14 apr 2021 | Marathon

Twee jaar zonder marathon

Op maandagochtend zou mijn wekker om 6:15 af moeten gaan, maar uiteraard was ik al ruim van te voren wakker. De adrenaline gierde door mijn lichaam. Ik had zoveel zin in deze marathon! Nooit eerder voelde het alsof ik er zo klaar voor was. Weer of geen weer: deze marathon ging ik gewoon knallen!

Het is morgen twee jaar geleden dat ik mijn laatste marathon liep. Op maandag 15 april 2019 stond ik in Boston aan de start en liep ik een nieuw persoonlijk record van 3.15.16. Hoewel ik natuurlijk op 1 maart 2020 een marathon had ‘moeten’ lopen is het nu best gek om te beseffen dat er wederom een hardloopjaar voorbij is gegaan zonder dat ik een marathon heb gelopen. Inmiddels zijn er twee jaar voorbij zonder marathon.

Vorig jaar schreef ik dit intro ook in dit artikel. Als ik de beelden van onderstaande video zie, krijg ik kippenvel. Wat was dit een ongelooflijk mooie tijd.

Pas nu ik gedwongen wordt om zolang ‘stil’ te staan merk ik wat een gave dingen ik de afgelopen jaren heb mogen doen. Op dat moment genoot ik er natuurlijk ook van en vond ik het helemaal fantastisch. Maar pas nu het niet mogelijk is, ga je het nog meer waarderen. Herkenbaar? Ik kan in ieder geval niet wachten om weer zo’n mooi avontuur aan te gaan.

Naast de Boston Marathon liep ik ook in Chicago in 2018. Daar heb ik ook een reisvlog over gemaakt en die zie je hier.

Eerder in 2018 liep ik de London Marathon met TUI Sports en ook daar heb ik wat beelden van.

Na de persconferentie van gisteravond voel ik me nog niet heel positief over de ontwikkelingen. Toch geloof ik erin dat we, straks na vaccineren, een heel eind verder zijn. Er is echt licht aan het eind van deze tunnel en wie weet vinden we dit soort beelden over twee jaar weer heel normaal. Laten we het hopen in ieder geval!

Waar zou jij je volgende marathon willen lopen als alles weer open is?