kon ik dus nog even een softijsje met discodip scoren. Dit had ik al lang niet meer gehaald, maar blijft zo lekker!

Donderdag

Bevrijdingsdag! Voor mij was het ‘gewoon’ een werkdag en Kai en ik brachten Len dus ook naar de opvang. Na het wegbrengen rende ik een rondje door de duinen. Vervolgens besloot ik in een nieuw koffietentje te gaan werken in Haarlem: de Coffee Spot. Het is een heel fijne plek aan het Spaarne. Buiten op het terras kun je heerlijk in de zon koffie drinken, maar omdat ik met mijn laptop kwam, zat ik binnen. Gelukkig hoefde ik niet heel veel te doen en kon ik gauw weer de zon in. Ik had een lunchdate met een vriendinnetje en we besloten om naar By Lima te gaan. Mijn favoriete plek in Haarlem! Het werd al gauw heel druk in het centrum van de stad vanwege het bevrijdingsfestival dus via een omweg liep ik terug naar huis. Aan het eind van de middag haalde ik Len weer op bij de opvang en ’s avonds genoten we van wraps en de laatste aflevering van De Bachelor. Ik vind dat zo’n heerlijk programma om te volgen! Jammer dat het is afgelopen, maar wel tof dat het dit seizoen gelukt is voor de bachelor om iemand te vinden.

Vrijdag

Ik begon de dag met personal training bij Best in You. Sinds kort train ik daar twee keer per week. Robin helpt me met het aankomen en sterker worden. Zo fijn! Inmiddels ben ik al wat kilo’s aangekomen en merk ik ook dat ik iets sterker begin te worden. Na iedere sessie heb ik wat lichte spierpijn, maar het valt me tot nu toe mee. Heel fijn om naast het hardlopen nu ook weer wat kracht op te bouwen. Zoals ik op Instagram al heb gedeeld, probeer ik wat minder cardio te doen. Op deze manier hoop ik dat het aankomen sneller gaat.

Na de training ging ik door naar een afspraak voor mijn nagels. Het was echt een drama, want ik ben een enorme nagelbijter. Af en toe zien mijn nagels er dus echt niet uit! Daarom was het tijd voor nieuwe gellak met rubberbase eronder. Hierdoor blijven mijn nagels een langere tijd stevig en sterk.

’s Middags had ik afgesproken met twee vriendinnetjes om te wandelen in Elswout. Vanwege omstandigheden had ik ze een tijdje niet gezien en het was dus heel fijn om nu bij te kletsen. Elswout staat op dit moment zo mooi in bloei! Aanrader als je in de buurt bent. Na de wandeling dronken we koffie op het terras en daarna ging ik snel terug naar huis, want ik had heel veel zin om met Len te knuffelen. Dat kon nog net, want in de avond had ik nog een eetdate gepland met een vriendin. We spraken af om bij Deplanu in Haarlem te eten. Dit nieuwe restaurant zit sinds kort bij ons in de wijk en ik was heel nieuwsgierig naar hun kaart. We dronken eerst een wijntje in het zonnetje en verplaatsten vervolgens naar binnen voor een heerlijk driegangen menu van de chef. Wat een heerlijk eten! Echt een enorme aanrader als je in Haarlem bent. Ik heb in lange tijd niet zó goed gegeten.

Zaterdag

Er stond een familiedag op de planning. Rond 10:00 stapten we in de auto richting Groesbeek. Vanwege corona had ik een groot deel van Kai zijn familie nog nooit ontmoet. Ook Len hadden ze nog niet kunnen zien. Zo leuk om nu samen te kunnen zijn! Er stond een heerlijke lunch voor ons klaar en vervolgens maakten we een fijne wandeling door het bos. Na Len zijn laatste flesje reden we terug naar Haarlem.

Zondag

Mijn eerste moederdag! Omdat ik Len zijn eerste fles altijd doe om 7:00 was ik alweer vroeg beneden. Kai had me wel medegedeeld dat ik nog niet mocht ontbijten. Hij haalde als verrassing mijn favoriete croissantjes met amandelspijs bij Oscar. Lief! Daarna pakte ik Len zijn cadeautje uit. Hij had op de opvang een heel mooi fotolijstje versierd met verf en glitters. Natuurlijk zat er een mooie foto van hem in. Zo leuk!

Kai gunde me ook nog wat me-time dus ik mocht nog even een rondje hardlopen door de duinen. Vervolgens had hij gereserveerd bij Tijn voor een lunch op het strand in de zon. Wat een verwennerij! Ik bestelde een glas rosé en at een broodje met verse tonijn. We gaven Len zijn fles en wilden nog even wandelen over het strand. Helaas was het flink gaan waaien en vonden we het beide wat te koud. We reden dus terug naar huis en wandelden nog even door Haarlem. ’s Avonds kookte Kai uit Ottolenghi en had ik een lekker voorgerechtje met burrata gemaakt. Na Boer Zoekt Vrouw kroop ik heel gelukkig en tevreden in bed. Het was de beste Moederdag die ik me kon wensen.

Dit was het weer! Hoewel de week dus niet zo fijn begon, sloot ik ‘m geweldig af. Nu ik dit schrijf, vanuit een koffietentje in de stad, knijp ik mezelf ook weer even in mijn arm. Hoewel de afgelopen maanden pittig zijn (geweest), kan ik gelukkig ook heel dankbaar zijn voor al het moois dat ik heb en mag meemaken. Iedere dag gaat het weer ietsje beter en ik kijk heel erg uit naar de komende weken. Er staan namelijk heel veel leuke dingen op de planning. Dit ga ik uiteraard ook allemaal met jullie delen! Zo stap ik volgende week maandag alleen (!) in het vliegtuig voor een persreis van vier dagen. Ik ga jullie gauw meer vertellen. En tot slot: laat vooral nog even weten in de comments hieronder of jullie het leuk vinden om dit soort updates te lezen. Fijne week!